Dirk Geeraerd is niet langer trainer van Roeselare. De 0-3-nederlaag zaterdag tegen Zulte Waregem werd hem fataal. T2 Nico Vanderdonck neemt voorlopig over.

Dirk Geeraerd. (foto belga)
De raad van bestuur heeft zondag beslist Geeraerd als hoofdtrainer aan de kant te schuiven. Na een slechte voorbereiding in het tussenseizoen, een bedroevende 2 op 27 en zes nederlagen op rij zonder gemaakt doelpunt, was deze beslissing onafwendbaar. Geeraerd coachte Roeselare sinds juli 2006.

Maandagavond had het bestuur ook al een crisisberaad gehouden. Toen werd beslist dat Geeraerd voortaan week na week geëvalueerd zou worden. Te beginnen met de thuismatch tegen Zulte Waregem... 

"We hebben zaterdagavond meteen met Dirk gesproken en zondagochtend hebben we nog eens een gesprek gehad", vertelde voorzitter Antoine Van Eeckhout aan de VRT. "We moesten vaststellen dat er geen beleving in het elftal zat. Komt daar ook bij dat we verloren hebben."

Voorlopig zal assistent-trainer Nico Vanderdonck de trainingen leiden, maar het is de bedoeling dat er tegen volgend weekend een nieuwe hoofdtrainer is. Zaterdagavond, nog voor Geeraerd ontslagen was dus, circuleerden in de wandelgangen al de namen van Jean-François De Sart en Dennis Van Wijk als kandidaat-opvolgers.

Roeselare is de tweede ploeg uit de Jupiler Pro League die een trainerswissel doorvoert dit seizoen. Geeraerd is wel de eerste trainer die ontslagen wordt. Op 21 augustus hield Philippe Saint-Jean het omwille van medische redenen zelf voor bekeken als trainer van Bergen. Hij werd vervangen door
Thierry Pister.