Voor de topper tegen Anderlecht kreeg Steven Defour zijn Gouden Schoen overhandigd van niemand minder dan Zinedine Zidnae. Hij noemde Defour een waardig kapitein. En hij was niet enkel onder de indruk van Defour...

Zidane vindt Defour een waardig kapitein. (foto belga)
Zidane was op uitnodiging van Luciano D'Onofrio naar De Vurige Stede afgezakt en was danig onder de indruk. "Ik heb dit grote moment voor Standard op dezelfde manier beleefd als de supporters. Het is speciaal voor mijn vriend D'Onofrio dat ik naar Luik ben gekomen om Steven de Gouden Schoen te overhandigen, zei Zidane in Het Laatste Nieuws.

Ook andere spelers van Standard vielen bij de voormalige Frans international in de smaak. "Natuurlijk eerst en vooral de matchwinnaar, Mbokani. Hij zat overal altijd goed tussen. Vervolgens Steven, een waardige kapitein. Hij heeft niet voor niets die Gouden Schoen gekregen. Ook Fellaini en Witsel konden mij bekoren.

Volgens Zidane is de volgende stap dat Standard zich de "cultuur van het winnen" eigen moet maken. "Die cultuur kan je enkel verwerven door ambities te voeden die nog veel verder gaan. Niet met één titel, maar met meerdere. En niet alleen met nationale als het enigzins mogelijk is", verwijst Zidane met een kwinkslag naar de malaise waarin het Belgische voetbal verkeert.