De transfer van Jelle van Damme is nu ook officieel afgerond. De verdediger tekende een contract voor vier jaar bij de landskampioen.

Jelle Van Damme. (foto photonews)
Van Damme komt over van Southampton, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Werder Bremen. Voor de Duitse vicekampioen speelde Van Damme amper acht wedstrijden en scoorde één doelpunt.

Het jeugdproduct van G. Beerschot ging in 2002 naar Ajax, waar hij drie seizoenen bleef en in 2004 de Nederlandse titel pakte. Van Damme, die met het nummer 6 zal spelen, moet op de linkerflank de concurrentie aangaan met Olivier Deschacht. Hij kan ook centraal in de verdediging of op het middenveld uitgespeeld worden.

Jelle Van Damme is de vijfde transfer van Anderlecht voor volgend seizoen na de Argentijnen Christian Leiva en Lucas Biglia, de Egyptenaar Ahmed Hassan en de Marokkaan Mbark Boussoufa.
 
GEEN CONCURRENT VAN DESCHACHT

"De terugkeer naar België kondigt zich aan als een revanche voor mij", liet Van Damme optekenen. "Ik ben tevreden opnieuw in eigen land te zijn en mijn kwaliteiten te kunnen tonen aan diegenen die een slecht beeld van mij hebben bewaard."

"Ik heb geen voorkeur wat mijn positie betreft", reageerde Van Damme. "Bij de nationale ploeg was ik het al gewoon om met Olivier in de weegschaal te liggen, dat stelde nooit een probleem. Wij waren zelfs kamergenoten. Olivier is een collega voor mij, geen concurrent."

Bekijk het volledige transferoverzicht