93'

EINDE
De scheidsrechter maakt een einde aan de partij. De Limburgers winnen met 0-4 in 't Kuipje. Westerlo zakt naar 1B, Racing Genk moet ondanks de ruime overwinning tevreden zijn met Jupiler Pro League Play-Off 2.

Doelpunt
Gele kaart
90'

DOELPUNT
Malinovsky maakt er met een heerlijke vrijschop nog 0-4 van.

88'

Binnen enkele minuten is de reguliere competitie voorbij. Westerlo moet vrede nemen met degradatie, Genk lijkt op weg naar Play-Off 2 vermits Charleroi nog gelijk staat in Lokeren.

Gele kaart
In
80'

Een gekraakt schot van Samatta scheert de doelpaal.

77'

De ingevallen Naranjo mag aanleggen, maar besluit onbesuisd over het doel.

75'

Ganvoula probeert het van ver. Zijn poging vliegt een meter naast de winkelhaak.

In
72'

Daar zijn de Limburgers nog eens. Van Langendonck moet uitpakken met een dubbele redding.

67'

Ganvoula duikt na slecht inschatten van Walsh alleen op voor Ryan, maar hij kan niet besluiten.

Rode kaart
Gele kaart
65'

RODE KAART
Westerlo moet de kelk tot op de bodem ledigen. Hyland wordt van het veld gestuurd na een ingreep op Boëtius.

Doelpunt
62'

DOELPUNT
Samatta kan eerst niet bij een prima diepe bal van Castagne, die in hoekschop wordt gewerkt. Malinovsky toont zich opnieuw prima op een stilstaande fase en schildert de bal op het hoofd van Colley, die de 0-3 vrij tegen de netten mag koppen.

57'

Pozuelo stuurt Samatta het straatje in. De Tanzaniaan heeft moeite met de eerste controle en moet zo te ver uitwijken bij het omspelen van Van Langendonck. Zijn schot belandt enkele meters naast het doel.

55'

We krijgen bijna een herhaling van het eerste doelpunt. Buffel gaat opnieuw neer net buiten de zestien en weer nemen Pozuelo en Malinovsky plaats achter de bal. De Spanjaard probeert het deze keer rechtstreeks, maar Van Langendonck kan de bal plukken.

53'

Nog meer slecht nieuws voor Westerlo. Moeskroen staat 0-2 voor op het veld van Kortrijk.

51'

Malinovsky herovert de bal en opent dan prima voor Boëtius. De Nederlander gaat zelf zijn kans vanuit een scherpe hoek, Van Longendonck pakt uit met een voetveeg.

49'

Ook Westerlo versiert zijn eerste hoekschop van de tweede helft. Strandberg kan zijn hoofd tegen de bal zetten, maar mikt op de deklat.

In
47'

De eerste minuten in deze tweede helft zijn voor de bezoekers. Pozuelo en Malinovsky zoeken elkaar vaak op en dwingen nu een eerste hoekschop af. Die levert niets op.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw in 't Kuipje. Maakt Genk er nog een afstraffing van of kan Westerlo alsnog het behoud afdwingen? Bij de bezoekers is Walsh de vervanger van Uronen.

45'

RUST
De scheidsrechter maakt een einde aan de eerste helft. Genk staat verdiend op voorsprong en moet hopen op goede resultaten in de andere wedstrijden. Westerlo zit virtueel in 1B omdat Moeskroen op voorsprong staat in Kortrijk.

39'

Ook Genk krijgt minder leuk nieuws te horen. Gent heeft zich op voorsprong gezet tegen KV Mechelen. Genk moet nu hopen op Lokeren en een pandoering voor KV Mechelen of een ruime overwinning hier in 't Kuipje.

38'

Pozuelo speelt zich vrij op het halve maantje en pakt op zijn gekende manier uit met een heerlijke krul. De bal verdwijnt tegen de onderkant van de lat.

35'

WESTERLO VIRTUEEL IN 1B
Ondertussen is Moeskroen op voorsprong gekomen in Kortrijk. Bij deze tussenstand zakt Westerlo uit de Jupiler Pro League.

Gele kaart
In
In
32'

Jacky Mathijssen voert meteen een dubbele wissel door. De Ceulaer, die niet meer verder kan na het contact met Colley, en de onfortuinlijke Schuermans verlaten het terrein voor Acolatse en Strandberg.

Doelpunt
27'

DOELPUNT
Na een heerlijke actie van Berge komt de bal terecht bij Boëtius, die met een foute toets de bal over Van Langendonck tegen de paal doet stranden. Buffel en Samatta staan klaar om de bal binnen te tikken en het is de kapitein die het doelpunt mag opdragen aan zijn recent overlenden echtgenote. Westerlo-verdediger Schuermans leek de bal ook nog even te beroeren.

22'

De Limburgers pakken opnieuw uit met een leuke aanval. Pozuelo probeert het met een plaatsbal, maar de Spanjaard trapt te zacht.

20'

Na een leuk opgezette aanval van Genk zet Castagne de bal scherp voor doel. Samatta kan niet bij de bal.

17'

Na een ongelukkige tussenkomst van Colley blijft De Ceulaer een tijdje op de grond liggen. De Westerlo-aanvaller heeft verzorging nodig.

15'

Westerlo probeert zich opnieuw in de wedstrijd te knokken. Genk heeft vrede met de tussenstand en lijkt te laten begaan.

13'

Daar is Westerlo opnieuw. De Ceulaer gaat achter een diepe bal aan en komt in een prima schietpositie, maar de geboren Genkenaar besluit op Ryan.

13'

Rommens ziet zijn schot afgeblokt door de Genkse muur.

12'

Nu maakt Buffel de fout op een leuke plek voor Westerlo.

8'

Genk liet zich even overdonderen in de openingsminuten, maar heeft het spel ondertussen goed in handen.

Doelpunt
7'

DOELPUNT
Pozuelo en Malinovsky zetten zich achter de vrijschop. De Spanjaard gooit de bal voor doel, waar Samatta de 0-1 tegen de netten knikt.

Gele kaart
6'

Buffel zet Schuermans in de wind en de Westerlo-verdediger maait hem net buiten de grote rechthoek tegen de grond. De eerste gele kaart van de wedstrijd is een feit.

3'

Daar is Westerlo opnieuw. Ganvoula duikt de zestien in en trapt de bal voorlangs.

2'

De thuisploeg dwingt meteen een eerste hoekschop af. Annys trapt de bal daarna hoog over het doel van Ryan.

1'

AFTRAP
De bal rolt in Westerlo. 't Kuipje is tot de nok gevuld voor deze beslissende partij in de Jupiler Pro League. Genk maakt jacht op Play-Off 1, Westerlo strijdt om het behoud. Welke ploeg gaat straks aan het vieren?

0'

VOORAF
Racing Genk mag nog hopen op Jupiler Pro League Play-Off 1, maar heeft het lot niet meer in eigen handen. De Limburgers moeten hoe dan ook winnen in Westerlo en zijn dan afhankelijk van de resultaten in Gent en Lokeren.

Voor Westerlo staat het behoud in de Jupiler Pro League op het spel. Westerlo heeft twee punten voorsprong op rode lantaarn Moeskroen, dat vanmiddag in Kortrijk aantreedt. Westerlo degradeert als het verliest of gelijkspeelt én Moeskroen de drie punten pakt.

0'

SELECTIE GENK
Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen, Heynen, Malinovskyi, Buffel, Pozuelo, Schrijvers, Samatta, Jackers, Walsh, Dewaest, Berge, Trossard, Naranjo, Boëtius.

0'

SELECTIE WESTERLO
Van Langendonck, Apau, Heylen, Schuermans, Daems, Christensen, Hyland, Annys, Rommens, De Ceulaer, Ganvoula, Van Hout, Miletic, Ruyssen, Buyens, Henkens, Acolatse, Strandberg.

Wedstrijdstatistieken

WES
GNK
39
Balbezit
61
5
Hoekschoppen
3
9
Inworpen
6
5
Reddingen
3
1
Buitenspel
3
12
Fouten
19
3
Schoten op doel
9
16
Doelman uittrappen
10
6
Schoten naast doel
5
22
Vrije trappen
13

Huidige vorm

WES
GNK
-
+
x
x
x
-
x
+
+
-

Laatste 10 wedstrijden

WES
GNK
9
Doelpunten
25
0
Tweede gele kaarten
1
7
Gele kaarten
7
2
Gewonnen wedstrijden
7
5
Verloren wedstrijden
1
1
Rode kaarten
0
21
Doelpunten tegen
9
3
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
6
Verloren
14

27

Gespeeld
Gelijk

7

Gewonnen
14
Verloren
6

Recente ontmoetingen