vrijdag 18.11.2016 20:30 #STVBRU
Einde
(0-0)
Penalty
95'

EINDE
De wedstrijd zit erop. Club Brugge wint nipt met 0-1 bij STVV en kan zo voor het eerst winnen op Stayen. Het was een penalty van Jelle Vossen in minuut 95 die voor de beslissing zorgde.

Gele kaart
94'

DOELPUNT
Vossen trapt de penalty koelbloedig binnen en zo pakt Club de volle buit in de absolute slotminuut!

93'

STRAFSCHOP
Strafschop voor Club Brugge! Van Rhijn zwiept voor, Jelle Vossen wordt neergetrokken en krijgt terecht een penalty.

Gele kaart
In
90'

We krijgen er nog vier minuten extra bij. Valt er nog een beslissing in de absolute slotfase?

88'

Bijna toch nog de 1-0! Van Rhijn moet een gevaarlijke voorzet vanop links wegwerken vooraleer een Truiens been voor de goal zorgt.

87'

Ook STVV gaat nog voor de volle buit. Tchenkoua kopt over en naast.

86'

Limbombe nog met dé kans op de 0-1! Pirard heeft een goede voetreflex in huis en houdt de nul op het bord.

Gele kaart
Gele kaart
82'

Nog een tiental minuten op de klok. De wedstrijd heeft zeer weinig om het lijf en lijkt ook geen winnaar te zullen krijgen. Of verandert er nog iets in het slot?

In
77'

Het is al tien jaar geleden dat Club Brugge nog kon winnen op Stayen. Het ziet er ook niet echt naar uit dat hier vandaag verandering in komt. De landskampioen speelt ongeïnspireerd en heeft nog maar een kwartier de tijd om het verschil te maken. Bovendien moet het toch opletten voor de Truiense counters, want die zijn zeer gevaarlijk.

71'

Van Rhijn mikt een voorzet op het hoofd van Vanaken, die kopt over en naast. De voorzetten van de Nederlander zijn de tweede helft al veel meer op maat.

68'

Dan toch nog eens Club. Van Rhijn ditmaal wél met de goede voorzet richting de verste paal. Vossen kopt al duikend naast.

66'

Dé kans op de 1-0! Butelle komt helemaal uit zijn doel gelopen, maar is een pak te laat. Koubemba trapt het leer onbegrijpelijk naast. Daar komen de bezoekers heel goed weg! Sint-Truiden is nu toch wel de betere ploeg geworden.

63'

Dubbele wissel bij Blauwzwart! Wesley en Izquierdo mogen gaan rusten. Vanaken en Limbombe zijn hun vervangers.

In
In
In
60'

Het is Leko die de eerste wissel doorvoert. Bezus wordt naar de kant gehaald voor Boli. Kan hij de thuisploeg op voorsprong brengen in het laatste half uur?

59'

Club is de wedstrijd uit handen aan het geven. Sint-Truiden komt steeds beter in de partij. Bij Brugge zijn het vooral Izquierdo en Van Rhijn die bal na bal verliezen.

58'

STVV drukt zowaar even door na een gevaarlijke hoekschop en nadien een goede aanval op rechts. Toch moet Butelle nog niet in actie komen.

56'

Wanneer krijgen we de eerste wissel te zien? Sint-Truiden staat goed te verdedigen, maar kan aanvallend niets brengen. Club van zijn kant, kan allicht een goede actie van Limbombe of een pass van Vanaken gebruiken.

Gele kaart
52'

Denswil trapt een vrije trap in de zestien. Cools, bezig aan een goede partij, kan het leer net niet in doel verlengen.

50'

Club krijgt een hoekschop, maar het is STVV die snel kan counteren. Valdivia ziet Butelle ver uit zijn doel staan en probeert het met een lob. De Franse doelman is net op tijd terug om de 1-0 te voorkomen.

48'

Het eerste schot op doel komt op naam van Jelle Vossen. Zijn poging wijkt nog even af en gaat net over de kooi van Pirard.

Gele kaart
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan. Voorlopig zijn er nog geen wissels te bespeuren. Krijgen we nu wél wat doelpunten te zien?

45'

RUST
We gaan rusten bij een 0-0 stand. Club Brugge was baas en had enkele goede kansen om op voorsprong te komen. Toch kwam het nog niet tot scoren tegen een zwak Sint-Truiden.

44'

We krijgen er zometeen twee minuten bij!

42'

Bezus gaat op de voet staan van Denswil, maar krijgt nog steeds geen tweede geel. Hij moet toch gaan oppassen, want een uitsluiting had niet onterecht geweest.

39'

Derde mogelijkheid voor de Bruggelingen! Na een doorgekopte inworp komt de bal voor de voeten van Izquierdo. Het schot van de Colombiaan wordt nog net op tijd afgeblokt door Gerkens.

35'

Nog weinig te beleven in het jongste kwartier. Sint-Truiden komt iets meer in balbezit, zonder echt gevaarlijk te kunnen zijn. Club heeft zijn voet van de gaspedaal gehaald.

Gele kaart
Gele kaart
27'

Izquierdo begaat een stevige fout op Bezus en krijgt geel. In de herneming trapt Bezus na op de Colombiaan, maar hij krijgt verrassend geen kaart achter zijn naam. Daar zou de videoref alvast een andere mening over hebben...

25'

Peeters verstuurt een vrije trap richting de zestien. Butelle zit er goed tussen.

23'

De ploeg van Michel Preud'homme mag dan wel constant balbezit hebben, het kan daar nog maar weinig gevaar uit puren. In de openingsfase kwam het tweemaal dicht bij een doelpunt, maar nu kan het nog maar weinig dreigen.

18'

Club is duidelijk baas en laat de bal het werk doen. De goede combinaties eindigden wel al tweemaal bij Van Rhijn, die zijn voorzetten nog niet op maat weet te trappen.

14'

Club Brugge heeft de wedstrijd in handen. Een schot van Vossen ging zonet over en naast. Nu was er een goede actie van Izquierdo op links, maar hij vond geen ploegmaat voor doel.

11'

Leuk weetje: er zou vandaag een eerste test worden gedaan met een videoref. Dat mocht eigenlijk niet naar buiten worden gebracht, maar toch kon er iemand niet zwijgen...

7'

Opnieuw een reuzekans voor Club! Poulain kopt een hoekschop recht naar de hoek. Pirard heeft een kattensprong in huis en duwt het leer nog net tegen de paal. Vliegende start van Brugge!

5'

Eerste goede aanval van de thuisploeg! Peeters stuurt Bagayoko diep, die gevaarlijk voorzet. Denswil kan het gevaar nog net onschadelijk maken.

2'

Bijna al de 0-1! Pirard, vandaag in doel verkozen boven Dutoit bij STVV, lost meteen een bal, waarop Vossen in de herneming op doel kan knallen. Zijn schot wijkt af op de Truiense verdediging. Dit had al een doelpunt moeten zijn!

1'

AFTRAP
STVV en Club Brugge openen speeldag 15! Scheidsrechter Lawrence Visser heeft de partij op Stayen op gang geblazen!

0'

VOORAF
De statistieken tonen aan dat een verplaatsing naar ?de hel van Stayen? geen makkelijke opdracht is voor Club Brugge. Het is ondertussen meer dan tien jaar geleden dat Blauw-Zwart nog eens de drie punten kon meenemen naar Brugge, na een treffer in blessuretijd van Bosko Balaban (2-3, 16/09/06).

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Ludovic Butelle, Sébastien Bruzzese, Ricardo van Rhijn, Benoit Poulain, Dion Cools, Stefano Denswil, Laurens De Bock, Brandon Mechele, Boli Bolingoli, Timmy Simons, Claudemir, Tomas Pina, Felipe Gedoz, Hans Vanaken, Ruud Vormer, Thibault Vlietinck, Wesley Moraes, Jelle Vossen, José Izquierdo en Anthony Limbombe.

0'

SELECTIE STVV
Vanwelkenhuysen, Djene, Pulido, De Petter, Tchenkoua, Peeters, Bezus, Boli, Gerkens, Cuevas, Bagayoko, Ceballos, Pirard, Valdivia, Fernandes, Swers, Dutoit en Koubemba.

Wedstrijdstatistieken

STV
BRU
49
Balbezit
51
4
Hoekschoppen
7
16
Inworpen
21
2
Reddingen
2
2
Buitenspel
1
13
Fouten
18
2
Schoten op doel
3
11
Doelman uittrappen
9
3
Schoten naast doel
5
19
Vrije trappen
15

Huidige vorm

STV
BRU
x
-
-
-
x
+
x
+
-
x

Laatste 10 wedstrijden

STV
BRU
13
Doelpunten
22
1
Tweede gele kaarten
1
18
Gele kaarten
21
3
Gewonnen wedstrijden
8
4
Verloren wedstrijden
1
0
Rode kaarten
0
17
Doelpunten tegen
8
3
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
5
Verloren
11

22

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
11
Verloren
5

Recente ontmoetingen