zondag 12.03.2017 14:30 #BRUSTV
Einde
(0-1)
93'

EINDE
Het zit erop! Club verspeelt dure punten en speelt 2-2 gelijk. Zo gaat Anderlecht alsnog als leider de Play-Offs in.

87'

Club moet nog alles uit de kast halen in de slotfase. De tijd begint echter serieus te dringen voor Blauwzwart.

Gele kaart
Doelpunt
84'

DOELPUNT
Vijf minuten voor tijd komt STVV nog op gelijke hoogte! Gerkens kan een voorzet vanop links binnenkoppen: 2-2!

In
80'

Opnieuw Wesley! Na balverlies bij STVV kan de spits op doel afstormen. Hij verkiest zelf te trappen ipv Vossen te bedienen, Pirard duwt in hoekschop.

78'

Wesley kan alvast terugblikken op een geslaagde invalbeurt. Weegt constant op de bezoekende verdediging en verliest zelden de bal. Ditmaal kan hij snel draaien en schieten, maar Pirard zit in de juiste hoek.

In
75'

Denswil heeft een perfecte cross in huis richting de mee opgerukte Vormer. Die tikt al glijdend het leer net naast de kooi van Pirard. De 3-1 is toch al een paar keer dichtbij geweest.

73'

Club moet toch oppassen voor de stilstaande fases van Peeters. De Brugse verdediging is even niet alert, maar De Petter, alweer hij, kopt over.

In
71'

Preud'homme gaat wat defensiever spelen in de laatste twintig minuten. Rotariu kan gaan rusten, terwijl Poulain zijn rentree mag maken.

70'

Bijna de 3-1! Vormer pakt opnieuw uit met een prima voorzet vanop rechts. De mee opgerukte Denswil kan koppen, maar alweer kopt de Nederlander te hoog.

Gele kaart
68'

Claudemir bedient wat ongelukkig De Petter. Die kan afdrukken van net buiten de zestien, maar zonder succes. Club mag toch niet teveel op zijn lauweren gaan rusten, want de gelijkmaker kan uit het niets uit de lucht vallen.

In
65'

Ivan Leko grijpt een eerste maal in. Ceballos wordt naar de kant gehaald voor Boli. Kan hij nog iets forceren voor de Limburgers?

64'

De storm is wat gaan liggen bij de Bruggelingen. Blauwzwart doet het opnieuw wat rustiger aan, want het moeilijkste werk is inmiddels voltooid.

61'

Vossen moet er even af voor verzorging. Hij kreeg de elleboog van Djene tegen het oog en bloedt hevig in het gezicht.

Doelpunt
58'

DOELPUNT
En daar is de 2-1 al! De Bock schildert de bal op het hoofd van Wesley ,die verlengt tot bij Claudemir en de middenvelder kopt de 2-1 voorbij Pirard! De druk was veel te hoog geworden voor STVV.

56'

Schitterende aanval van Club! Vormer komt meer en meer opzetten op rechts en daar heeft STVV het moeilijk mee. Hij kan het hoofd van Wesley vinden, maar de Braziliaan knikt centimeters naast.

55'

Vormer gelooft nog in een ogenschijnlijk verloren bal en kan nog voor doel brengen. Pirard kan de voorzet nog net van onder de lat tikken. Het geloof is terug bij Brugge.

Doelpunt
52'

DOELPUNT
Pirard verkijkt zich op een lange bal, waarna Club een hoekschop krijgt. Vanaken duikt op aan de eerste paal en kopt de corner van Vormer tegen de netten: 1-1!

50'

Club probeert meteen wat druk te zetten, aangemoedigd door de twaalfde man. Voorlopig lijkt Sint-Truiden nog niet te bezwijken en staat het dus nog steeds op voorsprong.

Gele kaart
In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan met één wissel aan Brugse zijde. Wesley is in de ploeg gekomen voor een alweer bleke Refaelov.

45'

RUST
De verrassende ruststand in Jan Breydel is 0-1 na een discutabele goal. Club kreeg enkele goede kansen om te scoren, maar alweer is het niet efficiënt voor doel.

44'

Dé kans op de gelijkmaker! Vanaken kapt zich goed in schietpositie, maar de efficiëntie ontbreekt alweer. Hij trapt naast.

43'

Bij gebrek aan ruimte probeert Denswil het dan maar vanop afstand. Geen probleem voor Pirard.

42'

Het publiek begint te morren, want het loopt voor geen meter bij Club. De kampioen lijkt met een achterstand te moeten gaan rusten.

Doelpunt
38'

DOELPUNT
Het balverlies van Refaelov en de daaropvolgende fout van Rotariu levert zowaar een Truiens doelpunt op! De Petter raakt het leer lichtjes aan en Butelle lijkt de bal net achter de lijn te hebben gestopt. Moeilijk te oordelen, maar Laforge keurt de 0-1 alvast goed!

Gele kaart
36'

Alweer valt de serieuze vormdip van Refaelov op. Hij verliest voor de zoveelste maal vandaag de bal, waarna STVV kan counteren.

34'

Simons bedient Vormer, die al glijdend de bal voor doel zet. Pirard zit er goed tussen en kan het gevaar voorkomen.

31'

Daar is Vanaken dan toch eens! Een afvallende bal net buiten de zestien valt voor de voeten van de Brugse spelverdeler. Hij knalt staalhard op doel, maar ook deze poging belandt niet tussen de palen.

30'

We zijn een half uur ver en zijn nog niet echt verwend geweest. Club speelt inspiratieloos en de creatieve mannen Refaelov en Vanaken komen niet genoeg in het stuk voor.

26'

De Bock heeft zijn positie op linksachter even verlaten, waardoor Dussaut wat ruimte krijgt. Hij probeert het met een voorzetschot richting de tweede paal, maar de bal gaat voorlangs.

24'

Tweede goede kans voor Club! Denswil klimt hoger dan iedereen en kan op doel koppen. De Nederlander kan de bal echter niet laag houden.

23'

Blauwzwart probeert wel wat meer druk te zetten, maar voor de rest heeft het veel weg van een eindeseizoenswedstrijd. Weinig beleving te merken op het veld voorlopig...

20'

Opnieuw Club! De Bock bedient Vossen die met het hoofd Engels voor doel ziet staan. De Brugse verdediger slaagt er niet in om het duel te winnen en kan net niet binnenkoppen.

16'

Eerste kans van de wedstrijd! Vossen mag op doel afstormen en bedient Refaelov op het juiste moment. Die trapt de uitstekende mogelijkheid voorlangs.

14'

Het verloopt allemaal wat stroef bij Brugge voorlopig. Het Truiense centrum zit behoorlijk dicht en Club verspeelt zelf ook te veel de bal om echt gevaarlijk te kunnen zijn.

10'

Engels verspeelt de bal aan Cuevas, waardoor Vormer de fout moet begaan. De vrije trap, vanop een interessante plek, levert niets op voor STVV want Dussaut trapt in de volley meters over doel. Club lijkt toch nog niet goed wakker in de openingsfase.

6'

Ook Sint-Truiden komt een eerste keer opzetten. Janssens dribbelt zich simpel voorbij Engels en viseert vervolgens de korte hoek. Hij treft echter het zijnet.

3'

De eerste doelpoging komt van de thuisploeg. Op een vrije trap wint Vossen het kopduel, maar hij kan zijn poging niet genoeg richten waardoor het leer naast gaat.

1'

AFTRAP
Club Brugge en STVV zijn begonnen aan hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Club wil uiteraard als leider de Play-Offs in en daarom houdt het best de punten thuis tegen de ploeg van voormalig Club-icoon Ivan Leko. De scheidsrechter deze namiddag is Nicolas Laforge.

0'

SELECTIE STVV
Pirard, Dussaut, Djené, Kotysch, Fernandes, Cuevas, De Petter, Peeters, Gerkens, Janssens, Boli, Van Welkenhuyzen, Bagayoko, Pulido, Ryckaert, Abrahams, De Sart, Bezus, Swers, Ceballos.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Butelle, Cools, Engels, Denswil, De Bock, Simons, Vormer, Vanaken, Refaelov, Vossen, Rotariu, Horvath, Claudemir (?), Poulain (?), Palacios, Wesley, Verburgh, Touba, Vlietinck.

0'

VOORAF
Gouden Schoen José Izquierdo is niet van de partij. De Colombiaan is buiten strijd met een spierscheur. Ook voor Lex Immers komt de wedstrijd van zondag te vroeg. Claudemir en Poulain zijn onzeker voor het duel. Bij de bezoekers moet Vetokele geblesseerd toekijken.

Wedstrijdstatistieken

BRU
STV
9
Hoekschoppen
0

Huidige vorm

BRU
STV
x
+
+
x
+
x
x
x
+
x

Laatste 10 wedstrijden

BRU
STV
19
Doelpunten
13
0
Tweede gele kaarten
1
19
Gele kaarten
20
6
Gewonnen wedstrijden
5
3
Verloren wedstrijden
1
0
Rode kaarten
0
11
Doelpunten tegen
10
1
Gelijke spelen
4
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
12
Verloren
5

23

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
5
Verloren
12

Recente ontmoetingen