zaterdag 04.03.2017 20:00 #MOUSTA
Einde
(1-0)
92'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Moeskroen wint en mathematisch kan het dus nog! Standard was alweer bijzonder slap vanavond.

89'

Gejuich in de tribunes, want Zulte Waregem heeft gelijk gemaakt tegen Westerlo! Daardoor is Moeskroen nog niet zeker van de degradatie! Van een spannend slot gesproken!

85'

Moeskroen doet vanavond wel het nodige, maar Westerlo staat verrassend op voorsprong in Waregem... Dus dan is het wel over and out voor Moeskroen. Het is dan ook bijzonder stil in de tribunes.

In
78'

Intussen is het tempo wat uit de wedstrijd gegaan... De druk van de thuisploeg is overgewaaid en laat Standard nu het spel maken. Nog tien minuten te gaan!

In
73'

Nog een kleine twintig minuten op de klok... Valt er nog een doelpunt uit de lucht? Standard is in elk geval bezig aan een zeer slappe partij!

In
67'

Een afvallende bal valt voor de voeten van Cissé. Net als in de eerste helft trapt de middenvelder vanuit de tweede lijn ver naast.

64'

Edmilson verslikt zich in de controle in de zestien, waarna het leer voor de voeten van Belfodil komt. Die trapt over en naast. Standard zal het van dit soort fases moeten hebben.

61'

Tijd voor Jankovic om in te grijpen! Een zwakke Raman wordt naar de kant gehaald voor Edmilson. Kan hij nog iets forceren?

In
Gele kaart
Gele kaart
58'

Wereldsave van Gillet! Op een hoekschop kan er op doel worden gekopt, maar Gillet kan het leer uit doel houden met een geweldige reflex. Het had hier al 5-0 kunnen zijn!

57'

Nieuwe reuzekans voor Moeskroen! Ditmaal is Gillet wel geklopt door Markovic, maar de spits ziet zijn bal tegen de bal belanden... Nog steeds 1-0 dus!

55'

Hoeveel kansen heeft Moeskroen nog nodig? Kabasele mag opnieuw op Gillet afstormen. Alweer is het de doelman die het wint. De thuisploeg morst echt met de kansen, vooral Kabasele dan. Standard mag Gillet dankbaar zijn, want enkel hij houdt het nog spannend.

50'

Kosanovic verspeelt zeer lullig de bal achterin en Diedhiou kan er mee aan de haal gaan. Zijn controle is echter niet zuiver, waardoor Gillet de kans krijgt om tussenbeide te komen.

Gele kaart
47'

Bij Standard is er alvast een eerste wissel doorgevoerd aan de rust. Legear is in de kleedkamer gebleven, Jonathan Bolingi is zijn vervanger.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan! Kan Standard nog iets terugdoen in de tweede helft of gaat Moeskroen door op het elan?

45'

RUST
Meteen ook het laatste wapenfeit in de eerste helft. Moeskroen gaat meer dan verdiend rusten met de voorsprong. Al had het verschil groter moeten zijn...

44'

Net voor de rust laat Moeskroen nog dé kans liggen op de 2-0! Gillet houdt eerst nog een vlam van Tirpan uit doel, ook de rebound kan niet worden binnengekopt door Diedhiou. Wat een misser!

Gele kaart
43'

Raman, redelijk onzichtbaar vandaag, zal er volgende week niet bij zijn. Hij gaat hard in op Markovic en krijgt terecht geel. De eerste helft zit er bijna op.

Doelpunt
38'

DOELPUNT
En daar is dan toch de verdiende voorsprong voor Moeskroen! Cissé verliest het leer aan Diedhiou, die bedient Markovic en krijgt vervolgens de bal terug in de zestien. Deze keer gaat de bal wél tegen de netten: 1-0!

Gele kaart
31'

Alweer een reuzekans voor de thuisploeg! Kabasele onderschept, zet Kosanovic simpel in de wind, maar Gillet kan de spits van de 1-0 houden. Moeskroen heeft het overwicht overgenomen en Standard kan niets meer terugdoen.

28'

Opnieuw gevaar vanwege Moeskroen! Hubert neemt een vrije trap voor zijn rekening, maar plaatst het leer nipt over de winkelhaak. Standard heeft wel het balbezit, maar komt niet tot grote kansen.

Gele kaart
23'

De beste kans van de wedstrijd is voorlopig voor Moeskroen! Kabasele kopt hard op doel, maar Gillet heeft een prima reflex in huis. Daar was bijna de voorsprong voor de thuisploeg!

20'

Na een afvallende bal op een hoekschop kan Cissé uithalen vanuit de tweede lijn. Zijn pegel gaat hoog over en naast. Het is toch vooral Standard dat aandringt om te scoren.

16'

Opnieuw Standard. Dossevi snijdt naar binnen en zet zich goed door. Hij tracht vervolgens het hoofd van Belfodil te vinden, maar zijn ploegmaat kan niet worden bereikt.

13'

Even een versnelling bij de Luikenaars via Belfodil, Legear en Raman. De laatste pass is echter te onzuiver om echt gevaarlijk te kunnen zijn.

11'

De duels zijn stevig vanavond. Ook Mohamed moet al even naar de kant worden gehaald voor verzorging. Er staat duidelijk wat op het spel vandaag!

7'

Het spel ligt al even stil. Laifis kreeg de schoen van Diedhiou onfortuinlijk tegen het hoofd en blijft even groggy op de mat liggen...

4'

Beide ploegen kregen al een eerste maal de bal tussen de palen. Eerst was er een schotje van Kabasele, waar Gillet weinig moeite mee had. Aan de overkant trapt Belfodil te zwak in de handen van Delac.

1'

AFTRAP
Moeskroen en Standard zijn er aan begonnen! Kan Moeskroen het degradatiespook nog even verjagen tegen Standard?

0'

VOORAF
Stojanovic en Essikal zijn geblesseerd. Peyre moet geschorst toekijken. Geen Sa, Enoh, Ndongala bij de bezoekers, die niks meer te winnen of te verliezen hebben.

0'

SELECTIE STANDARD
Gillet, Fai, Scholz, Laifis, Fiore, Dossevi, Danilo, Marin, Legear, Belfodil, Bolingi, Hubert, Kosanovic, Mladenovic, Cissé, Deom, Edmilson, Raman.

0'

SELECTIE MOESKROEN
Delac, Tirpan, Arslanagic, Simic, Gulan, Miya, Hubert, Nkaka, Mohamed, Diedhiou, Matulevicius, Defourny, Manea, Markovic, Olinga, Ferber, Trezeguet, Vojvoda, Huyghebaert, Kabasele.

Head to Head

Gewonnen
2
Verloren
5

7

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
5
Verloren
2

Recente ontmoetingen