zondag 26.02.2017 20:00 #GNTMOU
Einde
(2-0)
Gele kaart
94'

EINDE
De wedstrijd is afgelopen. AA Gent wint eenvoudig met 3-1 van Moeskroen.

88'

Een mislukte voorzet van De Smet waait ei zo na in doel. Delac moet zich strekken om de bal vanonder zijn deklat weg te boksen.

84'

Perbet krijgt zijn tweede doelpunt voorlopig niet op het scorebord. De spits trapt via een verdediger tegen de paal.

83'

Schoofs trapt vanop ruime afstand op doel. Zijn lage schuiver vormt geen probleem voor Delac.

Doelpunt
82'

DOELPUNT
Moeskroen heeft toch een eerredder te pakken. Stojanovic duwt een voorzet van dichtbij tegen de touwen.

81'

We zitten inmiddels in de slotminuten van de wedstrijd. Er lijkt vooralsnog geen verandering in de score op komst.

In
In
76'

Perbet gaat op zoek naar nog een doelpuntje. Hij neemt een hoge bal meteen op de slof. Het schot gaat enkele meters naast.

73'

Perbet kapt zijn tegenstander het bos in. Hij draait het leer vervolgens richting de bovenhoek, maar het vizier stond niet goed afgesteld.

71'

De wedstrijd is al enige tijd een gelopen race. AA Gent speelt de bal rustig rond en laat seconde per seconde wegtikken.

In
67'

Vanhaezebrouck slaat opnieuw aan het wisselen. Verstraete neemt de plek van Esiti over.

In
64'

Saief moet naar de kant met een blessure. De Smet is zijn vervanger.

63'

Aan de overkant komt Diedhiou een teen te kort om een voorzet binnen te duwen.

62'

Perbet tikt de bal meteen door tot bij Matton. Hij kan alleen op Delac afstormen, maar tikt de bal te ver van de voet. Daardoor kan Delac de bal uit zijn voet plukken.

In
60'

Rednic haalt Trezeguet naar de kant. In zijn plaats komt Kabasele.

Gele kaart
59'

Peyre haalt Kubo neer. De verdediger vliegt als eerste speler op de bon.

56'

AA Gent snijdt als een mes in de boter door het hart van de Moeskroense defensie. Arslanagic duwt de bal nog net in hoekschop vooraleer Perbet de trekker over kan halen.

55'

Een aflegger van Kalu eindigt ver tot bij Kubo. De Japanner komt inlopen en trapt in één tijd op doel. Delac gaat goed plat en klemt de lage schuiver.

Penalty
52'

DOELPUNT
Perbet zet de strafschop zelf om. Hij trapt de bal perfect in het hoekje binnen.

52'

STRAFSCHOP
Peyre hangt aan de arm van Perbet in het strafschopgebied. De thuisploeg krijgt een penalty.

51'

De bezoekers tonen na de pauze meer aanvalsdrang. Trezeguet snijdt naar binnen en mikt richting de verste hoek. Kalinic grabbelt naar de bal, maar houdt het schot uiteindelijk wel tegen.

49'

Foket neemt het doel onder vuur. Zijn afstandspoging zeilt enkele meters naast.

In
46'

Moeskroen heeft de aansluitingstreffer te pakken, maar Diedhiou stond buitenspel. Het was alvast een zeer nipt geval.

46'

Bij Moeskroen is Stojanovic in de plaats van Gulan gekomen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
Scheidsrechter Geldhof fluit voor de rust. AA Gent kwam al vroeg op voorsprong via Kalu. Op het halfuur verdubbelde Kubo de score.

39'

Arslanagic onderschept en rukt op. In de zone van de waarheid besluit hij de trekker over te halen. Kalinic ziet het schot ongevaarlijk over zijn doel waaien.

38'

Kalinic wordt nog eens aan het werk gezet. Een mislukte voorzet van Huyghebaert lijkt over het doel te vliegen, maar de doelman duwt de bal voor de zekerheid nog even over.

35'

Perbet krijgt het derde doelpunt bijna op een presenteerblad aangeboden. Via een deviatie van Nkaka valt de bal voor de voet van de spits, maar Delac gaat goed plat en glijdt het gevaar weg.

31'

Nu zet ook Kalu de turbo even aan. Hij snelt langs twee verdedigers en viseert de verste paal. Zijn lage schuiver gaat uiteindelijk enkele meters naast.

Doelpunt
30'

DOELPUNT
Kubo zet even een versnelling in en legt het tweede doelpunt in het mandje. De Japanner neemt de bal prima mee en schuift het leer vervolgens in de verste hoek binnen.

29'

De wedstrijd gaat rustig zijn gangetje. Moeskroen lijkt nog eens te kunnen dreigen via een vrije trap, maar Trezeguet stuurt de bal gewoon over de achterlijn.

23'

Arslanagic mist zijn interceptie op een voorzet. De bal komt bij Perbet, maar hij controleert de bal met de hand. Zijn schot op doel gaat dus niet door.

22'

Het percentage van het balbezit spreekt boekdelen: 75% voor AA Gent.

20'

Esiti verliest de bal te eenvoudig waardoor Moeskroen weer aan counteren denkt. Uiteindelijk belandt een voorzet via Mitrovic en Gigot opnieuw in Gentse rangen.

15'

Het strijdplan van Moeskroen is duidelijk: wachten op een foutje bij AA Gent en vervolgens snel omschakelen. Voorlopig leverde dat een kans op voor Mohamed, maar voor het overige heeft de thuisploeg alle controle.

12'

De bal gaat vlot rond bij de thuisploeg. Het vroege openingsdoelpunt is ongetwijfeld een grote opluchting voor AA Gent.

Doelpunt
7'

DOELPUNT
AA Gent heeft het openingsdoelpunt al na zes minuten te pakken. Een voorzet schiet door tot aan de tweede paal. Daar staat Kalu, die de bal van dichtbij in het dak van het doel jaagt.

5'

Aan de overkant neemt Schoofs een afvallende bal meteen op de slof. Hij kan de bal echter niet vol raken waardoor zijn schot hoog over eindigt.

5'

Saief geeft de bal zomaar cadeau aan Trezeguet. Hij legt opzij tot bij Mohamed, maar de middenvelder trapt vanuit een scherpe hoek op de vuisten van Kalinic.

3'

AA Gent neemt de openingsminuten volledig voor haar rekening. De thuisploeg komt ook al dicht bij het openingsdoelpunt. Schoofs schildert een hoekschop op het hoofd van Saief, maar de Israëliër kopt een metertje voorlangs.

1'

AFTRAP
AA Gent en Moeskroen trappen de laatste partij van speeldag 28 van de Jupiler Pro League op gang.

0'

Dejaegere, Milicevic, Asare en Neto zijn allemaal twijfelachtig. Essikal is out bij Moeskroen terwijl de beslissing over Matulevicius zo lang mogelijk wordt uitgesteld.

0'

SELECTIE MOESKROEN
Delac, Vojvoda, Peyre, Arslanagic, Huyghebaert, Markovic, Tirpan, Hubert, Trezeguet, Diedhiou, Kabasele, Defourny, Manea, Simic, Miya, Mohamed, Nkaka, Stojanovic, Matulevicius.

0'

SELECTIE AA GENT
Kalinic, Gigot, Mitrovic, Gershon, Foket, Esiti, Matton, Dejaegere, Milicevic, Asare, Neto, Saief, Kalu, Coulibaly, Kubo, Rinne, Thoelen, Troost-Ekong, De Smet, Verstraete, Schoofs, Verstraete L., Perbet, Simon, Bjedov.

Wedstrijdstatistieken

GNT
MOU
67
Balbezit
33
6
Hoekschoppen
2
31
Inworpen
21
3
Reddingen
3
3
Buitenspel
1
13
Fouten
7
6
Schoten op doel
4
5
Doelman uittrappen
12
9
Schoten naast doel
1
8
Vrije trappen
16

Huidige vorm

GNT
MOU
-
x
x
x
-
x
+
+
-
x

Laatste 10 wedstrijden

GNT
MOU
13
Doelpunten
19
0
Tweede gele kaarten
0
22
Gele kaarten
20
3
Gewonnen wedstrijden
5
3
Verloren wedstrijden
2
1
Rode kaarten
2
11
Doelpunten tegen
15
4
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
5
Verloren
0

5

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
0
Verloren
5

Recente ontmoetingen