91'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Club Brugge stuurt Zulte Waregem met forfaitcijfers naar huis: 5-0!

In
87'

Brugge wil toch nog graag een zesde keer scoren. Zowel Immers als Vanaken waren er dichtbij, maar voorlopig blijft de teller op vijf staan.

Gele kaart
81'

Rotariu zet zich goed door en kan een snelle tegenaanval opzetten. Zijn pass naar Diaby is echter niet op maat, waardoor Essevee goed weg komt.

80'

We gaan de laatste tien minuten in. Wordt het nog 6-0, of kan Zulte Waregem misschien de eer nog redden?

In
76'

Jelle Vossen heeft zijn doelpuntje gemaakt en mag nu ook gaan rusten. Rotariu mag zich nog eens tonen, waardoor Diaby opnieuw centraal in de spits komt te staan.

Penalty
70'

DOELPUNT
Vossen mag zijn spitsbroeder Diaby bedanken, want de Limburgse aanvaller zet zijn vijftiende treffer achter zijn naam: 5-0!

69'

STRAFSCHOP
Vossen stuurt Diaby op Bossut af. Die kan zijn eerste schot nog pareren, maar in de herneming gaat de spits neer. Gumienny legt de bal op de stip!

68'

Diaby meteen met de eerste goede actie. Hij probeert Claudemir voor doel te zetten met een listig balletje, maar de bezoekende defensie zit er nog net tussen.

In
In
67'

Ook Club gaat wisselen en het is meteen een dubbele vervanging. Refaelov en Izquierdo mogen gaan rusten. Lex Immers en Abdoulay Diaby zijn hun vervangers.

64'

De Brugse stormloop is toch wat gaan liggen. Bij Zulte Waregem komt Gueye naar de kant, Mühren is zijn vervanger in het laatste half uur.

In
60'

Butelle moet dan toch eens in actie komen. Kaya snijdt naar binnen en trapt hard naar de verste hoek. De Franse doelman is bij de pinken en kan het leer klemmen.

56'

Vanaken en Izquierdo dringen ook nog eens aan om de forfaitcijfers op het bord te zetten. Voorlopig blijven die nog wat uit.

55'

Het aantal doelpogingen spreekt voor zich: 12 - 0! Zulte Waregem is nergens te bespeuren. Dury grijpt dan ook een eerste keer in. Cordaro wordt naar de kant gehaald voor Ankersen, die zijn debuut maakt.

In
51'

Ook de eerste kans na de rust is voor Club! Refaelov kapt zich mooi in schietpositie, maar kan toch net niet uithalen. Vossen kan er wél bij, maar Bossut heeft een goede redding in huis. Op de daaropvolgende hoekschop probeert Denswil het met een hard schot, maar opnieuw zit Bossut er tussen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Gaat Club verder op het elan en wordt de afstraffing nog groter? Of kan Zulte Waregem nu wél wat weerwerk bieden?

45'

RUST
Eindelijk rusten, zal Essevee denken. Club Brugge gaat rusten met een 4-0 voorsprong en heeft de zege nu al op zak.

Doelpunt
41'

DOELPUNT
Aiaiai Zulte Waregem... De 4-0 staat al op het bord en we zijn nog niet eens halfweg. De Bock met zijn tweede assist van de avond, Bossut zit er naast en Vormer, nota bene half op de rechtsachter, tikt zijn tweede binnen!

39'

Club dicht bij de 4-0! Vanaken krijgt veel tijd en ruimte om op doel te knallen, maar ditmaal zit Bossut wél goed in de hoek. In de herneming wordt Izquierdo afgevlagd voor buitenspel.

36'

Zulte Waregem is helemaal het noorden kwijt en rijp voor de slachtbank. Het wordt helemaal op de eigen helft gedrukt door een goed combinerend Club. Op deze manier zitten er nog doelpunten aan te komen.

32'

DOELPUNT
En daar is al meteen de 3-0! Vanaken stuurt met een gemeten doorsteekpass Izquierdo op doel af. Die laat twee Zulte-verdedigers achter zich en plaatst het leer rustig in doel. De wedstrijd is gespeeld.

Doelpunt
Doelpunt
28'

DOELPUNT
Net voor het half uur wordt Club Brugge dan toch beloond. Op een hoekschop valt de bal plots voor de voeten van Engels en die werkt beheerst af: 2-0!

26'

Het vertrouwen groeit bij Brugge en Refaelov probeert het nu eens met een omhaal. Hij raakt het leer echter slecht, waardoor de kans verkeken is.

23'

Net als de vorige weken mist Vossen opnieuw een reuzekans! Een uitstekende voorzet van Vormer zet Vossen alleen voor doel, maar hij trapt recht op Bossut. Na de bal op de lat al de tweede keer dat Club dicht bij de dubbele voorsprong komt.

20'

Vanaken is opnieuw de betere man bij Blauwzwart. Hij zette al enkele goede acties en neemt veel initiatief. Het gevaar zal allicht ook vooral van hem moeten komen centraal, want Claudemir en Simons blijven vooral achter de bal.

18'

Leye klimt iets hoger dan Denswil, maar de voorzet is iets te hoog, waardoor de Waregemse spits maar moeilijk bij de bal kan. Het balbezit is voor de bezoekers in de jongste minuten.

13'

Cordaro verstuurt een uitstekende voorzet vanop de rechterflank, maar Engels zit er nog goed tussen met het hoofd. Zulte Waregem laat de kopjes toch niet hangen en probeert wat op te rukken.

10'

Ei zo na de 2-0! Nadat een goede actie van Refaelov eerst net op tijd kon worden afgeblokt, verspeelt Leye de bal aan Vanaken. Die bedient Izquierdo die hard uithaalt. Bossut kan zijn vlam nog met de vingertoppen tegen de lat werken.

7'

Dankzij het doelpunt van Vormer evenaart Club ook meteen zijn eigen record: 55x op rij wisten de Bruggelingen te scoren in eigen huis! Een reeks die was begonnen in 2014 tegen.... Zulte Waregem!

Doelpunt
4'

DOELPUNT
Na amper vier minuten staat de 1-0 al op het bord! De Bock schildert een voorzet prima op het hoofd van de mee opgerukte Vormer. De Nederlander kopt het leer hard voorbij Bossut tegen de netten!

1'

AFTRAP
Club Brugge en Zulte Waregem hebben speeldag 28 op gang getrapt! Houdt Club de drie punten thuis of worden ze verrast door Essevee?

0'

SELECTIE ZULTE WAREGEM
Bossut, Baudry, Marrone, Severin, Bala, Lerager, Leye, Kaya, Naessens, Dalsgaard, Madu, Meïté, Gueye, Mühren, Steppe, Bostyn, Cordaro, Ankersen, Hamalainen, Zaidi en Coopman.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Ludovic Butelle, Ethan Horvath, Dion Cools, Helibelton Palacios, Bjorn Engels, Stefano Denswil, Laurens De Bock, Ahmed Touba, Timmy Simons, Claudemir, Ruud Vormer, Hans Vanaken, Lex Immers, Lior Refaelov, Dorin Rotariu, Thibaut Vlietinck, Wesley Moraes, Jelle Vossen, Abdoulay Diaby en José Izquierdo.

Wedstrijdstatistieken

BRU
ZWA
61
Balbezit
39
4
Hoekschoppen
3
16
Inworpen
7
1
Reddingen
7
2
Buitenspel
3
12
Fouten
17
12
Schoten op doel
1
3
Doelman uittrappen
6
5
Schoten naast doel
2
20
Vrije trappen
14

Huidige vorm

BRU
ZWA
+
+
x
x
+
-
x
x
+
+

Laatste 10 wedstrijden

BRU
ZWA
23
Doelpunten
24
0
Tweede gele kaarten
1
15
Gele kaarten
6
3
Gewonnen wedstrijden
6
2
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
2
11
Doelpunten tegen
9
5
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
19
Verloren
10

31

Gespeeld
Gelijk

2

Gewonnen
10
Verloren
19

Recente ontmoetingen