vrijdag 17.02.2017 20:30 #WESBRU
Einde
(1-0)
93'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Club wint dan toch met 1-2 op het veld van Westerlo. Van Langendonck was eigenlijk de beste man op het veld, maar Hans Vanaken beslist de wedstrijd. Club staat opnieuw alleen aan de leiding.

92'

Refaelov met de knappe actie op rechts. Hij legt slim achteruit op Izquierdo en die heeft maar de 1-3 binnen te leggen. De Colombiaan trapt onbegrijpelijk over. Wat een misser!

89'

Na een afgeweken schot van Izquierdo, kan Claudemir het leer in doel werken. Hij stond buitenspel en dus wordt de Braziliaan terecht afgevlagd.

87'

En ook Diaby verkwanselt nog een reuzekans! Heylen is te traag om de Brugse spits te stoppen, maar knalt, jawel, op Van Langendonck.Zo blijft het toch spannend in de slotfase.

86'

Het is niet de avond van Izquierdo, of toch niet op gebied van afwerking. Opnieuw houdt Van Langendonck hem van een doelpunt, al was zijn schot ook niet echt geplaatst.

84'

Refaelov wil er nog graag 1-3 van maken en probeert het met een zwabberbal richting doel. Van Langendonck laat zich niet verrassen.

Doelpunt
83'

DOELPUNT
Vanaken maakt de 1-2! Hij neemt een hoge bal goed mee met de borst en knalt dan hard in de hoek binnen! Is de wedstrijd nu gespeeld?

In
In
79'

Bijna Immers! Claudemir bedient de Nederlander die goed aanneemt en in één tijd op doel trapt. Net over de Westelse kooi! Club gaat op zoek naar de winning goal!

In
77'

Mathijssen gooit Apau voor de leeuwen om Izquierdo af te stoppen op links. Bij Club lijkt Refaelov er nog te gaan in komen.

Own Goal
72'

DOELPUNT
En daar is dan toch de verdiende goal! Vanaken neemt knap aan en dribbelt zich voorbij Miletic. Zijn voorzet wordt afgeweken op de voet van de Serviër en belandt in doel: 1-1!

70'

En daar is opnieuw Izquierdo! Ditmaal is hij wel wel van de verdedigers, maar hij trapt te zwak op Van Langendonck. Ook de herneming trapt de Gouden Schoen hoog over.

69'

Opnieuw wordt Izquierdo onterecht afgevlagd. De tweede maal binnen vijf minuten. Het ziet er niet goed uit voor Club.

67'

Als Club dan toch eens scoort via Vanaken, wordt de goal afgekeurd voor buitenspel van Izquierdo. Twijfelachtige beslissing van Lardot. Nog een dikke twintig minuten op de klok.

66'

Een eerste keer Diaby. Izquierdo legt slim breed, maar het schot van Diaby wordt net op tijd afgeblokt.

In
In
In
63'

Preud'homme voert toch twee wissels door. Cools en Vossen gaan naar de kant. Immers en Diaby moeten verbetering zorgen.

62'

Vormer krijgt heel wat ruimte om aan te leggen, centraal voor doel. Hij plaatst het leer naast.

60'

Club heeft wel de bal, maar doet er bijzonder weinig mee. Veel middenveldspel, maar in de zone van de waarheid loopt het telkens mis. Een verrassing zit er toch wel aan te komen. Preud'homme grijpt voorlopig ook niet in.

57'

We zijn bijna een uur ver en het staat nog steeds 1-0. Club kwam al een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar scoren blijft o zo moeilijk. Ook Westerlo kwam al dicht bij een tweede treffer. Voorlopig kan het dus nog alle kanten uit.

53'

Bijna de 2-0! Op een afvallende bal na een hoekschop knalt Miletic hard richting de winkelhaak. Butelle heeft een geweldige reflex in huis.

48'

Opnieuw Van Langendonck! Wat speelt die een sterke wedstrijd. Vossen trapt vanuit een scherpe hoek hard op doel. De doelman doet net op tijd zijn benen dicht.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Lardot fluit het vervolg op gang! Hopelijk krijgen we een even kansrijke tweede helft te zien!

45'

RUST
We gaan rusten bij een verrassende voorsprong voor Westerlo. Vossen miste twee reuzekansen, waardoor Club moet achtervolgen in de tweede helft.

44'

En meteen aan de overkant krijgt ook Westerlo nog een goede kans! Acolatse trapt hard naar de korte hoek, ditmaal zit Butelle er wel goed tussen!

44'

Net als Copa vorige week, speelt nu ook Van Langendonck een sterke partij. Izquierdo dribbelt zich knap in een schietpositie, maar de doelman heeft een prima redding in huis.

43'

Vossen mist opnieuw een reuzekans op de gelijkmaker! Vanaken geeft een uitstekende pass in één tijd in de loop van Vossen. Die trapt vanop 2 meter onbegrijpelijk recht op Van Langendonck.

39'

Club heel dicht bij de gelijkmaker! Vanaken steekt een prima pass door naar Izquierdo. Via de paal gaat de bal naast. Club mist de kansen en heeft ook niet al te veel geluk in de afwerking.

37'

Westerlo nog eens met de tegenprik. Na een voorzet vanop links gaat Rommens eens zijn kans. Zijn poging gaat hoog over de kooi van Butelle.

35'

Club Brugge dringt de jongste minuten wel aan, maar de thuisploeg staat in blok achter de bal, waardoor de ruimtes bijzonder klein zijn. Daarin vindt Blauwzwart voorlopig niet de juiste opening.

32'

Na een actie van Izquierdo en wat geharrewar voor doel, is het uiteindelijk Rotariu die op doel kan besluiten. Zijn trap wordt nog net van de lijn gekeerd. Nu komt Westel toch met de schrik vrij!

29'

Na samenspel met Izquierdo komt het leer voor de voeten van Vormer. Die trapt al eens graag vanop afstand, maar alweer kan hij de bal niet kadreren. Club tracht wel aan te dringen, maar echt overtuigend is het niet. Integendeel, de beste kansen zijn voor Westerlo, op die ene kans voor Vossen na.

26'

De partij gaat goed op en neer! Ganvoula wordt opnieuw helemaal losgelaten en mag op Butelle afstormen. Ditmaal zit de doelman er wél goed tussen. Het leer wijkt echter af op Simons en lijkt in doel te gaan, maar Engels kan nog net keren voor de lijn.

25'

Eerste reuzekans voor Club! Vossen wordt de diepte ingestuurd, maar oog in oog met Van Langendonck trapt de Brugse spits op het been van de doelman.

21'

Opnieuw een reuzekans voor Westerlo! Op een hoekschop kan Miletic ongedekt koppen, het leer wijkt nog af in hoekschop en gaat nipt naast. Daar was bijna de 2-0!

20'

Butelle verkijkt zich op een schot van De Ceulaer en heeft geluk dat er niemand is gevolgd. Club ziet af.

18'

Club maakt opnieuw geen al te beste beurt op verplaatsing. Zeer weinig dreiging, veel balverlies en bij elke tegenaanval van Westerlo is het paniek achterin. Westerlo ruikt de kans om te stunten.

Doelpunt
16'

DOELPUNT
En daar is nu wél de voorsprong voor Westerlo! Christensen schildert een voorzet op het hoofd van Ganvoula, die helemaal niet wordt gedekt en rustig kan binnenkoppen: 1-0!

14'

Vormer stormt de zestien in en kan zich in twee tijden doorzetten. Zijn gekraakt schot gaat over en naast. Hier was meer mee te doen.

12'

Westerlo scoort, maar het doelpunt wordt afgekeurd! Ganvoula nam een voorzet vanop rechts meteen hard op de slof en liet Butelle kansloos. De beslissing van Lardot is wel terecht.

10'

Ganvoula wordt even uit het oog verloren door Engels en kan nog net zijn hoofd zetten tegen een hoge bal. Het leer hobbelt rustig naast.

8'

Izquierdo krijgt een prima dieptebal op links en tracht in één tijd voor te brengen. Zijn voorzet gaat echter meteen achter de kooi van Van Langendonck. De passing is voorlopig niet al te zuiver bij Brugge, al kan het slechte veld hierin een rol spelen.

4'

De Ceulaer glipt even door de buitenspel, maar zijn voorzet wordt afgeblokt in hoekschop. Op de corner gaat Butelle onder de bal door, maar er is geen thuisspeler alert genoeg om het leer in doel te verlengen.

2'

Het eerste schot richting doel komt van Vormer. De Nederlander krijgt veel tijd en ruimte om vanop afstand te leggen, maar knalt de bal ver naast.

1'

AFTRAP
Westerlo en Club Brugge trappen de 27ste speeldag op gang. Club doet het doorgaans uitstekend tegen Westerlo, maar dat is vanavond geen garantie op puntengewin. Ook Westerlo heeft de punten broodnodig en hoopt op een verrassing tegen de landskampioen.

0'

ZONDER STRANDBERG
Carlos Strandberg ontbreekt in de selectie van Westerlo. De Zweed wordt gehuurd van Club Brugge, maar mag enkel opgesteld worden in de match tegen blauw-zwart als Westerlo een contractueel vastgelegd (niet openbaar kenbaar gemaakt) bedrag betaalt aan Club, maar daar zijn de Kemphanen niet op ingegaan.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Doelmannen: Butelle, Horvath. Verdedigers: Cools, Palacios, Engels, Denswil, Verburgh, De Bock. Middenvelders: Simons, Claudemir, Vormer, Immers, Vanaken. Aanvallers: Refaelov, Rotariu, Vlietinck, Wesley, Vossen, Diaby, Izquierdo.

0'

SELECTIE WESTERLO
Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck. Verdedigers: Apau, Daems, Mustoe, Schuermans, Christensen, Ruyssen, Heylen, Matthys, Miletic. Middenvelders: Henkens, Nikolic, Hyland, Rommens, Buyens. Aanvallers: Acolatse, Ganvoula.

Wedstrijdstatistieken

WES
BRU
47
Balbezit
53
8
Hoekschoppen
6
18
Inworpen
16
8
Reddingen
5
2
Buitenspel
8
5
Fouten
11
6
Schoten op doel
9
13
Doelman uittrappen
5
3
Schoten naast doel
9
19
Vrije trappen
7

Huidige vorm

WES
BRU
x
x
+
+
-
x
x
+
+
+

Laatste 10 wedstrijden

WES
BRU
9
Doelpunten
26
0
Tweede gele kaarten
0
7
Gele kaarten
9
2
Gewonnen wedstrijden
5
5
Verloren wedstrijden
3
1
Rode kaarten
0
21
Doelpunten tegen
10
3
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
0
Verloren
22

25

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
22
Verloren
0

Recente ontmoetingen