woensdag 26.10.2016 20:30 #CHAGNK
Einde
(1-1)
94'

EINDE
De scheidsrechter maakt een einde aan de partij. Genk gaat nog maar eens onderuit in een uitwedstrijd en krijgt een serieuze tik in de strijd om Jupiler Pro League Play-Off 1.

In
90'

Genk krijgt nog vier minuten om een nederlaag af te wenden.

87'

Benavente maakt zijn tegenstanders belachelijk en slalomt zich een weg door de Genkse defensie. Brabec doet het slot op de deur en werkt Benavente met een bodycheck tegen de grond. De scheidsrechter laat begaan.

86'

Na balverlies van Bailey kan Charleroi een tegenaanval opzetten. Dit gebeurt te overhaast en zo verspeelt de thuisploeg de kans om het helemaal af te maken.

Gele kaart
Gele kaart
Doelpunt
82'

DOELPUNT
We lijken dan toch een winnaar te krijgen. Diandy neemt een afvallende bal op de slof en laat Bizot kansloos in de korte hoek.

Gele kaart
In
In
In
71'

Karelis krijgt de kans om uit te breken, maar worstelt met de bal. Uiteindelijk komt die bij Castagne terecht. De verdediger verstuurt een mislukte voorzet, die bijna nog in doel waait.

67'

Daar zijn de Limburgers dan toch een eerste keer. Pozuelo zet zich achter een vrijschop en stuurt de bal ver richting de tweede paal, waar Ndidi naast het doel kopt.

65'

Gaat Genk nog iets laten zien deze tweede helft of zijn de Limburgers tevreden met een puntendeling?

60'

Tainmont pakt een afvallende bal op de slof. Zijn poging strandt in de tribune.

58'

Charleroi voert de druk op. Ninis probeert het nog maar eens, maar opnieuw wordt zijn poging afgeblokt.

57'

De tweede helft is voor de thuisploeg. Genk kon nog niet dreigen en kan de bal amper in de eigen rangen houden.

55'

Ninis probeert het met een afstandsschot, Bizot zit er goed tussen en werkt de bal in hoekschop. Die levert niets op voor de thuisploeg.

52'

De eerste kans na de pauze is voor Charleroi. Colley kan een vrijschop maar net in hoekschop werken.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw op Mambourg. Charleroi speelt nu richting de eigen spionkop. Kan de thuisploeg iets meer brengen?

45'

RUST
De scheidsrechter maakt een einde aan de eerste helft. Genk kwam al vroeg op voorsprong, maar Charleroi sloeg snel terug. Beide ploegen hadden nu en dan het overwicht. 1-1 is een juiste tussenstand, al hadden de bezoekers met een voorsprong de kleedkamer kunnen opzoeken.

38'

Genk drukt de thuisploeg terug op de eigen helft. Het levert een resem hoekschoppen op. Kunnen de Limburgers nog komaf maken met hun slechte uitreputatie?

34'

Daar zijn de bezoekers opnieuw. Pozuelo mikt een hoekschop op het hoofd van Ndidi en ook de verdediger vindt Penneteau op zijn weg.

32'

Penneteau houdt de 1-1 op het scorebord. Karelis zet zich nog eens door bij de bezoekers en zwiert de bal opnieuw voor doel. Aan de tweede paal komt Castagne goed ingelopen, maar die mikt zijn poging op de doelman van Charleroi.

Gele kaart
28'

Karelis gooit de bal voor doel, waar Samatta, die voldoende gehinderd wordt, net niet kan afwerken.

26'

Een aangeslagen Genk leek een vogel voor de kat, maar de bezoekers hebben zich ondertussen opnieuw in de wedstrijd geknokt. Ze laten de bal goed rondgaan en duwen Charleroi momenteel richting de eigen zestien.

22'

Genk speelt al meer dan vijftien minuten een bijrol in deze wedstrijd. Toch kunnen de Limburgers nog eens dreigen. Samatta kan zijn hoofd tegen de bal zetten, maar mikt pal op doelman Penneteau.

Gele kaart
15'

Genk probeerde net na het openingsdoelpunt de bal in de ploeg te houden en de druk op Charleroi te houden. Het slaagde daar nauwelijks enkele minuten in. Sindsdien komen de bezoekers niet meer in het stuk voor.

13'

Charleroi drukt door. Tainmont stormt het strafschopgebied in en kopt de bal een meter naast het doel.

Doelpunt
11'

DOELPUNT
De bezoekers hebben niet lang kunnen genieten van de voorsprong. Op een poging van Tainmont wordt de bal door Bizot in de voeten van Ninis gewerkt. De Griek tikt de 1-1 tegen de netten.

10'

Nadat Genk een laks begin van de thuisploeg heeft afgestraft, lijken de Carolo's nu toch wakker. Ze zetten hoger druk en duwen Genk nu even terug richting het eigen doel.

6'

Charleroi steekt een eerste keer de neus aan het venster. Tainmont wordt de diepte ingestuurd, Colley grijpt tijdig in.

Doelpunt
3'

DOELPUNT
Genk keert de rollen voor een keer om. Een hoekschop van Pozuelo wordt door Samatta richting de tweede paal verlengd. Daar kan Karelis de 0-1 tegen de netten werken.

2'

De bezoekers eisen de bal op en proberen Charleroi op de eigen helft te drukken. Genk wil niet starten zoals in de vorige uitwedstrijd op Moeskroen.

1'

AFTRAP
De bal rolt in Charleroi. Genk-trainer Maes heeft zijn ploeg op twee posities gewijzigd in vergelijking met de derby tegen STVV. Heynen komt het middenveld versterken, waardoor Susic naar de rechterflank verhuist. Bailey krijgt rust en ook Buffel is er niet bij. Samatta krijgt links de voorkeur op Trossard. Mazzu kiest min of meer voor zijn typeploeg. Ninis krijgt zijn kans op het middenveld.

Wedstrijdstatistieken

CHA
GNK
50
Balbezit
50
6
Hoekschoppen
5
27
Inworpen
35
3
Reddingen
4
1
Buitenspel
2
18
Fouten
17
6
Schoten op doel
4
6
Doelman uittrappen
6
3
Schoten naast doel
3
19
Vrije trappen
19

Huidige vorm

CHA
GNK
-
+
+
-
-
+
+
x
-
x

Laatste 10 wedstrijden

CHA
GNK
9
Doelpunten
15
0
Tweede gele kaarten
0
21
Gele kaarten
19
2
Gewonnen wedstrijden
5
6
Verloren wedstrijden
1
0
Rode kaarten
0
22
Doelpunten tegen
12
2
Gelijke spelen
4
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
13
Verloren
15

30

Gespeeld
Gelijk

2

Gewonnen
15
Verloren
13

Recente ontmoetingen