zondag 12.02.2017 20:00 #WBESTA
Einde
(0-0)
Gele kaart
94'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Standard kan eindelijk nog eens winnen. Dat was al geleden van 11 december. Ook vanavond kan Waasland-Beveren dus niet winnen van de Rouches.

In
Gele kaart
90'

Bijna nog de gelijkmaker! Gano wint het luchtduel in de zestien en kopt uitstekend naar de hoek. Gillet en de paal houden Waasland-Beveren van de gelijkmaker!

Gele kaart
In
88'

Danilo kan niet meer verder en moet naar de kant worden gehaald. Marin mag de laatste minuten volmaken.

86'

Het gebrek aan efficiëntie breekt Standard bijna zuur op! Myny knalt van dichtbij hard op doel, Gillet heeft een geweldige parade in huis. Het kan zowaar nog een gelijkspel worden op die manier!

83'

De Rouches blijven morsen met de kansen. Dossevi glipt net door de buitenspelval en krijgt een uitstekende kans om de wedstrijd helemaal te beslissen. Hij verprutst de mogelijkheid echter en plaatst het leer aan de verste paal naast.

In
77'

Standard staat even wat te slapen en Waasland-Beveren neemt een vrije trap heel snel. Hierdoor komt Myny in een goede schietpositie, maar Gillet is goed uit zijn doel gekomen om hem het scoren te beletten. De voorsprong blijft krap en er is nog niets verloren voor de troepen van Janevski!

In
75'

Belfodil kent voorlopig geen succes in de afwerking. Ditmaal kan hij vrijstaand op doel koppen op een goed aangesneden hoekschop van Kosanovic. Alweer krijgt de Luikse spits de bal niet tussen de palen.

72'

En meteen nog een kans voor de Rouches! Danilo plaatst een vrije trap uitstekend naar de korte hoek, Goblet zit er opnieuw goed tussen. Aan de doelman van Beveren zal het alvast niet liggen vanavond.

71'

Ei zo na de 0-2! Belfodil kapt zich simpel voorbij Demir en trapt dan met links op de lat! Daar komt de thuisploeg bijzonder goed weg.

In
70'

Bij Standard mag Legear na lange tijd nog eens invallen. Nog maar zijn derde wedstrijd trouwens dit seizoen. Hij komt in de plaats van Edmilson in deze laatste twintig minuten.

66'

Goblet voorkomt de 0-2! Belfodil stuurt Orlando Sa op weg naar zijn tweede treffer, maar de doelman komt gepast tussenbeide met een goede reflex.

64'

Kosanovic haalt Myny neer op een gevaarlijke plek net voor de zestien. De vrije trap wordt door Marquet in de muur getrapt, waardoor een goede kans is verkeken. Waasland-Beveren zal het toch van zulke fases moeten hebben.

60'

Standard heeft de voorsprong beet en laat nu de bal het werk doen. Het speelt het leer rustig rond en laat de thuisploeg jagen.

55'

DOELPUNT
Bij de eerste grote mogelijkheid van Standard is het meteen prijs! Edmilson wint het duel en bedient dan slim Orlando Sa. De Portugees werkt beheerst af: 0-1!

Doelpunt
51'

Met de man-meer-situatie is het nu toch vooral Standard dat de match in handen neemt. Voorlopig raken de Rouches echter nog niet voorbij het blok van de thuisverdediging.

47'

Standard komt een eerste keer piepen na de rust. Orlando Sa kopt iets te centraal in de handen van Goblet.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Waasland-Beveren trapt de tweede helft op gang! Krijgen we nu wat meer spektakel te zien?

45'

RUST
Zonder goals en zonder echte kansen gaan we rusten bij een flauwe 0-0 score. Waasland-Beveren moet wel nog een volledige helft met een mannetje minder verder tegen Standard...

43'

Standard blijft toch zoekende. Belfodil probeert het dan maar eens vanop afstand. Zijn schot sterft echter hoog in de tribune.

Gele kaart
40'

Boucaut moet de kaarten geregeld bovenhalen in de jongste minuten. Orlando Sa plant zijn elleboog in het gezicht van Jans en wordt ook geelgeboekt.

Tweede gele kaart
36'

RODE KAART
De domme gele kaart van Conté heeft meteen zijn gevolgen. Hij gaat ditmaal te driest in op Cissé, waarop hij zijn tweede gele kaart binnen de tien minuten krijgt. Waasland-Beveren moet nog een klein uur met zijn tienen verder.

31'

Wanneer krijgen we eens wat doelgevaar te zien? Het spel ligt geregeld stil na kleine foutjes en cornervlaggen die aan flarden worden getrapt. Bovendien voetballen beide ploegen te onzuiver en te traag om de tegenstrever in de problemen te brengen.

Gele kaart
26'

De eerste gele kaart komt op naam van Conté. Na een licht duel brengt hij Edmilson ten val, waarop Boucaut meteen een fout fluit. Daarop trapt hij de bal uit frustratie pal op de cornervlag, die afbreekt. Een domme gele kaart heet dat dan...

22'

Standard lijkt snel te kunnen gaan counteren, maar de voorzet van Edmilson belandt meteen achter doel. De linkerflankaanvaller is wel zeer bedrijvig na een korte afwezigheid. Daarnet nam hij Goblet al even onder vuur, maar zonder resultaat.

20'

We zijn intussen bijna halfweg de eerste helft. De wedstrijd moet nog echt openbreken. Waasland-Beveren heeft voorlopig lichtjes de bovenhand, maar ziet dit nog niet bekroond met de voorsprong.

14'

De Waaslanders voetballen aardig mee. Jans zet voor vanop de rechterflank op de knikker van de mee opgerukte Seck. Die klimt hoog, maar kan zijn kopbal niet kadreren.

10'

Een plaatsbal van Dossevi wijkt af in hoekschop. Daarop kan Belfodil op doel besluiten, maar hij trapt in de handen van Goblet.

6'

Opnieuw Waasland-Beveren! Marquet tracht Gillet te verrassen door een vrije trap vanop de kant meteen op doel te trappen. De Luikse doelman is echter bij de pinken.

3'

De eerste dreiging komt van de thuisploeg! Myny zet zich goed door en wurmt zich voorbij Fiore, maar Scholz kan zijn voorzet keren. Jans krijgt het leer vervolgens voor de voeten, maar hij trapt hoog over.

1'

AFTRAP
Waasland-Beveren en Standard sluiten speeldag 26 af. Sinds de fusie kon Waasland-Beveren nog geen enkele keer winnen van Standard. Kan het dat vanavond wél?

0'

SELECTIE WAASLAND-BEVEREN
Jans, Buatu, Moren, Demir, Cools, Seck, Myny, Conté, Langil, Gano, Goblet, Janssens, De Schutter, Boljevic, Marquet, Cerigioni, Schwartz, Ampomah en Caufriez.

0'

SELECTIE STANDARD
Gillet, Goreux, Scholz, Laifis, Mladenovic, Enoh, Marin, Dossevi, Belfodil, Raman, Sa, Hubert, Kosanovic, Luchkevych, Fai, Fiore, Cissé, Edmilson en Emond.

Wedstrijdstatistieken

WBE
STA
42
Balbezit
58
3
Hoekschoppen
6
14
Inworpen
12
5
Reddingen
5
1
Buitenspel
6
15
Fouten
14
5
Schoten op doel
6
14
Doelman uittrappen
7
2
Schoten naast doel
5
20
Vrije trappen
16

Huidige vorm

WBE
STA
-
x
+
-
-
-
x
x
x
-

Laatste 10 wedstrijden

WBE
STA
12
Doelpunten
23
0
Tweede gele kaarten
0
19
Gele kaarten
18
2
Gewonnen wedstrijden
5
5
Verloren wedstrijden
1
2
Rode kaarten
0
20
Doelpunten tegen
15
3
Gelijke spelen
4
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
1
Verloren
9

11

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
9
Verloren
1

Recente ontmoetingen