zondag 05.02.2017 14:30 #BRUCHA
Einde
(0-0)
92'

EINDE
Club Brugge legt Charleroi met 1-0 over de knie. Vossen zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

90'

Er komen twee minuten bij.

In
89'

Het Jan Breydelstadion brengt de handen op elkaar voor Vossen. Hij wordt afgelost door Claudemir.

Gele kaart
87'

Rotariu laat zich positief opmerken. Hij stuurt Izquierdo het straatje in, maar zijn schot strandt tegen het lichaam van Martos.

83'

Een voorzet van Rotariu valt tot bij Vossen. De spits moet de bal achter zich gaan halen en kan daardoor niet meer op doel trappen.

In
81'

Preud'homme gooit nieuwkomer Rotariu in de strijd. Refaelov staat zijn plaats af.

Gele kaart
80'

Harbaoui werkt Vanaken tegen de grasmat. De spits krijgt een gele kaart.

In
76'

Mazzu gooit een extra aanvaller in de strijd. Pollet komt in de plaats van Benavente.

75'

Ditmaal stuurt Vanaken een listig balletje over de verdediging. Penneteau is deze keer op tijd uit zijn doel om de bal voor de neus van Refaelov weg te tikken.

Doelpunt
72'

DOELPUNT
Vossen breekt de ban voor Club Brugge. Wesley stuurt de bal over de verdediging. Vossen laat de bal botsen en viseert vervolgens de korte hoek. Penneteau ziet de bal van dichtbij aan zich voorbij vliegen.

71'

Refaelov verstuurt een vrije trap richting Engels. Hij krijgt er zijn hoofd wel tegen, maar de bal was te hoog om nog te kunnen mikken.

In
66'

Mazzu sleutelt aan het tactische plan. Bedia moet naar de kant voor Fall.

65'

Charleroi is in deze tweede helft onzichtbaar. De bezoekers worden verplicht om te verdedigen. Voorlopig staat de organisatie wel nog steeds op punt.

59'

Vossen zet laag voor, maar de bal wordt in extremis weggewerkt. Club Brugge komt stilaan helemaal op stoom.

56'

Ditmaal lanceert Simons een schot op doel. Ook zijn poging gaat ruim over en naast.

55'

Izquierdo legt af tot bij de oprukkende Vanaken. De middenvelder ziet zijn schot ruim naast vliegen.

54'

Denswil waagt zijn kans vanop ruime afstand. Zijn laag schot eindigt eenvoudig in de armen van Penneteau.

52'

Het lijkt alsof Preud'homme tijdens de rust eens goed op tafel heeft geklopt. Club Brugge toont meer aanvalsdrang en drukt Charleroi achteruit. Het leverde vooralsnog geen grote kansen op.

48'

Vormer zet prima voor tot bij Vossen. De aanvaller knikt richting de verste hoek, maar Penneteau begeleidt de bal naast zijn doel. Het scheelde slechts een metertje.

In
46'

Bij Club Brugge is Wesley aan de tweede helft begonnen in de plaats van Palacios.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
Scheidsrechter Vertenten fluit voor de rust. Club Brugge had het niet onder de markt tegen Charleroi. De bezoekers hadden de beste kans via Bedia, maar hij miste van dichtbij.

44'

Denswil zet zich achter een vrije trap. Hij wil de bal laag over de grond plaatsen, maar zijn schot eindigt tegen een been.

43'

Er zijn plots mogelijkheden voor Club Brugge, maar Refaelov loopt zich helemaal dood. Nadien is zijn voorzet te ver.

In
41'

Willems moet effectief vervangen worden. Boulenger komt hem aflossen.

39'

De wedstrijd van Willems lijkt over en uit. De verdediger grijpt naar de achterkant van de bil na een tackle op Refaelov.

36'

Hendrickx dropt een vrije trap in het strafschopgebied. De bal schiet aan iedereen door richting de bovenhoek. Butelle let goed op en vangt voor de doellijn.

34'

Het publiek mort na een mislukt één-tweetje tussen Vanaken en Izquierdo. Club Brugge heeft het bijzonder moeilijk.

32'

Wat een kans voor Charerloi. Engels verdedigt eerst prima op Harbaoui, maar in de herneming brengt Marinos perfect voor tot bij Bedia. De spits staat alleen op twee meter van het doel, maar hij jaagt de bal over de deklat.

29'

Het tactische plaatje van Charleroi klopt tot in het kleinste detail. De thuisploeg weet geen raad met het prima positiespel van de bezoekers.

26'

Bedia schiet de bal tegen de touwen, maar de aanvaller stond buitenspel. Club Brugge heeft het moeilijk met de troepen van Mazzu.

24'

Het spel lag even stil voor een blessurebehandeling van Marinos. Intussen voetballen we weer.

21'

Ditmaal krijgt Engels zijn hoofd wel tegen een vrijschop. Penneteau ziet de bal echter enkele meters naast zijn doelpaal vallen.

20'

Nu laat ook Club Brugge zich even gelden. Engels kan bijna koppen op een vrije trap, maar het gevaar wordt in extremis weggewerkt door Willems.

17'

Charleroi groeit in de wedstrijd. Harbaoui neemt Butelle meteen onder vuur na een goede actie van Bedia. De Brugse doelman redt de meubelen met een beenreflex.

15'

De bezoekers krijgen opnieuw twee hoekschoppen op rij. Vossen werkt de lage corners van Benavente echter steeds goed weg.

10'

Charleroi steekt de neus aan het venster. De bezoekers versieren een hoekschop, maar via het lichaam van Willems gaat de bal naast.

7'

Engels stuurt Vossen in het strafschopgebied met een lange bal. De aanvaller trapt vanuit een scherpe hoek op doel, maar zijn schot waait naast de kooi van Penneteau.

5'

De eerste vijf minuten leverden voorlopig nog geen doelgevaar op. Club Brugge neemt het initiatief, maar Charleroi vangt de thuisploeg probleemloos op.

1'

AFTRAP
De bal rolt in het Jan Breydelstadion.

0'

OPSTELLINGEN
Ondanks de nederlaag tegen AA Gent wijzigt Preud'homme zijn ploeg nauwelijks. Enkel De Bock komt opnieuw in de ploeg om de geschorste Cools te vervangen.

Ook bij de bezoekers uit Charleroi komt er één nieuwe naam aan de aftrap. Diandy neemt de plaats van de geblesseerde Marcq in.

0'

VOORAF
Cools is geschorst en Poulain, Van Rhijn, Limbombe nog out. Nieuwkomer Rotariu is speelgerechtigd en begint op de bank. Enkel Saglik ontbreekt bij de Zebra's. Marcq en Tainmont hebben lichte blessures.

0'

SELECTIE CHARLEROI
Penneteau, Marinos, Martos, Willems, N'Ganga, Diandy, Hendrickx, Mata, Benavente, Baby, Harbaoui, Baume, Dessoleil, Boulenger, Marcq, Fall, Remacle, Tainmont , Bakar, Pollet, Bedia.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Butelle, Palacios, Engels, Denswil, De Bock, Simons, Vormer, Refaelov, Vanaken, Izquierdo, Diaby, Horvath, Touba, Claudemir, Immers, Rotariu, Wesley, Vossen.

Head to Head

Gewonnen
20
Verloren
3

29

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
3
Verloren
20

Recente ontmoetingen