zondag 29.01.2017 14:30 #GNTBRU
Einde
(0-0)
Doelpunt
Gele kaart
94'

EINDE
Laforge fluit de wedstrijd af. AA Gent wint met 2-0 dankzij doelpunten van Kubo en Coulibaly.

93'

DOELPUNT
De overwinning voor AA Gent is definitief binnen. Coulibaly kiest het ruime sop na een snelle vrije trap. Hij komt alleen voor Butelle en schuift de bal onder de doelman binnen.

Gele kaart
92'

Neto schoffelt Vormer onderuit op de middellijn. De Gentenaar vliegt in het boekje.

90'

Er komen vier minuten bij.

90'

Kalinic plukt een afgeweken voorzet uit de lucht. Club Brugge lijkt voorlopig geen aanval meer in elkaar te kunnen boksen.

86'

Vanaken krijgt een afvallende bal ter hoogte van het penaltypunt. De middenvelder krijgt de bal echter niet onder controle waardoor de Gentse defensie kan wegwerken.

Gele kaart
85'

Asare krijgt geel na een stevige charge op Diaby.

In
84'

Ook AA Gent benut zijn laatste wisselmogelijkheid. Foket komt Kalu aflossen.

In
82'

Preud'homme gooit zijn laatste wissel in de strijd. Simons gaat naar de kant voor Immers.

80'

Matton stuurt Coulibaly op het juiste moment het straatje in. De spits komt bijna oog in oog met Butelle, maar de doelman komt goed uit en duikt op de bal.

77'

En Kalinic onderscheidt zich nog een keer. Ditmaal mag Engels helemaal vrij inkoppen op een hoekschop. Kalinic vangt de kopbal in twee tijden.

77'

Dubbele kans voor Club Brugge. Eerst stuit Diaby op Kalinic, nadien brengt de doelman opnieuw knap redding op een afstandsschot van Cools.

Gele kaart
In
Gele kaart
72'

Vanhaezebrouck haalt doelpuntenmaker Kubo naar de kant voor Matton.

72'

Simon dolt nog een keertje met Palacios. De Colombiaan krijgt een gele kaart na zijn overtreding.

In
71'

Bij Club Brugge gaat Vossen naar de kant. Wesley wordt als breekijzer in de strijd gegooid.

69'

Ditmaal moet Kalinic wel doortastend ingrijpen. Vanaken lanceert een raket richting de korte hoek, maar de Gentse doelman duwt het schot uit zijn doelvlak. In de rebound gaat het schot van Izquierdo de mist in.

67'

Diaby demonstreert even de aanvallende onmacht van Club Brugge. De aanvaller schiet vanop ruime dertig meter op doel. Kalinic heeft geen enkele moeite met het slappe rollertje.

64'

Kalu dribbelt zich voorbij twee verdedigers. Hij schiet vervolgens hard op doel, maar Butelle brengt redding. Het meeste gevaar komt van de thuisploeg.

63'

Palacios zet Simon met een duw van de bal in het strafschopgebied. Scheidsrechter Laforge wil van geen strafschop weten.

60'

Club Brugge is bleekjes uit de kleedkamer gekomen. De bezoekers halen hun niveau vooralsnog niet.

In
58'

Preud'homme grijpt in en haalt Refaelov naar de kant. Diaby moet voor meer aanvalsgeweld zorgen.

57'

Izquierdo haalt de achterlijn na vlotte combinatie met Cools. De Colombiaan krijgt de bal vervolgens niet goed voor.

Gele kaart
56'

Cools krijgt een gele kaart na een duwfout op Kubo.

Doelpunt
53'

DOELPUNT
Nieuwkomer Kubo schiet AA Gent op voorsprong. De Japanner zet zich achter een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. De spits krult de bal vervolgens over de muur tegen de touwen.

50'

De eerste kans van de tweede helft is meteen levensgevaarlijk. Coulibaly kopt de bal door tot aan de tweede paal. Daar gooit Simon zijn been naar de bal, maar hij trapt van dichtbij tegen de paal.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De strijd in de Ghelamco Arena gaat opnieuw van start. Bij AA Gent is Verstraete naar de kant gegaan voor Esiti.

Gele kaart
In
45'

RUST
Het is tijd voor de rust. Beide ploegen maakten er een leuke eerste helft van met kansen aan beide kanten. Voorlopig is er nog geen doelpunt gevallen.

45'

Refaelov komt te laat met zijn tackle op Asare. De middenvelder vliegt op de bon.

45'

Nu moet Kalinic opnieuw ingrijpen. Cools viseert de verste hoek. De doelman gaat goed neer en brengt redding op de lage schuiver.

44'

AA Gent laat de voorsprong liggen. Kalu zet perfect voor richting Coulibaly. De spits gooit zich naar de bal, maar hij komt een centimeter te kort om binnen te koppen.

42'

Kalinic houdt Vossen van de openingstreffer. De spits trapt vanuit de draai, maar Kalinic staat pal. De doelman lost de bal nadien wel, maar de rebound van Refaelov wordt afgefloten.

39'

Coulibaly gaat stevig door op Engels. De aanvaller moet opletten want hij staat al geel geboekt.

37'

Neto trapt de vrijschop in de Brugse muur.

36'

Club Brugge geraakt even niet onder de druk van de thuisploeg uit. Kalu dribbelt zich knap vrij op de korte ruimte. Uiteindelijk haalt Simons de Nigeriaan neer. Het wordt een interessante vrije trap voor de thuisploeg.

35'

AA Gent lijkt stilaan wakker. Kalu snijdt vanop zijn rechterflank naar binnen. Hij pikt de bal met een gelukje mee en knalt vervolgens op doel. Zijn schot wijkt nog even af en gaat in hoekschop.

33'

Wat een kans voor AA Gent. Engels klopt bijna zijn eigen doelman, maar Butelle pakt uit met een knappe reflex. In de rebound kopt ook Neto op doel, maar opnieuw brengt Butelle op de doellijn redding.

32'

Kalu zet een nummertje op langs de zijlijn. Coulibaly pikt de bal mee en zet laag voor richting Kubo. Palacios wint het duel en knalt de bal weg.

30'

Club Brugge blijft de gevaarlijkste ploeg. Vossen zet voor richting Izquierdo. De Colombiaan trapt op doel, maar Gigot steekt zijn been nog net uit. Het levert de Bruggelingen een hoekschop op.

27'

Nu laat AA Gent zich ook eens opmerken. Asare schiet vanop de rand van de zestien meteen op doel. Zijn schot gaat een metertje over.

26'

Izquierdo duikt in de rug van de Gentse verdediging. Hij infiltreert in het strafschopgebied, maar verliest dan de controle over de bal. Kalinic kan zich zo op de bal gooien.

24'

Vossen heeft de openingstreffer aan de voet, maar hij raakt de bal volledig verkeerd. Refaelov legde het leer goed opzij tot bij de spits, maar zijn trap ging volledig de mist in.

22'

Refaelov wurmt zich met een kwieke dribbel voorbij Gershon. De Israëliër legt de bal achteruit tot bij Vossen, maar Neto gooit zich in extremis voor het leer.

19'

De Ghelamco Arena brengt de handen op elkaar voor Thomas Buffel. De aanvoerder van KRC Genk verloor afgelopen week zijn vrouw na een slepende ziekte.

19'

Kubo infiltreert in het strafschopgebied na een goed één-tweetje met Coulibaly. Uiteindelijk zet Engels zijn lichaam tussen de bal en tegenstander en gaat het leer over de achterlijn.

16'

Het spel gaat goed op en neer. Een hoekschop van Club Brugge mondt uit in een tegenaanval van AA Gent. Het levert de thuisploeg ditmaal een corner op.

Gele kaart
14'

De eerste gele kaart van de partij komt op naam van Coulibaly. De spits slaat met de hand naar de bal en vliegt terecht op de bon.

10'

Verstraete draait een vrije trap richting de kleine rechthoek. Engels is ter plaatse om het gevaar weg te koppen. In de herneming zet Kubo de bal over de achterlijn.

8'

De eerste kans van de wedstrijd is voor Club Brugge. Vanaken haalt in één tijd uit van binnen de zestien, maar via de voet van Mitrovic gaat de bal in hoekschop.

5'

Beide ploegen zijn met de nodige scherpte aan de aftrap verschenen. De man in balbezit krijgt amper tijd of ruimte om te voetballen.

2'

Kalinic raakt de bal niet goed waardoor Club Brugge bijna kan profiteren. Gelukkig voor de doelman is Asare net op tijd om het gevaar te keren.

1'

AFTRAP
AA Gent trapt de Slag om Vlaanderen op gang.

0'

1000 VOOR SIMONS
Timmy Speelt tegen Gent zijn 1000ste officiële wedstrijd. In heel de wereld doen amper 22 spelers beter.

0'

GEEN PERBET OF SAIEF
Hein Vanhaezebrouck gaf een erg ruime selectie van 23 spelers vij. Daarin heeft hij wel plaats voor drie doemannen en Coulibal, net terug van de Africa Cup.Ook nieuwkomers Kubo en Gigot zijn er al bij. Opvallend afwezigen zijn Perbet en Saief. Gevraagd naar de reden voor hun afwezigheid bleef het antwoord uit.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Butelle, Horvath, Cools, Palacios, Poulain, Engels, Denswil, Verburgh, De Bock, Touba, Simons, Claudemir, Vormer, Vanaken, Immers, Refaelov, Vlietinck, Vossen, Diaby, Wesley, Izquierdo

0'

SELECTIE AA GENT
Asare, Bjedov, Coulibaly, De Smet, Dejaegere, Esiti, Foket, Gershon, Gigot, Kalinic, Kalu, Kubo, Matton, Milicevic, Mitrovic, Neto, Rinne, Schoofs, Simon, Thoelen, Troost-Ekong, Birger Verstraete, Louis Verstraete

Wedstrijdstatistieken

GNT
BRU
54
Balbezit
46
6
Hoekschoppen
7
31
Inworpen
24
9
Reddingen
3
3
Buitenspel
0
10
Fouten
22
5
Schoten op doel
9
9
Doelman uittrappen
10
3
Schoten naast doel
3
22
Vrije trappen
13

Huidige vorm

GNT
BRU
-
+
+
+
x
+
x
+
x
+

Laatste 10 wedstrijden

GNT
BRU
13
Doelpunten
23
2
Tweede gele kaarten
0
21
Gele kaarten
15
4
Gewonnen wedstrijden
3
3
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
0
9
Doelpunten tegen
11
3
Gelijke spelen
5
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
10
Verloren
20

39

Gespeeld
Gelijk

9

Gewonnen
20
Verloren
10

Recente ontmoetingen