woensdag 25.01.2017 20:30 #BRUWBE
Einde
(1-0)
93'

EINDE
De wedstijd zit erop. Club wint, maar komt toch met de schrik vrij. Een identiek scenario als bij de wedstrijd tegen Moeskroen.

92'

Waasland-Beveren krijgt nog een vrije trap vanop dezelfde plaats als toen het scoorde... De bal van Marquet is echter veel te lang onderweg waardoor Butelle makkelijk kan pakken.

91'

Diaby bedient Vanaken. Die knalt op doel, maar ook opnieuw op Goblet. En zo blijft het nog steeds 2-1.

90'

Palacios met de goede voorzet vanop rechts, Vossen tikt met het achterhoofd op doel. Opnieuw kan Goblet het leer nog net onder de lat wegtikken.

In
88'

Wissel aan beide kanten! Ampomah en Diaby komen de laatste vijf minuten vol maken.

In
86'

Club Brugge is er toch niet gerust in en zakt serieus terug op de eigen helft. Zo blijft het spannend tot in de slotfase!

In
84'

Janevski haalt Cools naar de kant en gooit Schwartz in de strijd. Kan hij het tij nog keren in de laatste tien minuten?

82'

Waasland-Beveren raakt moeilijk weg uit de verdrukking en zo komt de bal voor de voeten van Vormer. Die heeft een pegel in huis, Goblet zit er goed met de vuisten tussen.

79'

Marquet probeert het dan maar eens vanop afstand. Zijn poging gaat echter ver over de kooi van Butelle. Nu is het de Brugse doelman die alle tijd heeft...

In
76'

Bij een gelijke stand zou SImons worden vervangen door Refaelov. Door het doelpunt van Izquierdo is het nu plots Wesley die mag gaan rusten.

Doelpunt
74'

DOELPUNT
Izquierdo trekt Club over de streep! Hij is sneller dan iedereen en trapt dan in de korte hoek voorbij Goblet.

In
71'

Ook Beveren moet gaan wisselen. Moren kan niet meer verder en moet worden vervangen door Buatu.

69'

Club morst met de kansen! Vossen bedient perfect Vormer, die kan onvoldoende bij de bal om Goblet te verrassen. Kan Waasland-Beveren dit blijven volhouden?

66'

Moren haakt Vanaken in de zestien. Van Driessche staat er met zijn neus op en fluit fout tegen Vanaken tot groot ongenoegen van de Brugse aanhang.

Gele kaart
In
64'

Daar is de eerste Brugse wissel dan! Immers mag gaan rusten, Vossen moet trachten om het verschil te maken.

63'

Izquierdo krijgt plots alle tijd en ruimte om rustig aan te leggen, maar hij besluit zeer slapjes in de handen van Goblet.

61'

Club Brugge heeft nog een half uur om de drie punten te pakken, maar dan moet het wel wat efficiënter omgaan met de kansen. Jelle Vossen lijkt er daarom toch in te gaan komen.

57'

Bijna was daar al de 2-1. Denswil vindt Immers in de zestien. Goblet kan nog net in hoekschop werken met een geweldige save. Dat is toch echt een kwaliteit van de Nederlander.

Doelpunt
54'

DOELPUNT
En daar is plots de 1-1! Gano torent boven Engels uit en kopt de gelijkmaker voorbij Butelle.

52'

Vormer zet met een sublieme pass Wesley alleen voor Goblet, maar opnieuw trapt de aanvaller op de doelman. Het verschil in efficiëntie met Vossen is toch nog redelijk groot.

48'

Meteen wat Brugse druk. Palacios zoekt het hoofd van Wesley, maar Jans zit er nog goed tussen. In de daaropvolgende fase kan Goblet nog net de poging van Izquierdo stoppen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan. Voorlopig zijn er nog geen wissels te bespeuren. Maakt Club de klus gauw af of worden ze toch nog verrast?

45'

RUST
Meteen de laatste fase van de eerste helft. Club gaat met een nipte overwinning de rust in.

44'

Ongelooflijke misser van Wesley! Goblet kan een harde knal van Vanaken maar half wegboksen. In de herneming heeft Wesley maar in te koppen, maar toch kopt hij nog op de doelman.

40'

Bij Club valt Palacios toch wat tegen voorlopig. Een paar keer al liet de Colombiaan zich wat makkelijk ringeloren en nu is het positiespel niet echt goed. Gelukkig voor Club komt er geen gevaar uit.

39'

Goede aanval van Club! Wesley verhuist even naar de rechterkant en zet dan slim achteruit op de aanstormende Vanaken. Die vlamt het leer in één tijd net over doel.

36'

We blijven toch wat op onze honger zitten voorlopig. Club controleert voorlopig, maar raakt moeilijk door de muur van de bezoekers.

33'

Club gaat nu toch op zoek naar de dubbele voorsprong. Wesley probeert het met een hard schot van net buiten de zestien. Goblet kan wegboksen.

29'

Bijna de 1-1! Engels is veel te laconiek in het aanspelen en lanceert zo Marquet. Butelle is ver uit zijn doel gekomen en is er net op tijd bij om het leer weg te kegelen.

27'

Even geharrewar voor het Waaslandse doel. De bal valt niet voor de voeten van de juiste Bruggeling en zo kan Goblet makkelijk tussenbeide komen.

24'

Halfweg de eerste helft hebben we nog maar zeer weinig gezien van Waasland-Beveren. Toch is de Brugse voorsprong nog steeds zeer nipt.

20'

Vormer wordt omver geduwd net voor de zestien. Een ideale plek voor een vrije trap van de Nederlander, maar ditmaal trapt hij in de muur.

17'

Izquierdo met een snel één-tweetje met Vanaken op links. De voorzet van de Colombiaan kan door Goblet makkelijk worden gestopt.

15'

Waasland-Beveren kreeg nog geen enkel tegendoelpunt te slikken op hoekschop, maar ditmaal was het bijna zover. De kopbal van Vanaken gaat maar net naast.

11'

Even een snelle tegenaanval van de bezoekers. Een simpele bal centraal door de verdediging zet Gano op weg naar doel. Denswil is er als de kippen bij om hem het scoren te beletten.

Doelpunt
9'

DOELPUNT
Nog geen tien minuten gespeeld en daar is al de 1-0! Izquierdo stuit op gelegenheidsdoelman Goblet. In de herneming trapt Wesley op de paal, waarna Immers de bal voor de voeten krijgt en simpel zijn eerste Brugse doelpunt kan maken.

7'

Het beeld van de wedstrijd lijkt nu al duidelijk. Club heeft het balbezit, maar stuit op de egelstelling van Waasland-Beveren. De bezoekers hopen zo de nul te houden en rekenen op een snelle counter.

5'

De eerste dreiging komt van de bezoekers. Een voorzet vanop links vindt het hoofd van de boomlange Seck. Die zijn kopbal wijkt af op Vormer in hoekschop.

3'

Het wordt wat uitkijken vanavond naar de nieuwelingen bij Club. Palacios en Immers starten de eerste maal in de basis. Ook Wesley krijgt een nieuwe kans voorin.

1'

AFTRAP
Club Brugge en Waasland-Beveren zijn er aan begonnen in Jan Breydel! Pakt Club een logische zege of worden ze voor de tweede maal dit seizoen verrast door de Waaslanders?

Wedstrijdstatistieken

BRU
WBE
9
Hoekschoppen
2

Huidige vorm

BRU
WBE
+
x
+
-
+
+
+
x
-
null

Laatste 10 wedstrijden

BRU
WBE
17
Doelpunten
12
0
Tweede gele kaarten
0
17
Gele kaarten
22
3
Gewonnen wedstrijden
2
4
Verloren wedstrijden
6
0
Rode kaarten
2
12
Doelpunten tegen
23
3
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
7
Verloren
2

9

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
2
Verloren
7

Recente ontmoetingen