zaterdag 21.01.2017 20:00 #WBEKVO
Einde
(0-1)
93'

EINDE
De wedstrijd zit erop. Waasland-Beveren had de betere kansen in de eerste helft, Oostende na de rust. Het is KVO dat de volle buit pakt en met 0-1 terugkeert richting West-Vlaanderen.

In
92'

Ook Conte krijgt nog een goede kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar alweer is de afwerking niet goed genoeg. In de daaropvolgende fase is de voorzet van Berrier absoluut niet goed, waardoor ook Akpala niet bij het leer kan. Oostende brengt zichzelf in de problemen.

Gele kaart
88'

Waasland-Beveren zet nu wat meer druk naar voor en neemt risico's achterin. Daardoor krijgt Oostende dé kans op de 0-2 wanneer Dimata alleen op Köteles mag afstormen. Hij wipt het leer over doel. Dit had er altijd in gemoeten.

In
83'

Dimata, opnieuw hij, ziet Conte in een gunstige positie staan. Die trapt hard naar de korte hoek, maar Köteles is bij de pinken. De wedstrijd ligt dus nog steeds niet in een definitieve plooi.

80'

Ampomah zet enkele bezoekers in de wind en kan dan nog Schwartz bedienen. Die trapt wild naast de kooi van Dutoit. De invallers van de thuisploeg zijn wel bedrijvig.

In
77'

Meteen het antwoord van Waasland-Beveren! Schwartz zoekt de verste winkelhaak, maar ziet zijn poging net over gaan. Goed geprobeerd van de invaller! Nog een kwartier op de klok!

76'

Dimata legt breed op Vandendriessche. Die zoekt vervolgens opnieuw Dimata voor doel, maar hij kan net niet bij de voorzet. Goede aanval van Oostende!

71'

We zijn de laatste twintig minuten ingegaan! Waasland-Beveren staat nog steeds op achterstand en geeft niet meteen de indruk het tij te kunnen keren. Integendeel, de 0-2 lijkt steeds dichterbij...

69'

Bijna de 0-2! Köteles moet een vrije trap van Milic lossen. In de rebound zit de doelman er wél goed tussen om Conté het doelpunt te verhinderen.

66'

Toch nog eens een kansje voor de thuisploeg. Na een lang uitgesponnen aanval krijgt Seck de bal voor de voeten. Hij trapt veel te zwak recht in de handen van Dutoit.

In
In
61'

Ook Vanderhaeghe voert een eerste wissel door. Fernando Canesin, niet bezig aan zijn beste partij, mag gaan rusten. Conté mag het laatste half uur vol maken.

In
57'

Janevski grijpt in en haalt Cerigioni naar de kant, Ronnie Schwartz is zijn vervanger. De Waaslanders gaan met twee spitsen spelen om de gelijkmaker uit de brand te slepen.

55'

Oostende zet druk en gaat op zoek naar de dubbele voorsprong. Ondermeer Dimata is bedrijvig voorin, al heeft hij heel wat duels uit te vechten met de thuisverdedigers.

50'

Voorlopig kan Waasland-Beveren nog geen vuist maken om de achterstand ongedaan te maken. Oostende is, net als bij het begin van de eerste helft, de betere ploeg en houdt nu makkelijk de controle.

Doelpunt
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is begonnen! Waasland-Beveren heeft een achterstand in te halen. Als het zijn kansen afgemaakt, wat in de eerste helft niet lukte, maakt het daar zeker een kans op.

45'

RUST
Dimata wil nog een strafschop, maar Wouters gaat er niet op in. De scheidsrechter fluit de eerste helft af, we gaan rusten bij een 0-1 voorsprong voor de bezoekers. Een doelpunt waarbij de verdediging van Waasland-Beveren er alles behalve goed uit zag...

45'

DOELPUNT
Net voor de rust komt Oostende gevleid op voorsprong. De verdedigers van Waasland-Beveren gaan zowaar met drie tegelijk in duel en zo krijgt Dimata de vrije kans om rustig de 0-1 binnen te leggen.

Gele kaart
42'

Cerigioni begaat een wilde tackle op Dimata en krijgt terecht geel. Meteen de tweede gele kaart van de wedstrijd, eerder werd ook El Ghanassy al geboekt door scheidsrechter Wouters.

39'

Daar is Oostende eindelijk nog eens. Jali legt breed in plaats zelf op doel te knallen, waarna El Ghanassy met een gelukje in balbezit komt. De flankaanvaller trapt hard over doel. Hier zat meer in voor de Kustboys.

36'

We zijn op tien minuten van de rust. Waasland-Beveren verdient de voorsprong, maar die is er voorlopig nog niet. Valt er nog een doelpunt uit de lucht alvorens we naar de kleedkamer trekken?

Gele kaart
32'

Alweer een kans voor de Waaslanders. Op een vrije trap kan Camacho ongehinderd op doel koppen. Hij ziet zijn poging naast vliegen. KVO-coach Vanderhaeghe is niet tevreden langs de lijn.

28'

Opnieuw een goede kans voor de thuisploeg, dat intussen toch de betere ploeg is geworden! Cerigioni trapt van kortbij in de draai te zwak in de handen van Dutoit. Oostende komt tweemaal goed weg op een paar minuten tijd.

26'

Reuzekans voor Waasland-Beveren! Een uitstekende kopbal van Seck sterft op de paal, in de rebound trapt Gano onbegrijpelijk naast. De lange aanvaller was intussen wel al afgevlagd.

21'

Halfweg de eerste helft is daar dan toch het eerste doelgevaar van Beveren. Cools wint het luchtduel op een hoekschop, maar kan zijn kopbal niet kadreren.

17'

Wanneer komt Waasland-Beveren eens piepen? Voorlopig kan de thuisploeg Dutoit nog niet echt op proef stellen. Anderzijds, Köteles heeft ook nog geen bal moeten pakken...

11'

De eerste goede doelpoging komt van Marusic. Hij knalt van net buiten de zestien centimeters naast de eerste paal.

10'

In balbezit valt toch meteen de afwezigheid van Siebe Schrijvers, teruggekeerd naar Genk, op bij de thuisploeg. Hij was dé patron op het middenveld die zorgde voor de ideeën.

6'

Oostende trekt het laken naar zich toe in de openingsfase. Voorlopig levert dat nog geen echte doelkansen op, maar de dreiging is er wel.

2'

Dimata heeft meteen een goede actie in huis. De KVO-spits draait goed weg, maar de weg naar doel is nog iets te lang om zomaar ongehinderd op Köteles te kunnen afstormen.

1'

AFTRAP
Waasland-Beveren en KV Oostende beginnen aan hun eerste JPL-wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. Wie start het beste in 2017?

0'

GEEN RISICO MET CYRIAC
Cyriac is niet honderd procent en er wordt geen risico genomen. Pedersen kampt met rugpijn en reist ook niet mee naar Waasland-Beveren. Ook onze drie Afrikaanse internationals Ovono, Musona en Siani zijn nog afwezig.

0'

JANEVSKI MOET PUZZELENF
Waasland-Beveren lijkt niet versterkt uit de winterperiode te komen. Enige nieuwkomer Ndiaye zit op de bank terwijl Schrijvers weg is. Met de blessures van Vanzo, De Schutter, Michel en Myny is het puzzelen voor Janevski.

0'

SELECTIE OOSTENDE
Dutoit, Chopin, Antunes, Tomasevic, Bossaerts, Rozehnal, Milic, Godeau, Marusic, Capon, Vandendriessche, Jali, Berrier, Jonckheere, El Ghanassy, Canesin, Conte, Akpala, Dimata

0'

SELECTIE WAASLAND-BEVEREN
Köteles, Goblet, Janssens, Camacho, Demir, Moren, Buatu, Jans, Caufriez, Marquet, Seck, Cools, Boljevic, Van Remoortere, Gano, Dhondt, Schwartz, Ampomah, Cerigioni, Ndiaye

Wedstrijdstatistieken

WBE
KVO
45
Balbezit
55
1
Hoekschoppen
3
17
Inworpen
26
4
Reddingen
2
4
Buitenspel
2
21
Fouten
14
2
Schoten op doel
5
13
Doelman uittrappen
10
6
Schoten naast doel
5
16
Vrije trappen
25

Huidige vorm

WBE
KVO
-
x
+
+
x
-
null
-
-
x

Laatste 10 wedstrijden

WBE
KVO
12
Doelpunten
21
0
Tweede gele kaarten
2
22
Gele kaarten
21
2
Gewonnen wedstrijden
3
6
Verloren wedstrijden
2
2
Rode kaarten
1
23
Doelpunten tegen
18
2
Gelijke spelen
5
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
5
Verloren
5

11

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
5
Verloren
5

Recente ontmoetingen