zaterdag 21.01.2017 20:30 #EUPGNK
Einde
(0-0)
93'

EINDE
De wedstrijd is afgelopen. Genk wint verdiend met 0-1 dankzij een laat doelpunt van Samatta.

Gele kaart
90'

Er komen twee minuten bij.

90'

Cases vliegt op de bon na een fout op Bailey.

87'

De tijd begint stilaan te dringen voor de thuisploeg, maar Eupen geraakt amper in de buurt van Bizot.

In
84'

De wedstrijd van Wagué is ten einde. Cases mag de laatste minuten volmaken.

Doelpunt
82'

DOELPUNT
De ban is dan toch gebroken voor Genk. Malinovskyi schildert een hoekschop op het hoofd van Samatta. De spits kopt de bal van dichtbij tegen de touwen.

Gele kaart
78'

Blondelle heeft inmiddels een gele kaart gekregen wegens protest.

77'

Blondelle ligt geblesseerd op de mat, maar Genk voetbalt verder. Plots komt Schrijvers alleen voor Van Crombrugge te staan. De spits mikt de bal een metertje naast.

76'

De daaropvolgende hoekschop belandt op het hoofd van Colley. De verdediger knikt richting de hoek, maar zijn kopbal gaat een half metertje naast.

75'

Malinovskyi draait een vrije trap richting de verste hoek. Van Crombrugge duwt in hoekschop.

Gele kaart
72'

Malinovskyi legt zijn tegenstander neer. De middenvelder krijgt een gele kaart.

In
70'

Eupen kende even een kleine opleving, maar intussen heeft Genk het commando opnieuw overgenomen. Het tempo van de bezoekers ligt echter te laag om de verdediging te kunnen uitspelen.

In
65'

Condom grijpt in en haalt Ocansey naar de kant voor Bassey.

62'

Genk blijft veruit de gevaarlijkste ploeg. Castagne zet voor richting Samatta. De spits legt de bal al vallend achteruit, maar daar staat geen ploegmaat.

61'

Bailey zet strak voor richting de tweede paal. De indraaiende voorzet waait echter voorlangs.

In
60'

Bij de bezoekers komt Schrijvers in de ploeg. De wedstrijd van Trossard is afgelopen.

57'

Op de tegenaanval gaat Trossard met de bal aan de haal. De flankaanvaller snijdt naar binnen en plaatst de bal vervolgens centraal in de handen van Van Crombrugge.

56'

De daaropvolgende vrijschop levert een ingestudeerd nummertje van Genk op. Uiteindelijk kan Samatta koppen, maar zijn kopbal is te lang onderweg om Van Crombrugge te bedreigen.

Gele kaart
55'

Diallo trekt Samatta tegen de grasmat. De verdediger krijgt een gele kaart.

50'

Ook na de pauze blijft het initiatief in het Genkse kamp. Trossard trapt in één tijd op doel. Zijn schot valt op het dak van het doel.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw in Eupen. Bij Genk komt Berge in de plaats van Heynen.

45'

RUST
Het is tijd voor de rust. Genk had de betere kansen, maar Van Crombrugge deed tweemaal goed zijn job. Aan de overkant kon Bizot slechts één keer bedreigd worden.

42'

Eupen combineert vlot rond het Genkse strafschopgebied. Uiteindelijk staat opnieuw Lazare aan het kanon. Zijn plaatsbal gaat zo'n twee meter naast.

38'

Lazare waagt zijn kans vanop ruim dertig meter. Bizot ziet de bal goed komen en vangt zonder problemen op.

36'

Genk bokst nu toch een goede aanval in elkaar. Castagne zet voor richting de tweede paal, maar Trossard komt net te laat om iets met de bal te kunnen aanvangen.

35'

Het loopt voorlopig nog niet echt vlot bij beide ploegen. Het balverlies is te talrijk om tot een uitgespeelde aanval te komen.

31'

Eupen komt eens in de buurt van Bizot met een vrije trap. Het ingestudeerde nummertje strandt echter in de armen van de Genkse doelman.

26'

De doelpogingen komen vooralsnog vooral van Genkse zijde. Eupen wacht af en hoopt op de tegenaanval, maar dat plannetje komt voorlopig niet uit de verf.

21'

Een afgeslagen hoekschop valt voor de voet van Malinovskyi. Hij twijfelt niet en neemt de bal meteen op de slof. Van Crombrugge bokst de bal uit zijn korte hoek.

19'

Lazare krijgt veel tijd en ruimte om aan te leggen. De middenvelder besluit een stevige kanonskogel af te vuren, maar het schot gaat volledig de mist in.

17'

Aan strijd ontbreekt het allerminst. Voorlopig blijft het zoeken naar een opening in de verdediging.

12'

Daar is Genk opnieuw. Samatta legt de bal klaar voor Pozuelo. De Spanjaard trapt van dichtbij richting de korte hoek, maar Van Crombrugge let goed op en duwt in corner.

11'

Sylla glipt tussen het centrale verdedigingsduo van Genk in. Zijn schot wordt vervolgens nog afgeblokt door Colley waardoor Bizot eenvoudig kan oprapen.

9'

Zowel Eupen als Genk zet de tegenstander snel onder druk. Daardoor verandert de bal snel van kamp zonder echt doelgevaar.

4'

De daaropvolgende vrije trap vliegt bijna tegen de touwen. Dewaest devieert de bal een half metertje naast zijn eigen doel.

Gele kaart
3'

Aan de overkant duwt Dewaest zijn tegenstander tegen de mat. De verdediger krijgt meteen een gele kaart.

3'

Ditmaal moet Van Crombrugge wel ingrijpen. Pozuelo schiet vanop de rand van het strafschopgebied. De doelman duwt het schot goed uit zijn doelvlak.

2'

Bailey zet een knap nummertje op langs de zijlijn. Hij brengt de bal ook goed voor, maar Trossard komt te laat om te kunnen koppen.

1'

AFTRAP
Eupen en Genk trappen de laatste wedstrijd van de voetbalzaterdag af.

0'

GEEN BUFFEL, WEL SCHRIJVERS
Thomas Buffel zit niet in de slectie omwille van privéredenen, waarover verder niet gecommuniceerd wordt. Nastic revalideert nog van zijn blessure. Siebe Schrijvers is weer terug en zit meteen in de wedstrijdkern.

0'

VAN CROMBRUGGE IS TERUG
Doelman Van Crombrugge is weer fit. Tegeen Zulte Waregem stond Niasse nog in doel, maar verwacht wordt dat die zijn plaats nu toch moet afstaan.

0'

SELECIE GENK
Bizot, Brabec, Colley, Walsh, Dewaest, Kumordzi, Susic, Trossard, Wouters, Malinovskyi, Uronen, Schrijvers, Pozuelo, Berge, Heynen, Jackers, Bailey, Coucke, Castagne, Samatta.

0'

SELECTIE EUPEN
Niasse, Van Crombrugge, Biersard, Wague, Diallo, Blondelle, Al-Abdulrahman, Diagne, Luis Garcia, Bassey, Dufour, George, Radebe, Lazare, Ocansey, Henry, Hackenberg, Cases, Mamadou

Wedstrijdstatistieken

EUP
GNK
2
Hoekschoppen
8

Huidige vorm

EUP
GNK
+
+
x
x
x
-
-
null
x
x

Laatste 10 wedstrijden

EUP
GNK
12
Doelpunten
22
1
Tweede gele kaarten
0
19
Gele kaarten
14
3
Gewonnen wedstrijden
6
6
Verloren wedstrijden
1
0
Rode kaarten
0
21
Doelpunten tegen
12
1
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
0
Verloren
3

3

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
3
Verloren
0

Recente ontmoetingen