maandag 26.12.2016 20:30 #BRUMOU
Einde
(0-1)
93'

EINDE
De wedstrijd zit erop. Club speelde een zwakke wedstrijd tegen een verdienstelijk Moeskroen, maar wint wél met 2-1. Het blijft zo alleen aan de leiding.

92'

Denswil verliest knullig de bal, waardoor Moeskroen nog kan counteren. De Brugse defensie kan de aanval net op tijd onschadelijk maken en nadien wordt Izquierdo gelanceerd. Die test nog één maal de vuisten van Delac.

90'

Vormer begaat nog een overtreding en krijgt gelukkig voor hem geen gele kaart. Anders was hij geschorst voor de topper op Standard.

89'

Bijna de 3-1! Cools is mee opgerukt en trapt een afvallende bal richting de verste hoek. Ditmaal heeft Delac wél een goede redding in huis.

86'

Het blijft toch nog opletten voor Club met die krappe voorzet. Een hoekschop van Moeskroen levert niets op, maar die bal moet maar eens goed vallen... We gaan de laatste vijf minuten in!

83'

Izquierdo kan nog eens op doel afstormen vanop links. Zijn schot gaat echter meters over en naast. De Colombiaan speelt niet echt zijn beste wedstrijd vandaag.

In
In
80'

Michel Preud'homme is er toch ook niet helemaal gerust in en haalt Refaelov naar de kant voor Claudemir. Hij moet voor wat meer zekerheid zorgen om de voorsprong te behouden.

In
Gele kaart
In
73'

Nog twintig minuten op de klok. Moeskroen lijkt een mentale tik te hebben gekregen, want het komt niet meer uit de Brugse druk uit. Toch is de zege nog niet helemaal een feit.

68'

DOELPUNT
Club staat op voorsprong! Van Rhijn zet voor tot bij Vossen, die schuift het leer voorbij Delac. Toch alweer Van Rhijn in de hoofdrol en Vossen als de redder van Club!

Doelpunt
Doelpunt
61'

DOELPUNT
Wat een flater van Delac! Club komt op gelijke hoogte na een vrije trap van Van Rhijn. De bezoekende doelman laat de bal gewoon door zijn handen glippen. Gaat Club er nu nog over?

Gele kaart
58'

We zijn bijna een uur ver. Club combineert, maar raakt daar telkens niet ver mee. Engels rukt wel meer en meer op naar voor, maar ook hij wordt niet altijd gevonden. Vossen is helemaal onzichtbaar.

Gele kaart
53'

Club krijgt een vrije trap vanop een interessante positie centraal voor doel. Refaelov trapt hem naast. De gelijkmaker is er nog steeds niet.

50'

Engels krijgt plots alle tijd en ruimte in de zestien om aan te leggen op een afvallende bal. Hij trapt te centraal op Delac. Ook Club mist de kansen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Club komt meteen goed weg na amper een halve minuut spelen. Trezeguet gaat op doel af, maar Denswil zit er nog net tussen. In de herneming treft Nkaka de lat. Bijna de 0-2!

45'

RUST
Wie had dat gedacht? Moeskroen staat bij de rust 0-1 voor bij Club Brugge.

43'

Reuzekans voor Club! Vanaken met een heerlijke doorsteekpass naar Izquierdo, maar die trapt op de benen van Delac. Ook de rebound van Vanaken wordt nog net uit doel gehaald. De bal wil er niet in bij de West-Vlamingen.

41'

Alles zit goed dicht bij Moeskroen en Club vindt daar geen oplossing voor. Het voetbalt bovendien veel te slordig en moet zelfs oppassen voor de snelle counters. Gaat Blauwzwart dan toch eens verliezen in eigen huis in 2016?

38'

Op een slecht genomen hoekschop van Vormer kan Moeskroen nog maar eens de tegenaanval opzetten. Bij Club ligt nog steeds alles open achterin en weer komt Brugge goed weg. Simons kan nog net een gevaarlijke voorzet onschadelijk maken.

33'

Diedhiou loopt er vlotjes alles en iedereen af op de rechterflank en snijdt dan naar binnen. Hij knalt vervolgens richting de cornervlag. Ook daar was een ploegmaat aanspelen een betere optie. De counters van Moeskroen kunnen in elk geval wel tellen.

28'

Izquierdo bedient Refaelov voor doel. Ook hij maakt de verkeerde keuze. In plaats van op doel te schieten probeert hij het leer nog opzij te leggen, maar daar staat niemand.

23'

Als Club gevaarlijk is, is het via Izquierdo. Die gaat echter opnieuw zijn eigen kans en treft niet raak. Hij lijkt nog wat punten te willen sprokkelen voor de Gouden Schoen...

21'

Toch nog eens een kansje voor Club. Een schot van Vanaken wijkt nog af, Delac werkt in hoekschop. Die levert niets op, waarop Moeskroen opnieuw vlijmscherp countert. Trezeguet mist echter compleet zijn schot, waardoor de kans verkeken is.

18'

Alweer een scherpe counter van de bezoekers! De voorzet van Huyghebaert kan door Simons nog net in hoekschop worden verlengd. Neen, het draait vandaag duidelijk niet bij de Bruggelingen.

15'

Club Brugge is er toch niet gerust in. Nu mag ook Mohamed richting doel trekken. Hij wordt nog net op tijd afgestopt. Ook het Brugse publiek begint wat te morren.

11'

Opnieuw een goede kans voor Moeskroen! Trezeguet wordt niet gehinderd en mag gewoon richting doel trekken. Butelle moet de vlam van de Anderlecht-huurling uit doel weren om de 0-2 te voorkomen.

Doelpunt
8'

DOELPUNT
En daar is zowaar de 0-1! Nkaka is helemaal losgelaten door Van Rhijn en die kopt aan de tweede paal de 0-1 voorbij Butelle.

7'

Drie reuzekansen op rij voor Club! Blauwzwart krijgt twee hoekschoppen en kan telkens op doel besluiten. Ook in de herneming zit er nog een lichaam van de bezoekers in de weg. Moeskroen komt goed weg in de openingsfase.

6'

Opnieuw Izquierdo! Vanaken stuurt de Colombiaan diep en hij gaat meteen op doel af. Zijn schot wordt nog net afgeblokt. Een aflegger naar een ploegmaat had wellicht een betere keuze geweest.

4'

Een eerste inspanning van Izquierdo zorgt meteen voor gevaar. Refaelov komt net te laat aan de tweede paal om de voorzet in doel te werken.

1'

AFTRAP
Club Brugge en Moeskroen zijn begonnen aan hun laatste wedstrijd van 2016. Krijgen we een logische overwinning te zien van Blauwzwart of worden ze toch verrast door de bezoekers?

0'

SELECTIE MOESKROEN
Hubert, Manea, Olinga, Trezeguet, Mohamed, Viola, Neves, Selak, Diedhiou, Delac, Stojanovic, Gulan, Nkaka, Vojvoda, Huyghebaert, Peyre, Defourny, Simic en Mulic.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Ludovic Butelle, Sébastien Bruzzese, Ricardo van Rhijn, Bjorn Engels, Benoît Poulain, Stefano Denswil, Dion Cools, Boli Bolingoli, Timmy Simons, Tomás Pina, Claudemir, Ruud Vormer, Hans Vanaken, Lior Refaelov, Nikola Storm, Thibault Vlietinck, Jelle Vossen, Wesley Moraes, José Izquierdo en Terry Osei-Berkoe. Michel Preud?homme kan nog geen beroep doen op de geblesseerden Abdoulay Diaby, Laurens De Bock, Brandon Mechele en Anthony Limbombe.

Huidige vorm

BRU
MOU
+
-
+
x
-
x
+
x
+
x

Laatste 10 wedstrijden

BRU
MOU
23
Doelpunten
18
0
Tweede gele kaarten
1
15
Gele kaarten
16
3
Gewonnen wedstrijden
4
2
Verloren wedstrijden
4
0
Rode kaarten
0
11
Doelpunten tegen
16
5
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
4
Verloren
1

5

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
1
Verloren
4

Recente ontmoetingen