Gele kaart
Doelpunt
90'

EINDE
Het zit erop. Anderlecht wint met 3-2 van Charleroi en doet dat vooral na een dol kwartier tussen minuut 50 en 68.

90'

DOELPUNT
Baby kopt een hoekschop goed binnen. Roef zat er nog dicht bij.

88'

Chipciu kruist zijn schot iets te hard waardoor hij het ook kraakt. De Roemeen is Man van de Match samen met zijn dure ploegmakker van bij Steau Boekarest.

In
85'

Stanciu mag met applaus zijn eerste wedstrijd bij RSCA afsluiten. Uitstekend debuut voor de dure Roemeen.

80'

Charleroi probeert te kamperen rond de Anderlechtse zestien, maar het verloopt nogal chaotisch. Ninis rolt de bal uiteindelijk in de handen van Roef.

In
78'

Tielemans krijgt een applausvervanging van Weiler. Publiekslieveling Bruno krijgt meteen het publiek op de hand.

Rode kaart
75'

RODE KAART
Frustratie van Tainmont zorgt voor zijn rode kaart. Stanciu speelt hem door de benen, de Fransman trapt na omdat hij voor schut wordt gezet.

In
In
In
In
74'

Penneteau kan een bal niet klemmen onder druk van invaller Harbaoui. Het dropshot van Chipciu gaat naast.

74'

Fall was uitstekend in de eerste helft, maar moet na een onzichtbare tweede helft naar de kant.

In
70'

Charleroi lijkt fysiek kapot te zitten. Anderlecht strooit met technische kunstjes.

Doelpunt
68'

DOELPUNT
Anderlecht vlamt opeens. Tielemans ramt de 3-1 tegen de netten, opnieuw in de korte hoek. Er ging een heerlijke crosspass van Stanciu en een goed terugleggertje van Stanciu aan vooraf.

Doelpunt
66'

DOELPUNT
Hanni doet het dan maar. Teodorczyk wint het kopduel en legt af tot bij Hanni. De winger houdt twee verdedigers af en verrast Penneteau in de korte hoek.

65'

Stanciu heeft problemen met kadreren vanavond. Chipciu test de voeten van Penneteau, die moet wegboksen. De Roemeen kan de rebound niet binnenleggen in een open doelmond.

62'

Pollet krijgt een voorzet langs de grond en hoeft maar binnen te leggen. Kara staat echter in de baan van het schot.

60'

Tielemans verstuurt van ver een zwabberbal, Penneteau redt met veel moeite.

Doelpunt
56'

DOELPUNT
Dit keer mist hij niet! Chipciu levert een pasklare voorzet vanop rechts af, Teodorczyk houdt zijn man af en kopt zijn vierde van het seizoen binnen.

In
55'

Pollet probeert met een hakje de Brusselse verdediging te verschalken. Het truukje gaat niet door, maar Anderlecht loopt zich opnieuw vast in de counter.

52'

Teodorczyk krijgt een geweldige kopbalkans, maar slaagt erin toch te missen. Hij wordt onterecht afgefloten voor buitenspel.

Gele kaart
49'

Pollet gaat nu zelf op de bon door een tik aan Spajic.

Gele kaart
47'

Nuytinck heeft wellicht de instructie gekregen harder in het duel te gaan. Alleen heeft hij nu na een minuut al geel na een tik op de achillespees van Pollet.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Anderlecht moet de situatie gaan rechtzetten in de tweede helft. Maar lukt dat ook tegen een goed georganiseerd Charleroi?

45'

RUST
Anderlecht gaat rusten onder een fluitconcert. Charleroi speelt een erg volwassen partij en heeft alles onder controle.

44'

Acheampong maakt zich kwaad op Nuytinck omdat die een voorzet gewoon voorbij laat waaien. De Ghanees let gelukkig op en verwerkt voor Fall in corner.

42'

Fall laat zich nog eens zien. Hij gaat steviger in het duel dan Tielemans en gooit de tiener op de grond zonder een fout te maken. Nadien moet Nuytinck opnieuw eraan geloven met een kapbeweging, maar de pass van Fall komt niet aan.

37'

Anderlecht komt goed weg als Fall in de zestien neergehaald wordt. Nuytinck laat zich eerst aftroeven door de winger, Acheampong loopt hem in de rug.

35'

Het is wachten op een eerste grote kans voor RSCA. Charleroi heeft deze match onder controle.

31'

Hanni kan voor het eerst snel voorzetten, Teodorczyk ziet zijn kopbal voorlangs gaan.

29'

Stanciu en Chipciu haken allebei af aan de zestien tijdens een counter. Omdat Teodorczyk niet mee is, is er niemand in de zestien van Penneteau.

26'

Kara probeert de bal diep te steken naar Teodorczyk, maar die mist zijn controle. Al niet de eerste keer, vanavond.

23'

Anderlecht probeert tegen te prikken. Voorlopig is de zestien induiken nog een probleem.

Doelpunt
19'

DOELPUNT
Bakar trapt de 0-1 binnen. Hij knalt de bal vanop goed 25 meter de bal in de verste hoek. Roef ziet de bal vanachter Nuytinck niet vertrekken, maar de verdediger ging wel nogal passief in het duel.

Gele kaart
14'

Stanciu doet voor het eerst de tribunes applaudisseren. Hij krijgt een bal gedevieerd van Teodorczyk en kiest de linkerhoek. De bal gaat nipt naast.

9'

Het publiek mort wat als er achteraan gebreid wordt en vooraan een bal van Stanciu slordig in Waalse voeten belandt.

5'

Anderlecht probeert het heft in handen te nemen.

1'

AFTRAP
Anderlecht 2.0 start aan een nieuw hoofdstuk in het Constant Vanden Stockstadion. Charleroi gaat op zoek naar een verlengstuk aan de goede seizoensstart in de Jupiler Pro League.

0'

OPSTELLINGEN
Anderlecht start met twee nieuwelingen. Spajic depanneert op de rechtsachter. Stanciu mag achter de spits Teodorczyk debuteren, Chipciu staat op rechts. Bij de bezoekers staat hetzelfde elftal dat tegen Eupen won.

0'

VOORAF
Appiah, Dendoncker, Najar, Obradovic liggen in de lappenmand. Bij Charleroi geen Saglik, Marinos, en Stevance wegens blessures.

0'

SELECTIE CHARLEROI
Penneteau, Mata, Martos, Willems, N'Ganga, Marcq, Diandy, Fall, Ninis, Baby, Pollet, Mandanda, Boulenger, Dessoleil, Zajkov, Tainmont, Hendrickx, Bakar, Bedia.

0'

SELECTIE ANDERLECHT
Roef, Badji, Kara, Nuytinck, Acheampong, Doumbia, Tielemans, Chipciu, Stanciu, Hanni, Teodorczyk, Boeckx, Spajic, Deschacht, Sowah, Bruno, Harbaoui, Capel.

Head to Head

Gewonnen
20
Verloren
5

28

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
5
Verloren
20

Recente ontmoetingen