90'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Club Brugge wint met 1-4 in Eupen en blijft aan de leiding.

In
In
In
Gele kaart
83'

De 1-5 hangt nog in de lucht. Vormer zet voor tot bij Cools. Die knalt van dichtbij hard op doel, Niasse heeft een geweldige reflex in huis.

80'

Met een heerlijke doorsteekpass bedient Vanaken de pas ingevallen Claudemir. Die treuzelt te lang voor doel, waardoor de kans verkeken is.

In
In
74'

Aan de overkant mag ook Luis Garcia een vrije trap nemen. Hij knalt de bal meters over de kooi van Butelle. Intussen is bij Club Izquierdo gaan rusten. Bolingoli mag het laatste kwartier vol maken.

Gele kaart
In
72'

Van Rhijn mag nog eens een vrije trap richting doel pegelen. Niasse neemt geen risico en bokst weg met de vuisten. Vossen probeert nog in de herneming, maar kan er net niet genoeg bij.

Gele kaart
Gele kaart
67'

Vormer wil voor de hattrick gaan vanavond. Vossen geeft een prima diepe pass richting de Nederlander. Die neemt de bal goed aan met de borst, maar Diallo is net op tijd terug vooraleer er kan worden afgedrukt.

60'

Wereldsave van Butelle! Diallo is helemaal alleen op een hoekschop en kopt het leer staalhard richting doel. De Franse doelman heeft een ongelooflijke reflex in huis om een tegendoelpunt te voorkomen.

59'

Eupen dringt meteen aan voor de 2-4. Eerst kopt Van Rhijn een goede voorzet nog net in hoekschop. In de daaropvolgende fase wordt een poging van Onyekuru nog net afgeblokt. Voetballen kunnen ze wel bij Eupen, alleen in de verdediging is er nog veel werk.

Doelpunt
54'

DOELPUNT
Net als de 2-3 in de lucht lijkt te hangen, valt de 1-4! Een schot van Refaelov wijkt af tot bij Vossen, die kraakt zijn schot, maar de bal komt perfect voor de voeten van Izquierdo, die hoog in doel besluit. Club is zeer efficiënt vandaag!

51'

Club Brugge leunt wat achteruit en dat geeft Eupen de kans om te kamperen op de Brugse helft. Een gevaarlijk spelletje, maar de thuisploeg kan er voorlopig nog niet van profiteren.

48'

De aanvallende intenties van Eupen zijn duidelijk. Cases knalt de bal hard in doel, maar er was al gevlagd voor buitenspel. Daar komt Club goed weg.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan. Voorlopig geen wissels te bespeuren. Gaat Club verder op dit elan of kan Eupen nog terugvechten?

45'

RUST
We gaan rusten bij een 1-3 voorsprong voor Club Brugge! Eupen kwam nochtans 1-0 voor, maar Brugge scoorde drie maal tegen!

42'

Ei zo na nog de 1-4! Vanaken kopt een vrije trap hard op doel. Niasse zit er nog net met de vingertoppen bij om de bal tegen de lat te werken.

Doelpunt
40'

DOELPUNT
Daar is de 1-3! Cools speelt Izquierdo slecht aan, maar de snelle Colombiaan houdt het leer nog net binnen. Die bedient Vossen, waarna Refaelov zijn kans gaat. In de herneming legt hij af op Vormer en die knalt, via het been van Blondelle, de 1-3 binnen! Wordt dit de nieuwe Gouden Schoen?

38'

Ook Club zet nog een goede aanval op poten. Met een hakje zet Vossen Izquierdo voor doel, maar Niasse is net op tijd uit zijn doel gekomen. Het gaat goed over en weer nu.

37'

Luis Garcia zet simpel Refaelov in de wind en krult de bal dan naar de verste hoek. Gelukkig voor Butelle gaat het schot net naast. Eupen probeert toch nog wat tegen te doen.

35'

Toch nog eens Eupen! Op een hoekschop kopt Taulmesse over de kooi van Butelle. Valt er nog een doelpunt in de laatste tien minuten van de eerste helft?

32'

Opvallend vandaag is toch de rol van Refaelov. Aanvankelijk verwacht op de rechterflank, maar het is vooral Vanaken of Vormer die daar plaatsnemen. Refaelov zwerft centraal over het middenveld.

28'

Club ruikt bloed en gaat op zoek naar de voorsprong. Izquierdo dolt met Diallo en zet dan gevaarlijk voor. Vossen kan het leer net niet in doel verlengen. Het tij is gekeerd voor de thuisploeg.

Gele kaart
Doelpunt
25'

DOELPUNT
Halfweg de eerste helft komt Club voor het eerst op voorsprong! Van Rhijn neemt één van zijn gevaarlijke voorzetten voor zijn rekening vanop de linkerflank. Het is uiteindelijk Blondelle die het leer in eigen doel kopt: 1-2!

21'

Club speelt even met een mannetje minder. Poulain moet genaaid worden langs de kant aan de wenkbrauw.

17'

Snelle counter van Club na balverlies in de thuisverdediging. Refaelov stuurt Izquierdo het straatje in, die schiet te zwak in de handen van Niasse.

Doelpunt
15'

DOELPUNT
Bij de eerste serieuze tegenprik van de leider staat het al 1-1! Vanaken bedient Vossen, die slim aflegt voor de rechter van Vormer. Die knalt van aan de rechthoek hard naar de hoek, Niasse komt te laat.

13'

Cases zet voor vanop rechts. Butelle kan het leer nog net stoppen op de doellijn. Nog steeds geen antwoord van Blauwzwart.

Doelpunt
11'

DOELPUNT
En daar is de 1-0 al! Na een voorzet vanop de rechterflank staan Poulain en Denswil te slapen. Sylla is eerst op de bal en tikt het leer voorbij een kansloze Butelle. Club moet alweer achtervolgen.

9'

Weinig te beleven voorlopig in deze openingsfase. Het is vooral de thuisploeg die het balbezit voor zijn rekening neemt. De Bruggelingen konden nog niet echt voor gevaar zorgen.

5'

De eerste geslaagde aanval komt van Eupen. Na een goede actie van Onyekuru komt het leer voor de voeten van Taulemesse. Die plaatst het leer aan de verste paal naast.

3'

Leuke verrassing voor de Club-supporters: de bustickets en de tickets voor de wedstrijden werden betaald door de club zelf. Er zijn zo'n 1200 bezoekers aanwezig, waardoor het vooral het Brugse legioen is dat zich laat horen in de openingsfase.

1'

AFTRAP
Eupen en Club Brugge zijn er aan begonnen aan de Kehrweg! Neemt Club revanche voor de bekeruitschakeling of worden ze nogmaals verrast door de ploeg uit de Oostkantons?

0'

SELECTIE KAS EUPEN
Niasse, George, Diallo, Blondelle, Al-Abdulrahman, Diagne, Luis Garcia, Bassey, Cases, Henry, Mamadou, Biersard, Albakri, Mouchamps, Adi, Al Rawi, Dufour, Taulemesse, Sanogo, Radebe, Hackenberg.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE:
Ludovic Butelle, Sébastien Bruzzese, Ricardo van Rhijn, Dion Cools, Bjorn Engels, Benoît Poulain, Stefano Denswil, Ahmed Touba, Boli Bolingoli, Timmy Simons, Tomás Pina, Claudemir, Ruud Vormer, Hans Vanaken, Lior Refaelov, Thibault Vlietinck, Nikola Storm, Jelle Vossen, Wesley Moraes en José Izquierdo.

Wedstrijdstatistieken

EUP
BRU
5
Hoekschoppen
7

Huidige vorm

EUP
BRU
x
+
-
-
x
+
-
+
x
+

Laatste 10 wedstrijden

EUP
BRU
19
Doelpunten
22
0
Tweede gele kaarten
1
25
Gele kaarten
19
3
Gewonnen wedstrijden
8
4
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
0
23
Doelpunten tegen
11
3
Gelijke spelen
0
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
0
Verloren
3

3

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
3
Verloren
0

Recente ontmoetingen