93'

EINDE
De lijdensweg van KV Kortrijk is ten einde. Club Brugge wint met overtuigende 5-1 cijfers van de buren uit Kortrijk.

Doelpunt
92'

DOELPUNT
De eer is gered voor KV Kortrijk. Veldwijk omspeelt Engels en Butelle en legt vervolgens proper binnen.

90'

Er komt twee minuten extra tijd bij.

88'

Vormer schildert een hoekschop op de kruin van Engels. De verdediger kopt echter recht in de handen van Kaminski.

In
Doelpunt
In
84'

DOELPUNT
De forfaitscore is een feit. Vormer krult een vrije trap enig mooi in de korte hoek binnen. Kaminski stond aan de grond genageld.

84'

Het Jan Breydelstadion brengt de handen op elkaar voor Simons. Hij wordt vervangen door Pina.

Doelpunt
81'

DOELPUNT
Ook Vossen pikt zijn doelpuntje mee. Van Rhijn brengt prima voor tot bij de spits. Vossen knikt de bal vervolgens van dichtbij binnen.

Gele kaart
In
78'

Claudemir plant zijn elleboog in de nek van Veldwijk. De Braziliaan krijgt een gele kaart.

78'

Bij KV Kortrijk gaat Rolland naar de kant voor Sarr.

In
74'

Claudemir komt Refaelov aflossen.

73'

Vossen zet zich achter de strafschop, maar Kaminski kiest de goede hoek en redt.

Gele kaart
72'

STRAFSCHOP
De problemen worden nog wat groter voor KV Kortrijk. Kaminski lost een schot van Vossen. Daardoor gaat Vanaken met de bal aan de haal, maar hij wordt neergehaald door Kaminski. De doelman speelde echter wel de bal.

Doelpunt
70'

DOELPUNT
De buit is definitief binnen voor Club Brugge. Vossen bedient Vanaken, die van dichtbij in de verste hoek scoort.

69'

De Mets waagt zijn kans met een bescheiden poging. Butelle raapt de bal eenvoudig op.

In
65'

Preud'homme haalt Izquierdo naar de kant. Bolingoli komt in de ploeg.

63'

Na de pauze voetbalt KV Kortrijk beter mee, al blijft het doelgevaar voorlopig beperkt. Club Brugge heeft intussen ook gas teruggenomen.

Gele kaart
59'

Vormer vliegt op de bon na een fout op Rolland. De middenvelder van KV Kortrijk krijgt vervolgens ook een gele kaart omwille van zijn hevige reactie.

Gele kaart
58'

Op de daaropvolgende hoekschop gaat het schietkraam van KV Kortrijk opnieuw open. Vossen en Poulain krijgen de bal echter niet in doel.

57'

Plots slaat de motor van Club even aan. Refaelov lepelt de bal over Kaminski, maar Joaozinho neemt het zekere voor het onzekere en zet in corner.

54'

Van Rhijn neemt een afvallende bal op de volley. Zijn poging eindigt op het dak van het doel.

52'

De bezoekers zijn beter uit de kleedkamer gekomen. Invaller Veldwijk snijdt naar binnen en trapt laag richting doel. Butelle moet snel tegen de grond gaan.

51'

Kaminski redt de meubelen voor KV Kortrijk. Izquierdo komt alleen voor de doelman en mikt naar de korte hoek. Kaminski schudt een knappe reflex uit zijn mouw.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw in het Jan Breydelstadion. Bij KV Kortrijk wordt Totovytskyi vervangen door Veldwijk.

45'

RUST
Het is tijd voor de rust. Club Brugge trekt met een comfortabele 2-0 voorsprong de kleedkamer in. Van Rhijn en Refaelov zorgden voor de doelpunten.

44'

Izquierdo stoomt aan hoge snelheid het strafschopgebied binnen. Gigot steekt in extremis zijn been uit om een nieuwe doelpoging te verijdelen.

40'

Kaminski duwt nog maar eens een schot uit zijn doelvlak. Deze keer mocht Izquierdo vrij aanleggen vanop de rand van de zestien.

37'

Opnieuw wordt een doelpunt van Club afgekeurd voor buitenspel. Ditmaal stond Izquierdo voorbij de laatste man van KV Kortrijk.

35'

Ditmaal neemt Simons het doel onder vuur. Zijn schot wordt gekeerd door Kaminski, maar de rebound komt op het hoofd van Vossen. De spits scoort wel, maar hij stond ook buitenspel.

34'

Izquierdo zet laag voor richting Vossen en Vanaken. Geen van beide Bruggelingen kan de bal echter beroeren.

33'

KV Kortrijk steekt de neus aan het venster. Het schot van Ouali wordt afgeblokt. Butelle gaat nadien goed plat op de poging van Verstraete.

31'

Opnieuw zorgt een vrijschop van Van Rhijn voor gevaar. Ditmaal kan Kaminski zijn trap met de vuisten wegboksen.

Gele kaart
30'

Nu vliegt ook Métanire op de bon na een fout op Izquierdo.

29'

Butelle lost een vrije trap van De Mets. Gelukkig voor de doelman is er geen Kortrijkzaan in de buurt.

Gele kaart
28'

Cools haalt zijn tegenstander neer. De linksachter krijgt een gele kaart.

26'

Het blijft pogingen van Club Brugge regenen. Eerst trapt Refaelov half naast de bal en vervolgens mikt ook Izquierdo het leer enkele meters naast het doel van Kaminski.

25'

Nu gaat ook Vossen op zoek naar een doelpunt. De spits wil de bal graag in één tijd naar de verste hoek afvuren, maar de bal gaat nog tegen het lichaam van Gigot.

Doelpunt
21'

DOELPUNT
Het tweede doelpunt van Club Brugge is nu toch een feit. Refaelov vindt ruimte om aan te leggen. Zijn schot wijkt nog even af op Gigot waardoor Kaminski kansloos is.

19'

Ook op de daaropvolgende hoekschop lukt het net niet voor de thuisploeg. Engels kan helemaal vrij inkoppen. Hij mikt echter een metertje naast.

19'

KV Kortrijk ontsnapt aan een tweede tegentreffer. Cools brengt prima voor richting Vanaken. De middenvelder neemt de bal meteen op de slof, maar zijn schot wijkt nog even af en gaat centimeters naast.

17'

Na moeizaam verdedigen is het eerste schot van KV Kortrijk een feit. Totovytskyi komt met een gelukje in balbezit en twijfelt niet. Zijn poging vliegt uiteindelijk wel huizenhoog over.

16'

KV Kortrijk geraakt vooralsnog niet in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied. Club Brugge zet de bezoekers snel vast.

Doelpunt
13'

DOELPUNT
De ban is gebroken voor Club Brugge. Van Rhijn zet zich achter een vrije trap op een centrale positie. De Nederlander trapt de bal knap in de verste hoek.

Gele kaart
12'

Het doelgevaar blijft van Club Brugge komen. Kaminski moet een stevig schot van Vanaken uit zijn doelvlak duwen.

9'

Vormer legt de bal klaar voor de aanstormende Izquierdo. De Colombiaan wil de bal graag in de bovenhoek plaatsen, maar zijn schot gaat enkele meters over.

6'

De openingsminuten zijn volledig voor Club Brugge. De bezoekers hebben de bal voorlopig nog niet veel geraakt.

3'

De eerste doelpoging is van de thuisploeg. Van Rhijn schildert een vrije trap op het hoofd van Cools. De linksachter wint het duel, maar knikt vervolgens al vallend over.

1'

AFTRAP
De West-Vlaamse derby gaat van start.

0'

OPSTELLINGEN
Na maandenlang blessureleed maakt Engels opnieuw zijn opwachting in de basis van Club Brugge. Hij vervangt de geschorste Denswil. Voorin verschijnen ook Refaelov en Izquierdo aan de aftrap.

Bij de bezoekers uit Kortrijk verschijnen vier nieuwe namen aan de aftrap. Metanire, De Mets, Joaozinho en Totovytskyi mogen hun kans grijpen.

0'

VOORAF
Mechele, Diaby, Limbombe, De Bock zijn geblesseerd. De kans bestaat dat Engels meteen weer in de basis start ofwel schuift Simons een rijtje achteruit door de schorsing van Denswil. Geen De Smul, Van Loo of Kage bij de bezoekers. Bij winst is Blauw-zwart de nieuwe leider.

0'

SELECTIE KV KORTRIJK
Kaminski, Joaozinho, Gigot, Goutas, Métanire, Verstraete, De Mets, Ouali, Rolland, D'Haene, Saadi, Sifakis, Pavlovic, Rougeaux, Sarr, Papazoglou, Mercier, Veldwijk, Totovytskyi.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Butelle, Van Rhijn, Poulain, Simons, Cools, Claudemir, Vormer, Refaelov, Vanaken, Izquierdo, Vossen, Bruzesse, Bolingoli, Engels, Pina, Wesley, Gedoz, Storm, Vlietinck, Touba.

Wedstrijdstatistieken

BRU
KVK
58
Balbezit
42
8
Hoekschoppen
0
20
Inworpen
20
4
Reddingen
7
2
Buitenspel
1
18
Fouten
11
12
Schoten op doel
5
7
Doelman uittrappen
12
7
Schoten naast doel
2
12
Vrije trappen
20

Huidige vorm

BRU
KVK
-
x
+
x
+
x
+
-
-
+

Laatste 10 wedstrijden

BRU
KVK
23
Doelpunten
24
0
Tweede gele kaarten
0
15
Gele kaarten
12
3
Gewonnen wedstrijden
6
2
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
0
11
Doelpunten tegen
11
5
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
12
Verloren
8

23

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
8
Verloren
12

Recente ontmoetingen