zondag 11.12.2016 20:00 #STAWES
Einde
(2-0)
93'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Standard klopt Westerlo met 3-1!

Doelpunt
92'

DOELPUNT
Dan toch nog een tegendoelpunt voor Hubert. De Luikse doelman zit er eerst nog goed tussen, maar de tip van Hyland maakt er nog 3-1 van.

88'

Aiaiai, Ganvoula... Opnieuw krijgt hij een absolute reuzenkans om de eer te redden. Manias staat helemaal alleen aan de tweede paal, maar Ganvoula besluit zijn eigen kans te gaan en trapt naast. Wat speelt die een zwakke wedstrijd.

84'

Westerlo kan echt niet scoren. Ganvoula komt opnieuw alleen voor doel, maar hij besluit hoog over. Niet zijn eerste grote kans die hij vandaag de nek omwringt.

82'

Op een counter kan Belfodil kiezen tussen afspelen naar links of naar rechts. De Algerijn gaat echter zelf zijn kans en trapt meters over doel tot de woede van het publiek. Dit was een vreemde actie van de Luikse aanvaller.

78'

Rommens krijgt de kans op de eerredder vanop een vrije trap. De middenvelder ziet zijn schot net over doel gaan.

Doelpunt
75'

DOELPUNT
Van een gouden wissel gesproken. Belfodil stuurt Mbenza de diepte in en die stift het leer koelbloedig over Van Hout. Dat was snel... 3-0, nu is de wedstrijd toch gespeeld.

In
74'

Bij Westerlo is intussen Manias in de ploeg gekomen voor Molenberghs. En nu gaat ook Standard een derde maal wisselen. Dompé mag gaan rusten. Het is Mbenza die nog een kwartier mag spelen.

In
Gele kaart
69'

De duels worden wat bitsiger. Na de rode kaart voor Fai, krijgen nu ook Miletic en Belfodil de gele kaart achter hun naam. Nog twintig minuten op de klok.

Gele kaart
65'

Belfodil komt oog in oog met Van Hout te staan, maar de spits vergeet de bal. Kans verkeken voor Standard.

Gele kaart
In
64'

Jankovic grijpt in om de controle over de wedstrijd niet te verliezen. Sa komt tegen zijn zin naar de kant. Goreux is zijn vervanger.

63'

En bijna was daar al de 2-1. Een schicht van Rommens gaat maar net naast de kooi van Hubert. Daar komen de Rouches goed weg.

Rode kaart
61'

RODE KAART
Standard moet met zijn tienen verder. Fai begaat een domme overtreding langs achter rond de middellijn. Wim Smet trekt terecht rood.

59'

Trebel gaat eens zijn kans vanop afstand. De Franse aanvoerder ziet zijn poging echter ver over en naast waaien. Een minuut later doet Raman net hetzelfde als zijn ploegmaat. We zijn bijna een uur ver, maar echt zeker van winst is Standard nog niet.

55'

Westerlo is op zoek naar de aansluitingstreffer en die zie zit er toch zeker in. Temeer omdat Soares al een paar keer goed wegkwam na nonchalant balverlies.

50'

De eerste kans in deze tweede helft is voor Westerlo. Ganvoula legt breed op Molenberghs. Die plaatst het leer naar de verste hoek, maar Hubert heeft een prima redding in huis. Standard moet toch gaan oppassen, want een aansluitingstreffer kan het wedstrijdbeeld helemaal aanpassen.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Er is ook meteen één wissel te bespeuren: Enoh is in de kleedkamer gebleven voor Cissé.

45'

RUST
Na een kwartier stond de ruststand al op het bord: 2-0! Standard kon zelfs de score nog verder uitdiepen, maar Westerlo miste toch ook de kansen om terug aansluiting te vinden.

41'

We zijn de laatste vijf minuten van de eerste helft ingegaan. Valt er nog een doelpunt alvorens te gaan rusten?

38'

Ook Standard krijgt nog eens een goede kans. Raman stuurt Sa in het straatje, Van Hout is goed uitgekomen om zijn poging te stoppen.

36'

Opnieuw een kans voor de bezoekers! Ditmaal wordt een schot van Molenberghs nog net op tijd afgeblokt. Twee goede mogelijkheden voor Westel op de aansluitingstreffer!

34'

Dé kans voor Westerlo om terug in de wedstrijd te komen. Op een snelle counter komt Acolatse alleen voor Hubert te staan. Zijn afwerking is te zwak, hij trapt recht op de doelman. Deze had er echt wel in gemoeten.

29'

Het tempo is wat gezakt intussen. Standard heeft de partij stevig in handen, Westerlo kan weinig weerwerk bieden.

23'

Belfodil neemt een vrije trap voor zijn rekening net voor de zestien. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd, trapt hij die nu niet goed.

18'

Amper een minuut later staat al bijna de 3-0 op het bord. Sa kapt zich simpel in schietpositie, maar kan in extremis nog net worden afgeblokt. Westerlo ziet af.

Doelpunt
16'

DOELPUNT
We mogen ons aan een doelpuntenfestival verwachten vandaag. Dompé kan voorzetten vanop rechts, Laifis krijgt alle tijd en ruimte om rustig binnen te koppen: 2-0!

13'

Acolatse legt achteruit op Hyland, wiens schot wordt afgeblokt in hoekschop. Ganvoula kan koppen, maar hij treft niet raak. Westerlo geeft zich nog niet gewonnen.

10'

Belfodil is alom tegenwoordig. Na een goede actie op links kan Molenberghs de voorzet nog wegwerken. De Rouches willen de wedstrijd meteen beslissen.

Penalty
8'

DOELPUNT
Westerlo kan al meteen achtervolgen! Orlando Sa trapt rustig de 1-0 binnen vanop de stip! Wedstrijd al gespeeld?

7'

STRAFSCHOP
Van Hout stopt eerst een vlam van Belfodil. In de daaropvolgende fase blokt Mustoe een voorzet van Dompé met de arm. Strafschop voor Standard!

5'

Diezelfde Van Hout bezorgt Standard de eerste echte doelkans. Na slecht wegwerken van de boomlange doelman, komt het leer voor de voeten van Belfodil. Die bedient Enoh, maar Van Hout zet zijn foutje recht door de lage schuiver onschadelijk te maken.

3'

Bij Westerlo is het Van Hout die onder de lat staat vandaag. Doelman Van Langendonck blesseerde zich in extremis en moest forfait geven.

1'

AFTRAP
Wim Smet heeft de wedstrijd op gang geblazen in Sclessin! Standard kan een gouden zaak doen in de strijd om een Play-Off I ticket. Het moet dan wel voorbij Westerlo raken.

0'

VOORAF
Mallmann en Dossevi zijn nog altijd geblesseerd. Andrade is niet beschikbaar en Scholz twijfelachtig. Trainer Mathijssen mist Heylen door schorsing en Oto'o, Annys en De Ceulaer door blessures. Mustoe test in laatste instantie.

0'

SELECTIE WESTERLO
Van Langendonck, Matthys, Daems, Miletic, Apau, Molenberghs, Hyland, Rommens, Henkens, Ganvoula, Acolatse, Van Hout, Verbist, Schuermans, Christensen, Mustoe (?), Buyens, Manias, Lanini.

0'

SELECTIE STANDARD
Hubert, Fai, Scholz (?), Laifis, Fiore, Edmilson, Cissé, Trebel, Raman, Sa, Belfodil, Gillet, Soares, Kosanovic, Goreux, Emond, Enoh, Dompé.

Wedstrijdstatistieken

STA
WES
58
Balbezit
42
5
Hoekschoppen
2
19
Inworpen
10
3
Reddingen
7
7
Buitenspel
1
14
Fouten
9
9
Schoten op doel
4
8
Doelman uittrappen
7
6
Schoten naast doel
5
10
Vrije trappen
21

Huidige vorm

STA
WES
+
-
+
-
x
x
+
x
x
x

Laatste 10 wedstrijden

STA
WES
24
Doelpunten
9
1
Tweede gele kaarten
0
10
Gele kaarten
7
6
Gewonnen wedstrijden
2
3
Verloren wedstrijden
5
1
Rode kaarten
1
10
Doelpunten tegen
21
1
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
19
Verloren
4

25

Gespeeld
Gelijk

2

Gewonnen
4
Verloren
19

Recente ontmoetingen