zondag 04.12.2016 14:30 #KVKAND
Einde
(0-1)
Gele kaart
94'

EINDE
De scheidsrechter maakt een einde aan de wedstrijd. Anderlecht wint met 1-3 op het veld van Kortrijk, zonder goed te spelen.

Gele kaart
In
In
Doelpunt
83'

DOELPUNT
Anderlecht komt onder de druk uit dankzij een doelpunt van Obradovic, die alle tijd kreeg om vanaf links de rechthoek in te wandelen en uit te halen.

In
Gele kaart
77'

Mercier dribbelt twee Anderlecht-spelers en waagt zijn kans. De bal verdwijnt een eind over het doel van Boeckx.

In
Doelpunt
74'

DOELPUNT
Met nog een kwartier op de klok, knokt Kortrijk zich terug in de wedstrijd. Saadi troeft Nuytinck af en trapt de 1-2 voorbij Boeckx in doel.

70'

Tielemans schildert een vrije trap op het hoofd van Kara, die nipt voorlangs kopt.

Gele kaart
65'

Spajic deelt wederom een elleboogje uit. Deze keer is Kage het slachtoffer en ook deze keer gaat de Anderlecht-speler vrijuit.

In
Tweede gele kaart
In
58'

RODE KAART
Stanciu gaat neer in het strafschopgebied en scheidsrechter Laforge oordeelt dat de Roemeen met een schwalbe uitpakte. Hij duwt de Roemeen een tweede gele kaart onder de neus.

Doelpunt
56'

DOELPUNT
Kortrijk krijgt meteen het deksel op de neus. Hanni strompelt de zestien in en kan zijn tenen nog net tegen de bal zetten. Op die manier bereikt hij Teodorczyk en de topschutter van Anderlecht werkt de 0-2 beheerst tegen de netten.

55'

Het duurde even maar Kortrijk lijkt nu toch een offensief op te zetten. Totovytskyy zet zich door op rechts en dwingt een hoekschop af. Die levert niets op.

53'

Kortrijk mag met drie spelers op doelman Boeckx afstormen, maar Saadi wordt onterecht teruggefloten wegens buitenspel.

52'

Voor de tweede week op rij plant Spajic zijn elleboog in het gezicht van een tegenstander. De verdediger van Anderlecht komt er opnieuw mee weg.

Gele kaart
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw in Kortrijk. Kan de thuisploeg nog een vuist maken?

45'

RUST
Scheidsrechter Laforge maakt een einde aan de eerste helft. Anderlecht trekt met een 0-1 voorsprong de kleedkamer in. Stanciu opende de score, nadat Kage eerder een strafschop gemist had voor Kortrijk.

44'

Kortrijk probeert nog een slotoffensief op te zetten, maar Anderlecht houdt al bij al makkelijk stand.

41'

Daar is Saadi weer. De aanvaller van Kortrijk klimt boven Nuytinck uit, maar kan zijn hoofd niet vol tegen de bal zetten.

Gele kaart
36'

Saadi legt opnieuw aan en dwingt Boeckx nu tot een prima redding.

34'

Saadi probeert het met een opportunistisch schot en ziet de bal hoog over doel waaien.

30'

DOELPUNT
In de actie die volgt gaat Bruno zelf zijn kans. Zijn schot wordt afgeblokt en de bal komt bij Stanciu terecht. De Roemeen twijfelt niet en haalt uit. Kaminski is kansloos geklopt in zijn rechterhoek.

Doelpunt
29'

Bruno steekt Hanni de grote rechthoek in, maar de Algerijn worstelt met de bal en verspeelt de kans.

28'

Na een leuk driehoekje vindt paars-wit nu toch de ruimte op rechts, waar Spajic een draak van een voorzet aflevert.

27'

Het voetbal van Anderlecht laat nogmaals te wensen over. Paars-wit probeert de bal op te eisen, maar is veel te slordig in de opbouw. Kortrijk rekent op snelle uitbraken en kan voorlopig meer dreigen dan de bezoekers.

20'

Anderlecht wordt even overlopen. Totovytskyy zet zich door op links en levert een verraderlijke voorzet af. Anderlecht komt met de schrik vrij.

18'

STRAFSCHOP GEMIST
Kage neemt de verantwoordelijkheid op en mikt de bal in de linkerhoek. Boeckx zit er goed bij en werkt de openingstreffer uit doel.

17'

STRAFSCHOP
Aan de overkant gaat de bal op de stip na handspel van Obradovic, die aan een tweede gele kaart ontsnapt.

16'

Even kan je een speld horen vallen in het Gulensporenstadion. Teodorczyk komt, met de rug naar doel, in balbezit op de rand van de kleine rechthoek. Hij houdt zijn verdediger goed af, draait zich vrij en wil uithalen, maar hij kan de bal niet vol raken.

15'

Kara grijpt aan de zijlijn in met een stevige tackle. Het thuispubliek schreeuwt om een kaart, de scheidsrechter laat begaan.

14'

Dendoncker breekt een aanval onsportief af, maar komt weg zonder gele kaart.

Gele kaart
11'

De eerste gele kaart van de partij is voor Obradovic, die een tegenaanval van Kortrijk afbreekt.

10'

Obradovic rukt mee op en na een dubbele één-twee gooit hij de bal voor doel. Bij Kortrijk werken ze de bal in hoekschop. Uiteindelijk komt de bal bij Bruno terecht, maar die pakt uit met een slap schot.

7'

Hanni en Stanciu zetten goed druk en de Roemeen kan op links met de bal aan de haal. Teodorczyk schreeuwt om de bal, maar Stanciu gaat zelf zijn kans. Zijn schot belandt pal in de handen van Kaminski.

5'

Anderlecht werd even overdonderd in de eerste minuten, maar paars-wit probeert nu zelf hoog druk te zetten en Kortrijk zo op hun eigen helft te houden.

1'

AFTRAP
De bal rolt in het Guldensporenstadion. Kan Anderlecht de uitschakeling in de Croky Cup doorspoelen met een zege in West-Vlaanderen? Kortrijk moet winnen om de top zes in het vizier te blijven houden.

0'

SELECTIE ANDERLECHT
Boeckx, Najar, Kara, Spajic, Obradovic, Dendoncker, Tielemans, Chipciu, Stanciu, Hanni, Teodorczyk, Roef, Acheampong, Badji, Capel, Bruno, Nuytinck, Kabasele

0'

SELECTIE KORTRIJK
Kaminski, Métanire, Gigot, Goutas, Joaozinho, Verstraete, Rolland, Kage, Mercier, Ouali, Saadi, Sifakis, Rougeaux, Pavlovic, De Mets, Sarr, Papazoglou, Totovytskyi, De Smet

Wedstrijdstatistieken

KVK
AND
45
Balbezit
55
5
Hoekschoppen
5
24
Inworpen
15
3
Reddingen
2
1
Buitenspel
0
13
Fouten
13
3
Schoten op doel
7
6
Doelman uittrappen
9
7
Schoten naast doel
1
13
Vrije trappen
14

Huidige vorm

KVK
AND
x
+
-
x
+
-
+
x
-
+

Laatste 10 wedstrijden

KVK
AND
19
Doelpunten
13
0
Tweede gele kaarten
0
19
Gele kaarten
21
7
Gewonnen wedstrijden
3
2
Verloren wedstrijden
3
0
Rode kaarten
1
8
Doelpunten tegen
14
1
Gelijke spelen
4
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
2
Verloren
18

23

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
18
Verloren
2

Recente ontmoetingen