zaterdag 03.12.2016 18:00 #BRUKVO
Einde
(0-0)
Penalty
94'

EINDE
De wedstrijd is afgelopen. Club Brugge wint met 2-0 dankzij doelpunten van Izquierdo en Vossen.

93'

DOELPUNT
Vossen knalt de strafschop via de hand van Ovono tegen de netten.

92'

STRAFSCHOP
We krijgen nog een strafschop voor Club Brugge. El Ghanassy tikte Vossen aan in de zestien.

90'

Er komen drie minuten bij.

90'

Pedersen stuurt Cyriac in het straatje. Cools grijpt nog net in vooraleer de spits op doel kan besluiten.

88'

KV Oostende ontsnapt aan 2-0. Ovono lost een vrije trap van Van Rhijn. In de rebound krijgt Vossen de bal van dichtbij niet binnen.

In
86'

De wedstrijd van doelpuntenmaker Izquierdo is afgelopen. Claudemir moet helpen de overwinning over de streep te trekken.

85'

De bezoekers krijgen een vrije trap op een interessante plaats. Siani lift de bal echter in de handen van Butelle. Voorlopig maakt de beste aanval van de competitie zijn reputatie niet waar.

82'

Bij KV Oostende vragen ze om een strafschop voor een fout op Dimata. Intussen plaatst Milic de bal in de korte hoek. Butelle gaat goed plat.

In
81'

Vanderhaeghe gooit zijn laatste troefkaart op tafel. Musona gaat naar de kant voor Cyriac.

79'

Izquierdo legt een voorzet achteruit tot bij Vossen. De spits twijfelt niet en knalt meteen op doel. Zijn poging gaat enkele meters over.

In
77'

Het lukt KV Oostende maar niet om een opening te vinden in de Brugse defensie. Pedersen moet helpen voor de gelijkmaker te zorgen. Berrier gaat naar de kant.

Gele kaart
76'

Poulain gaat te enthousiast doorjagen op Dimata. Het komt de verdediger op een gele kaar te staan.

In
73'

Limbombe mag gaan rusten. Refaelov mag onder luid applaus nog minuten maken.

72'

Limbombe heeft de 2-0 aan de voet. Hij kapt zich vrij om te schieten, maar zijn schot gaat rakelings over de kruising.

Gele kaart
In
70'

Vanderhaeghe grijpt in: Canesin staat zijn plaats af aan El Ghanassy.

70'

Milic gaat met te hoog geheven voet in duel met Vossen. Hij krijgt terecht een gele kaart.

68'

Siani schept de bal tot bij Milic. Hij wil vanuit de draai op doel trappen, maar knalt vol tegen Cools aan. KV Oostende krijgt er desondanks toch nog een hoekschop voor.

66'

Aan de overkant staat Vanaken achter het kanon. Ook zijn afstandspoging eindigt niet in het doelkader.

65'

Het blijft zoeken naar een opening voor de bezoekers. Musona probeert de boel te forceren met een afstandsschot. Het leer waait echter meters naast.

63'

KV Oostende moet nu op zoek naar de gelijkmaker, maar voorlopig vangt Club Brugge de aanvalsgolfjes gemakkelijk op. Op de counter kan de thuisploeg gevaarlijk uitbreken. Die tegenaanvallen blijven vooralsnog zonder concrete dreiging.

Doelpunt
58'

DOELPUNT
Izquierdo breekt de ban voor Club Brugge. De Colombiaan snijdt vanop zijn linkerflank naar binnen en mikt naar de verste hoek. De bal wijkt nog even af op de voet van Vandendriessche waardoor Ovono kansloos is.

57'

Canesin gaat vlot voorbij Cools. Hij schiet vervolgens vanuit een scherpe hoek, maar Butelle is bij de pinken.

57'

De defensies staan aan beide kanten erg scherp te verdedigen. Nu steekt Rozehnal zijn teen uit waardoor de bal net niet tot bij Vossen komt.

55'

Vanaken zet voor richting Vossen. Zijn kopbal vliegt via Rozehnal tot bij Limbombe. Intussen ging ook de vlag voor buitenspel in de hoogte.

Gele kaart
52'

Nu vliegt ook Denswil op de bon. De Nederlander gleed te stevig in op Dimata.

Gele kaart
50'

Berrier werkt Cools tegen de grasmat. Wouters bestraft de overtreding met een gele kaart.

49'

Het spelbeeld is voorlopig te vergelijken met de eerste helft. De slordigheden laten vlot combinatiespel vooralsnog niet toe.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
Het is tijd voor de rust. Club Brugge zorgde voor het meeste doelgevaar. De slordigheden zijn vooralsnog te talrijk.

45'

In de toegevoegde tijd van de eerste helft zorgt Vormer nog eens voor opwinding. Zijn afgeweken schot wordt gelost door Ovono, maar de doelman herstelt zijn foutje op tijd.

44'

Canesin pikt een afgeslagen voorzet goed mee. Zijn plaatsbal gaat vervolgens wel niet volgens plan. Butelle kan de bal rustig naast zijn doel laten gaan.

41'

Het doelgevaar blijft van de thuisploeg komen. Van Rhijn brengt de bal in één tijd voor. Limbombe mist de voorzet waardoor Vormer de bal op het hoofd krijgt. De Nederlander reageert echter te verrast om richting aan de bal te geven.

39'

Vormer zet voor richting Vossen. De bal is echter hoog en lang onderweg waardoor de kopbal van Vossen niet helemaal uit de verf komt. Zijn poging gaat enkele meters over.

36'

Dimata rukt zich los van zijn tegenstander en bedient Musona. Hij viseert de verste hoek, maar de bal vliegt twee metertjes naast.

32'

Vossen krijgt zijn hoofd tegen een hoekschop. Berrier ruimt de ongevaarlijke kopbal aan de tweede paal op.

29'

Die corner levert ei zo na het openingsdoelpunt op. Cools komt goed voor zijn bewaker. Hij glijdt de bal van dichtbij echter over het doel van Ovono.

28'

De wedstrijd lijkt losgebarsten. Izquierdo rukt centraal op. Hij wapent zijn schot, maar Milic krijgt er nog net een voetje tussen. De bal gaat in hoekschop.

27'

Poulain redt de meubelen voor Club Brugge. Canesin zet scherp voor richting Dimata. Poulain glijdt de bal nog net in hoekschop vooraleer de spits binnen kan tikken.

25'

Aan de overkant trapt Cools op doel. De linksachter glijdt echter weg waardoor het schot eenvoudig in de handen van Ovono eindigt.

25'

De motor van Musona slaat plots aan. Hij dringt het strafschopgebied binnen en legt achteruit. De bal belandt echter in de voeten van Simons.

23'

Het thuispubliek veert een eerste keer recht. Rozehnal kopt een voorzet centraal terug. Aan de rand van de zestien duikt Vormer op, maar zijn vluchtschot gaat een drietal meter naast.

22'

Van Rhijn krijgt veel tijd en vrijheid om voor te zetten. Hij pikt er het hoofd van Izquierdo uit, maar zijn kopbal gaat volledig de mist in. Uiteindelijk komt Ovono makkelijk plukken.

20'

Het spel ligt regelmatig stil door allerlei kleine overtredingen. Daardoor komt het combinatievoetbal er aan beide kanten niet uit.

15'

Het openingskwartier is volgemaakt, maar op doelkansen is het nog wachten. De poorten zitten aan beide kanten vooralsnog stevig op slot.

13'

De afvallende bal valt voor de voet van Musona. De aanvaller staat centraal gepositioneerd en besluit op doel te trappen. Zijn schot eindigt ruimschoots naast.

12'

Vossen maait de benen van Jonckheere even weg. Scheidsrechter Wouters blust de brandjes voorlopig zonder gele kaart.

9'

Het is voorlopig nog wachten op de eerste doelpoging. De intensiteit van de wedstrijd is alvast hoog.

4'

KV Oostende dwong de eerste hoekschop af, maar intussen is het leer toch vooral in Brugse rangen. Izquierdo snijdt een eerste keer naar binnen. Zijn schot wordt afgeblokt door Rozehnal.

1'

AFTRAP
Club Brugge brengt de bal aan het rollen. De topper van speeldag 17 is begonnen.

0'

BESTE VERDEDIGING TGEN BESTE AANVAL
Met amper 12 tegengoals heeft Club de beste verdediging van het land. Oostende daarentegen scoorde al 34 keer, niemand die beter doet op dat vlak. Afwachten wie de lijn weet door te trekken.

0'

PREUDHOMME: 'KREDIET IS OP'
Michel Preud'homme zag Club brugge deze week uit de beker vliegen terwijl ook Europees voetbal is zo goed als vorbij is. Enkel de competitie blijft zo nog over. "Onze spaarrekening is leeg, ons krediet is op. Dat moeten we vanaf nu opnieuw opbouwen. In die ene competitie die ons nog rest", verklaarde de trainer.

0'

SELECTIE OOSTENDE
Ovono, Chopin, Godeau, Bossaerts, Milic, Rozehnal, Tomasevic, Marusic, Capon, Vandendriessche, Siani, Jonckheere, Berrier, Musona, El Ghanassy, Conte, Dimata, Pedersen, Canesin, Cyriac en Akpala.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Butelle, Bruzzese, van Rhijn, Cools, Poulain, Denswil, Mechele, De Bock, Bolingoli, Touba, Simons, Claudemir, Pina, Vormer, Vanaken, Gedoz, Refaelov, Storm, Vossen, Moraes, Izquierdo en Limbombe.

Wedstrijdstatistieken

BRU
KVO
2
Hoekschoppen
5

Huidige vorm

BRU
KVO
+
+
+
+
-
-
-
+
+
+

Laatste 10 wedstrijden

BRU
KVO
22
Doelpunten
13
1
Tweede gele kaarten
0
19
Gele kaarten
18
8
Gewonnen wedstrijden
2
2
Verloren wedstrijden
6
0
Rode kaarten
0
11
Doelpunten tegen
19
0
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
11
Verloren
2

13

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
2
Verloren
11

Recente ontmoetingen