90'

EINDE
De scheidsrechter maakt een einde aan de wedstrijd. Standard buitte het numerieke overwicht uit en wint uiteindelijk met 4-1 tegen leider Zulte Waregem.

Gele kaart
In
In
82'

DOELPUNT
Het gaat snel op Sclessin. Met een halve omhaal werkt Edmilson de 4-1 voorbij doelman Steppe in doel.

Doelpunt
In
79'

Coopman vindt Leye in de grote rechthoek, maar Hubert verkleint zijn hoek prima.

78'

DOELPUNT
De buit lijkt binnen voor Standard. Trebel stuurt Belfodil de ruimte in en die trekt de bal terug voor doel, waar Emond vrij de 3-1 kan scoren. DOELPUNT

Doelpunt
Doelpunt
71'

DOELPUNT
Standard komt snel weer op voorsprong. Na een mooie aanval kan Belfodil de 2-1 in doel koppen.

Doelpunt
65'

DOELPUNT
Zulte Waregem kan die eerste hoekschop meteen benutten. Oulare zet opnieuw zijn hoofd tegen de bal, die aan de tweede paal in de netten verdwijnt.

64'

Kaya schildert een voorzet op het hoofd van Oulare, die een eerste hoekschop voor Zulte Waregem afdwingt.

In
61'

Zulte Waregem krijgt een unieke kans op de gelijkmaker. Trebel speelt verkeerd terug en Oulare kan alleen op doelman Hubert afstormen. De aanvaller worstelt met de bal en laat de 1-1 vrij knullig liggen.

54'

Zulte Waregem loopt verloren in deze tweede helft. Belfodil gaat opnieuw met de bal aan de haal en gaat dan voor eigen succes. Steppe duwt de bal opnieuw het pak in, waar Trebel kan uithalen. De middenvelder heeft pech dat ploegmaat Edmilson in de baan van het schot staat.

In
52'

Het spel speelt zich af rond de grote rechthoek van Zulte Waregem. Belfodil gaat met de bal aan de haal en waagt zijn kans. De bal wijkt af op een Waregems been en verdwijnt in hoekschop. Edmilson schildert de bal op het hoofd van Laifis, die voorlangs kopt.

50'

De belegering duurt voorlopig voort. Mbenza verstuurt een prima voorzet richting Sa, die voor De Fauw duikt maar nog net voldoende gehinderd wordt om te kunnen besluiten.

49'

Standard houdt de druk hoog en Zulte Waregem geraakt krijgt de bal niet weg van de eigen helft. De bezoekers moeten uiteindelijk een vrijschop toestaan op de rand van de grote rechthoek. Belfodil pakt uit met een uiterst zwakke trap.

48'

De Rouches versieren meteen een derde hoekschop. Die levert niets op.

47'

Standard versiert meteen twee hoekschoppen. Fioré kan uiteindelijk zijn hoofd tegen de bal zetten, maar devieert voorlangs.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw op Sclessin. Kan Standard de voorsprong uitdiepen of vecht de leider nog terug?

Gele kaart
45'

RUST
De scheidsrechter maakt een einde aan de eerste helft. Zulte Waregem startte met lef en had de wedstrijd onder controle, tot Meïté van het veld gestuurd werd. Standard profiteerde meteen via Scholz en nam nadien de controle over.

45'

In de toegevoegde tijd komt Zulte Waregem nog dicht bij de gelijkmaker. Cordaro stuurt Leye de grote rechthoek in en de aanvaller krijgt twee mogelijkheden om de bal voor doel te gooien. Bij de tweede poging kan Derijck koppen, maar hij mikt de bal net naast het doel van Hubert.

40'

Standard laat na de voorsprong te verdubbelen. Edmilson kapt zich mooi vrij in de grote rechthoek, maar kan niet besluiten. In de daaropvolgende actie kan Belfodil vrij koppen. De timing van de aanvaller is niet goed en zo kan hij zijn hoofd niet vol tegen de bal zetten.

35'

Sa duikt de ruimte in en duikt op voor Steppe. Hij probeert de doelman te omspelen, maar laat zich vallen wanneer richting zijn voeten duikt. Sclessin schreeuwt om een strafschop, maar de scheidsrechter gaat daar terecht niet op in.

33'

Scholz vat bij een hoekschop opnieuw plaats aan de tweede paal. Deze keer heeft Derijck het in de gaten en kan hij het nodige storende werk verrichten. De Standard-verdediger kan geen tweede keer raak koppen.

30'

De leider moet even bekomen van de slag en zo neemt Standard de wedstrijd in handen. Eerst laat Belfodil na een snelle tegenaanval uit te buiten, nadien moet Steppe de angel uit een scherpe voorzet halen.

Doelpunt
27'

DOELPUNT
Standard profiteert meteen van het numerieke overwicht. De Rouches versieren een vrijschop ter hoogte van de hoekschopvlag. Doelman Steppe schat de bal verkeerd in en aan de tweede paal kan Scholz de openingstreffer tegen de touwen koppen.

Gele kaart
Rode kaart
24'

RODE KAART
Zulte Waregem moet met tien verder. Meïté verliest de controle over de bal en wil zijn fout rechtzetten. De middenvelder gaat stevig in op Fai en mag gaan douchen van scheidsrechter Lambrechts.

20'

Standard probeert het evenwicht te herstellen en komt iets beter in de wedstrijd. Toch hebben de Rouches nog steeds de nodige moeite met het dominante spel van Zulte Waregem.

17'

Fiore is opnieuw betrokken bij een dubieuze fase. Cordaro duikt de grote rechthoek in na een diepe bal en wordt licht in de rug geduwd door de verdediger. Bij Zulte Waregem vragen ze opnieuw om een strafschop, de scheidsrechter fluit ook deze keer niet.

13'

Kaya stuurt Leye met een prima bal het straatje in. De aanvaller van Zulte Waregem mag op doelman Hubert af, maar gaat nadrukkelijk op zoek naar een strafschop wanneer hij Fiore in de rug voelt naderen. De bezoekers schreeuwen om een strafschop, scheidsrechter Lambrechts gaat er niet op in.

8'

Standard komt even onder de bezetting uit en kan via Edmilson een eerste hoekschop versieren. Die wordt kort genomen en uiteindelijk belandt de bal bij Fai, die een afzwaaier richting de tribune verstuurt.

6'

Zulte Waregem speelt met lef en zet Standard op de eigen helft vast. Voorlopig geeft de Luikse defensie geen krimp.

1'

AFTRAP
De bal rolt op Sclessin. Kan leider Zulte Waregem ook buitenshuis een referentiewedstrijd spelen met het oog op het moeilijke uitprogramma in de terugronde?

0'

SCHEDELBREUK BIJ RAMAN
Standard-speler Benito Raman heeft in het duel tegen Celta de Vigo een schedelbreuk en een hersenschudding opgelopen. Dat heeft het onderzoek in het plaatselijke ziekenhuis uitgewezen. Hij is voor lange tijd buiten strijd.

0'

NOG GEEN MARRONE
Luca Marrone hervatte deze week de looptrainingen. Verwacht wordt dat hij binnen 2 weken wedstrijdfit is.

0'

SELECTIE ZULTE WAREGEM
Leye, Kaya, Lepoint, Cordaro, Lerager, Meïté, Hamalainen, Baudry, Derijck, De fauw, Steppe, Bossut, Verboom, Madu, Brebels, Coopman, Vetokele, Naessens, Oulare

0'

SELECTIE STANDARD
Hubert, Fai, Scholz, Laifis, Fiore, Mbenza, Enoh, Trebel, Edmilson, Belfodil, Sa, Gillet, Elderson, Soares, Kosanovic, Lavalée, Badibanga, Enoh, Emond, Mallmann.

Wedstrijdstatistieken

STA
ZWA
55
Balbezit
45
10
Hoekschoppen
2
16
Inworpen
27
2
Reddingen
4
3
Buitenspel
0
5
Fouten
9
8
Schoten op doel
3
5
Doelman uittrappen
14
9
Schoten naast doel
1
9
Vrije trappen
8

Huidige vorm

STA
ZWA
x
+
+
+
x
-
x
+
+
+

Laatste 10 wedstrijden

STA
ZWA
13
Doelpunten
13
2
Tweede gele kaarten
1
22
Gele kaarten
16
4
Gewonnen wedstrijden
3
4
Verloren wedstrijden
5
2
Rode kaarten
0
14
Doelpunten tegen
24
2
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
11
Verloren
10

27

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
10
Verloren
11

Recente ontmoetingen