zaterdag 30.07.2016 20:30 #CHAWBE
Einde
(0-0)
94'

EINDE
Boucaut fluit voor het einde van de wedstrijd. Een tienkoppig Charleroi pakt in extremis de drie punten na een laat doelpunt van Willems.

Doelpunt
In
93'

DOELPUNT
Charleroi pakt in extremis de volle buit. Een vrijschop wordt niet goed weg gewerkt waardoor de bal voor de voet van Willems valt. Hij twijfelt niet en buffelt de bal keihard binnen.

91'

Cerigioni krijgt de bal met een gelukje in de voeten. De invaller trapt echter gracieus naast de bal waardoor de kans verloren gaat.

Gele kaart
90'

We krijgen minimaal drie minuten extra tijd.

Rode kaart
87'

RODE KAART
N'Ganga moet vroegtijdig inrukken met een rode kaart. Het is niet precies duidelijk waarom Boucaut een rode kaart geeft. N'Ganga protesteert wel niet.

In
83'

De slotminuten zijn aangebroken. Wie kan deze wedstrijd nog beslissen?

In
78'

Ditmaal schreeuwt de thuisploeg voor een penalty. Tainmont wordt (lichtjes) aan de kant geduwd. Ook ditmaal wil Boucaut van geen fout weten.

76'

Vreven gaat helemaal uit zijn dak. Mandanda kan een voorzet niet klemmen en maait nadien Cerigioni onderuit. Boucaut vindt het geen strafschop.

74'

Ninis blijft zoeken naar een doelpunt. Het schot van de Griek wijkt nog even af en gaat centimeters naast de paal. Pech voor Charleroi, dat op basis van de tweede helft een doelpunt verdient.

Gele kaart
72'

Tainmont gaat zonder enig contact liggen in het strafschopgebied. Boucaut trapt er niet in en geeft Tainmont een gele kaart.

In
In
69'

Ninis vindt geen aanspeelpunt en legt nog maar eens aan vanop ruime afstand. Goblet moet zich strekken naar de benedenhoek en werkt in corner.

In
68'

Mazzu haalt Pollet naar de kant. Bedia maakt zijn officiële debuut voor Charleroi.

66'

Marquet draait een corner richting de eerste paal. Camacho krijgt zijn voet wel tegen de bal, maar echt gevaar levert dat niet op.

Gele kaart
61'

Ninis probeert de vrijschop vanuit een scherpe hoek meteen op doel te trappen. Zijn schot gaat echter ongevaarlijk over. Een voorzet was een betere optie geweest.

60'

Jans kan de pijlsnelle Fall niet bijhouden en legt de spits dan maar tegen de grasmat. Het komt Jans op een gele kaart te staan.

58'

Als Fall aan de bal is gaan er toch enkele alarmbellen af in de defensie van Waasland-Beveren. De vleugelspits snijdt naar binnen en trapt met zijn linkervoet. Zijn schot is echter te slap om Goblet in moeilijkheden te brengen.

55'

Ditmaal is de trap van Ninis wel goed. Goblet gaat goed plat en duwt het botsende schot in hoekschop.

54'

Ninis kapt zich vrij en trapt vanop de rand van de zestien. Hij heeft een mooie plaatsbal in gedachte, maar zijn schot eindigt hoog in de tribunes.

51'

Fall zet strak voor richting Tainmont. Hij staat helemaal alleen in de zestien, maar knikt alsnog ruim naast. Prima kans voor de thuisploeg.

46'

Het eerste kansje van de tweede helft is voor Pollet. Hij zet zijn voet tegen een voorzet. De bal gaat echter huizenhoog over.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn opnieuw aan het voetballen. Wie trekt deze wedstrijd naar zich toe?

45'

RUST
De spelers duiken de kleedkamer in na een aangename eerste helft. Vooral het spel van Waasland-Beveren was een aangename verrassing. Charleroi geraakt erg moeizaam aan doelkansen.

43'

Tainmont sleept er een hoekschop uit, maar die corner levert niets op. De thuisploeg geraakt erg moeizaam aan doelkansen.

38'

Aan de overkant zorgt Vanzo voor opwinding. Schrijvers geeft op het juiste moment mee. De harde knal van Vanzo gaat maar net naast de verste paal.

38'

Bij Charleroi zorgt vooral Fall voor de dreiging. De spits gaat opnieuw vlot voorbij De Schutter. Zijn voorzet wordt door Goblet uit de lucht geplukt.

33'

Fall zet even de turbo aan en loopt drie tegenstanders voorbij. Zijn aflegger voor Pollet wordt nog net in hoekschop gewerkt.

32'

Waasland-Beveren blijft de kansen opstapelen. Opnieuw zorgt Jans bijna voor de assist. De vrijstaande Schrijvers kopt echter voorlangs.

30'

De daaropvolgende corner bezorgt Mandanda opnieuw werk. Seck torent boven zijn belager uit en kopt richting doel. Gelukkig voor Mandanda valt de bal recht in zijn armen.

30'

Gano waagt zijn kans vanop zo'n 20 meter. Mandanda moet zich helemaal strekken om de bal vanonder de deklat te duwen.

28'

Jans gooit de bal nog eens voor het doel. Ampomah knikt over en naast. Waasland-Beveren blijft de betere ploeg. De aanvalspatronen van Charleroi komen er voorlopig niet uit.

25'

Vanzo begint aan een lange dribbel en gaat vlak voor het strafschopgebied liggen. Boucaut vindt het geen overtreding.

19'

Wat een enorme kans voor Schrijvers. Een inworp botst tot bij de jonge aanvaller. Schrijvers klimt erg hoog en knikt perfect richting de bovenhoek. Mandanda pakt echter uit met een geweldige reflex.

17'

Fall gaat met een kwieke dribbel voorbij De Schutter. Hij brengt ook voor richting Pollet. De geblondeerde spits kopt over het doel.

14'

Camacho krijgt zijn hoofd tegen een vrije trap. Mandanda heeft geen probleem met de kopbal en plukt voor de aanstormende Ampomah.

12'

Seck wordt op de huid gezeten door twee verdedigers, maar dat weerhoudt de middenvelder niet van een schot. Zijn lage schuiver gaat enkele meters naast.

10'

In de openingsminuten liet vooral Waasland-Beveren al enkele knappe combinaties zien. Charleroi geraakt voorlopig nog niet door de gele muur.

6'

Tainmont haalt de achterlijn en probeert achteruit te leggen. De Beverse defensie let echter goed op waardoor de voorzet net niet doorkomt.

4'

Daar is Schrijvers opnieuw. De spits wordt goed in het straatje gestuurd. Vanuit een scherpe hoek knalt hij op de vuisten van Mandanda. De daaropvolgende hoekschop wordt over gekopt.

3'

Schrijvers tekent voor de eerste kans van de wedstrijd. Jans brengt de bal goed voor, maar de kopbal van Schrijvers zeilt een metertje over.

1'

AFTRAP
De aftrap is gegeven. Charleroi en Waasland-Beveren zijn officieel aan hun seizoen begonnen.

0'

OPSTELLINGEN
Bij Charleroi staat er slechts één nieuwe naam in de basis. Mamadou Fall moet de vertrokken Jérémy Perbet doen vergeten.

Bij Waasland-Beveren staan er vijf nieuwkomers in de startelf. Rudy Camacho, Nana Ampomah, Ibrahima Seck, Niels de Schutter en Francois Marquet maken hun debuut.

0'

JEUGDPRODUCT
Met Maxim Nys zit er niet een rasechte Beverenaar in de selectie van Waasland-Beveren. De 19-jarige verdediger is een echt Bevers jeugdproduct.

0'

SELECTIE WAASLAND-BEVEREN
Stijn Vreven selecteerde deze namen: Henkinet, De Schutter, Moren, Buatu Mananga, Marquet, Gano, Schrijvens, Cerigioni, Orye, Seck, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Nys, Camacho. Erdin Demir is er nog niet bij. De Zweed hervat na het weekend de trainingen en tracht zo snel mogelijk fit te geraken. Hetzelfde geldt voor Olivier Myny.

0'

SELECTIE CHARLEROI
Felice Mazzu kiest uit: Baume, Mandanda, Martos, N'Ganga, Dessoleil, Boulenger, Saglik, Tainmont, Mata, Diandy, Benavente, Fall, Ninis, Bakar, Ferber, Pollet, Poulain,Willems,Bedia, Libertiaux. Stevance (knie), Marinos (achillespees), Marcq (kuit) en Zajkov (enkel) zijn geblesseerd. Penneteau en Baby zijn geschorst.

Head to Head

Gewonnen
4
Verloren
2

10

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
2
Verloren
4

Recente ontmoetingen