zaterdag 23.04.2016 20:00 #KVKWBE
Einde
(4-0)
Gele kaart
90'

EINDE
De scheidsrechter maakt een einde aan de lijdensweg van Waasland-Beveren. Kortrijk wint verdiend met 5-0 en neemt de koppositie over in Jupiler Pro League Play-Off 2A. Standard volgt nu op één puntje.

89'

Van Loo snijdt naar binnen en zoekt de korte hoek. Henkinet werkt de bal in hoekschop. Die levert niets op voor de thuisploeg.

In
87'

De net ingevallen Milosevic prikt de 5-1 tegen de netten, maar wordt teruggefloten wegens buitenspel.

In
Gele kaart
In
Doelpunt
79'

DOELPUNT
Rolland verovert de bal en gaat met het leer aan de haal. Hij probeert het van ver en ziet zijn poging in de hoek verdwijnen: 5-0.

75'

Waasland-Beveren krijgt een vrije trap op een leuke plek. Maric is er als de kippen bij om zich achter de bal te zetten. Hij mikt zijn schot net naast de muur, maar Sifakis ligt goed in de hoek.

72'

Vanzo probeert het nog eens, maar mikt zijn schot recht in de handen van Sifakis.

65'

Dan toch wat opwinding in deze tweede helft. D'Haene kapt zich vrij in de grote rechthoek en waagt zijn kans. De poging is te centraal gericht om Henkinet te verrassen. Op de daaropvolgende hoekschop kopt Gigot de bal hard over het doel.

64'

De tweede helft heeft voorlopig niets om handen. Voor Kortrijk moet het niet meer, voor Waasland-Beveren eigenlijk ook niet. De bezoekers proberen er nu en dan nog wel iets van te maken, maar Kortrijk komt niet in de problemen.

In
55'

Aan de overkant ligt de 5-0 bijna in het mandje. Papazoglou troeft zijn verdediger af, maar ziet zijn poging stranden op het been van Henkinet. De daaropvolgende hoekschop levert niets op.

53'

Beide ploegen startten opnieuw gezapig aan de partij. De eerste poging is van Vanzo. Die probeert het van ver en ziet Sifakis de bal uit de hoek zweven.

In
In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw in Kortrijk. Kunnen de bezoekers nog een vuist maken of wordt het een ware afstraffing?

45'

RUST
De scheidsrechter maakt een einde aan de lijdensweg van Waasland-Beveren. De wedstrijd startte evenwichtig, maar halfweg de eerste helft stuikte het kaartenhuisje van de bezoekers in elkaar. Kortrijk leidt met 4-0.

44'

Papazoglou zet zijn voet tegen een afvallende bal. Zijn gekruist schot verdwijnt naast het doel van Henkinet.

Gele kaart
Gele kaart
Penalty
Gele kaart
37'

DOELPUNT
Nu zet Kagé zich achter de bal. De Congolees faalt niet en legt de 4-0 in de benedenhoek.

36'

STRAFSCHOP 2
De Smet mist de strafschop. Henkinet haalt de bal uit doel, maar nadien gaat het weer fout bij de bezoekers. De Smet wordt in de herneming neergehaald en de bal verdwijnt opnieuw op de stip

35'

STRAFSCHOP
Waasland-Beveren moet de kelk tot de bodem ledigen. Na handspel van Caufriez verdwijnt de bal op de stip.

Gele kaart
Doelpunt
31'

DOELPUNT
Waasland-Beveren ziet sterretjes. Op een hoekschop toornt Papazoglou boven de rest uit en de aanvaller kopt de 3-0 voorbij Henkinet in doel.

Doelpunt
28'

DOELPUNT
Het gaat even snel in het Guldensporenstadion. D'Haene zet een bezoeker van de bal en ziet De Smet met de bal aan de haal gaan. De man van het openingsdoelpunt zet de bal prima voor doel, waar Kagé de 2-0 hard tegen de netten buffelt.

Doelpunt
24'

DOELPUNT
Halfweg de eerste helft komt Kortrijk op voorsprong. De Smet zet een leuk één-tweetje op en werkt het zelf af met een droge knal.

21'

Kortrijk komt dicht bij de openingstreffer. De thuisploeg neemt een hoekschop kort en Verstraete gooit de bal voor doel. Daar kan Rolland zijn hoofd tegen de bal zetten, maar de richting laat te wensen over.

17'

Langil had even verzorging nodig, maar de vrije trap kan nu toch genomen worden. Die levert echter niets op.

Gele kaart
15'

Langil zet een slalom op en wordt dan tegen de grond gewerkt door Verstraete. Die krijgt de eerste gele kaart van de partij.

11'

De bezoekers delen een eerste prikje uit. Marusic miskijkt zich op een voorzet en gaat onder de bal door. Langil twijfelt niet en haalt meteen uit. De bal verdwijnt een meter naast het doel van Sifakis.

10'

De wedstrijd kabbelt aan een gezapig tempo voort. Kortrijk eist de bal op, maar is niet in staat de organisatie van de bezoekers te ontwrichten.

4'

Hugo Sousa probeert het van ver. Zijn poging hobbelt enkele meters naast het doel van Sifakis.

2'

Kagé krijgt meteen een boulevard aan ruimte op rechts. Hij zet zich door, maar levert dan een zwak voorzet-schot af.

1'

AFTRAP
De bal rolt in het Guldensporenstadion. Komt KV Kortrijk op kop te staan in Jupiler Pro League Play-Off 2A of boekt Waasland-Beveren een eerste overwinning?

0'

VOORAF
Kortrijk komt met een zege alleen aan de leiding te staan in Jupiler Pro League Play-Off 2A. De bezoekers spelen om hun laatste kans. Waasland-Beveren veroverde in de eerste drie wedstrijden amper één punt en lijkt een bijrol te spelen in deze Play-Offs.

Kortrijk mist de geblesseerden De Mets, Pavlovic en Lallemand. De Smet staat geel geboekt. De bezoekers moeten het stellen zonder Demir en Coulibaly.

KV Kortrijk (coach: Karim Belhocine) Invallers: Keet, Van Loo, Van Eenoo, Boyer, Mercier, Sarr, Olaitan

Waasland-Beveren (coach: Stijn Vreven) Invallers: Goblet, Moren, Maric, Milosevic, M'Sila, Nabab, Van Dooren

Stadion: Guldensporenstadion
Scheidsrechter: Sebastien Delferière

Head to Head

Gewonnen
6
Verloren
3

9

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
3
Verloren
6

Recente ontmoetingen