zondag 03.04.2016 20:00 #WBESTA
Einde
(0-1)
94'

EINDE
Standard heeft na een slappe wedstrijd de maat genomen van Waasland-Beveren. Een doelpunt van Legaer vlak voor de pauze betekende ook meteen de eindstand. De thuisploeg ging in de tweede helft wel op zoek naar de gelijkmaker, maar vond die niet.

92'

Langil haalt nog eens de achterlijn, maar Buatu verkwist mogelijk de laatste kans van de wedstrijd.

90'

Waasland-Beveren krijgt nog drie extra minuten om een gelijkspel uit de brand te slepen.

88'

De thuisploeg voert de druk nog eens op. Gano wordt goed diep gestuurd en neemt de bal mooi op de slof. Hubert heeft een prachtige redding in huis en tikt het leer net over zijn kooi in hoekschop.

87'

Schrijvers krijgt opnieuw ene grote kans maar stuit op een sterke HUbert. Ook de herkansing krijgt Nabab niet tegen de netten.

85'

Na een zwakke tweede helft lijkt Standard de zege toch vast te kunnen houden. Of zit er toch nog iets in voor Waasland-Beveren?

In
80'

Standard zorgt voor een eerste keer voor dreiging in de tweede helft. Henkinet kan een schot van Emond makkelijk klemmen.

78'

Grote kans voor de thuisploeg! Langil legt prima achteruit tot bij Schrijvers, die het leer in één tijd aan de verkeerde kant van de paal plaatst.

In
77'

Vreven voert zijn derde en laatste wissel door. Hij haalt Cissé naar de kant en brengt M'Sila in de ploeg voor het slotkwartier.

Gele kaart
76'

De twede gele kaart van de wedstrijd is voor Hubert. Na enkele waarschuwingen neemt hij opnieuw te veel tijd voor een uittrap en krijgt de doelman dus terecht geel.

Gele kaart
74'

Langil wordt net buiten de zestien tegen de grond gewerkt na een heerlijke dribbel. Wouters fluit de fout maar geeft geen geel, tot zwaar ongenoegen van Langil die vervolgens zelf geel krijgt voor protest.

73'

Waasland-Beveren heeft de wedstrijd volledig naar zich toe getrokken en voert de druk op. Echt grote kansen voetbalde het nog niet bij elkaar, maar het verdiend ondertussen wel de gelijkmaker.

72'

Nabab heeft tijd en ruimte om een goede voorzet af te leveren, maar plaatst de bal recht in de handen van Hubert.

70'

Hubert klemt een knal vanop afstand van Moulin.

In
66'

Doelpuntenmaker Legaer mag gaan rusten. Jeugdspeler Gobitaka krijgt een klein halfuur om zich te tonen.

66'

Trebel schildert de vrije trap over het doel van Henkinet.

65'

Badibanga wordt net buiten de zestien foutief afgestopt na een mooie dribbel. Vrije trap op een interessante positie voor de Rouches.

In
In
63'

Vreven voert een dubbele wissel door. Hij haalt Myny en Milosevic naar de kant, Langil en Nabab zijn hun vervangers.

61'

Na een duel met Fiore blijft Myny liggen. Opnieuw lijkt een wissel zich op te dringen.

60'

Een poging vanuit de tweede lijn van Milosevic waait hoog over.

59'

Hubert moet nog eens plat gaan op een gekraakt schotje van Schrijvers.

57'

Een mooie tegenaanval van de thuisploeg eindigt op het hoofd van Gano. Zijn kopbal mist kracht om Hubert echt in de problemen te brengen.

53'

Buatu is te verrast op een vrije trap van Dumoulin, waardoor Hubert makkelijk kan ingrijpen.

50'

Voorlopig zet het spelbeeld uit de eerste helft zich verder. Standard heeft het balbezit en er is weinig doelgevaar.

47'

Coulibaly staat ook na de rust nog tussen de lijnen. In de eerste helft leek het er even op dat de Fransman niet verder zou kunnen, maar tot een wissel kwam het tot dusver nog niet.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Kan Waasland-Beveren de achterstand nog goedmaken in de tweede helft?

Doelpunt
45'

RUST
Na een laat doelpunt van Legaer gaat Standard verdiend rusten met een nipte voorsprong. De Rouches controleerden de eerste helft zonder al te veel grote kansen af te dwingen. De beste kans was misschien wel voor de thuisploeg, maar Gano kopte naast.

45'

DOELPUNT
Legaer zet Standard vlak voor de rust op voorsprong. Demir laat zich te makkelijk uitspelen door de Luikenaar na een lange bal van Badibanga, waardoor Legaer alleen voor Henkinet verschijnt. Hij blijft ijzig kalm en plaatst de 0-1 in de korte hoek.

43'

Uitstekende kans voor de thuisploeg! Gano mag aan de tweede paal een prima voorzet van Milosevic vrij inkoppen, maar mikt naast.

38'

De hoekschop van Legaer wordt verlengd tot aan de tweede paal, waar Arslanagic onder druk over kopt.

38'

Voor de tweede keer in enkele minuten gaat Badibanga zijn kans vanop afstand. Dit keer eindigt zijn poging wel tussen de palen, Henkinet heeft een goede redding in huis en bokst in hoekschop.

35'

Nadat eerder Tetteh geblesseerd uitviel aan de kant van de Rouches, lijkt ook Waasland-Beveren een genoodzaakte wissel te moeten doorvoeren. Coulibaly is opnieuw blijven liggen en lijkt niet meer verder te zullen spelen.

34'

Badibanga gaat eens zijn kans maar zijn poging mist de juiste richting.

32'

De thuisploeg komt langzamerhand beter in de wedstrijd. Het houdt de bal beter in de ploeg en vindt beter de vrije man.

29'

Emond kan zijn hoofd net niet tegen een goede voorzet plaatsen. De ex-spits van Waasland-Beveren komt maar weinig in het stuk voor tot nu toe.

26'

De eerste goede redding van de wedstrijd is een feit. Hubert moet zich strekken op een lage vrije trap van Moulin en duwt in hoekschop. Na een warrige fase voor het Luikse doel valt de bal net niet goed voor de thuisploeg. Weg kans.

22'

Na een hoekschop van Standard breekt de thuisploeg snel uit. Linksachter Demir wordt perfect het straatje ingestuurd maar verliest oog in oog met Hubert zijn cool. Door een zwakke controle kan de standard-doelman het leer rustig oprapen.

20'

Waasland-Beveren laat Standard rustig opbouwen en vangt hen op op de eigen speelhelft. In balbezit heeft de thuisploeg nog niet veel klaargespeeld.

16'

Het meeste balbezit is voor de bezoekers. Standard heeft de wedstrijd in handen genomen, maar kan voorlopig niet echt gevaarlijk zijn.

13'

Een schitterende lange bal van Kosanovic in de rug van de thuisdefensie kan door Legaer net niet goed genoeg gecontroleerd worden. Henkinet moet een eerste keer tussenkomen zonder al te veel problemen.

In
11'

De wedstrijd van Teteh zit er op. De Luikse spits kan niet verder en moet al vroeg naar de kant. Santini mag zo vroeger dan verwacht zijn opwachting maken.

9'

Het tempo ligt niet bepaald hoog in de beginfase. Voorlopig nog geen echt gevaar op de Freethiel.

6'

Tetteh komt opnieuw tussen de lijnen maar lijkt nog wat last te ondervinden aan de knie.

4'

Tetteh is blijven liggen en heeft al meteen verzorging nodig. Het ziet er niet goed uit voor de jonge Ghanees. Standard moet even met z'n tienen verder.

4'

Beide ploegen kiezen voor aanvallend voetbal, waardoor er veel ruimte is om te voetballen.

1'

Standard trekt meteen ten aanval. Een afstandsschot van Fiore vliegt hoog de tribune in.

1'

AFTRAP
Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers na de aanslagen in Brussel, fluit scheidsrechter Wouters de slotwedstrijd van de eerste speeldag in de Play-Offs op gang. Kan Waasland-Beveren meteen sterk starten of zal Standard met een veredelde B-ploeg de drie punten mee naar Luik nemen?

0'

VOORAF
Stijn Vreven neemt Play-Off 2 heel serieus en kiest voor zijn sterkste opstelling. Langil moet tevreden zijn met een plaats op de bank. Yannick Ferrera en Standard hebben na de bekerwinst tegen Club Brugge hun Europees ticket al op zak. De Rouches spelen dus enkel nog voor de eer, al is dat is niet volledig te zien aan de selectie. Het is een mix van basisspelers en bankzitters, met minder jongeren dan verwacht.

0'

VOORAF
Leemans en Ibou zijn out. Vanzo is geschorst.

Hubert staat opnieuw in doel. Behalve Valdés een volledige kern ter beschikking van trainer Ferrera. Brüls mag de club verlaten.

Waasland-Beveren (coach: Stijn Vreven) Invallers: Goblet, Moren, Maric, Langil, Nabab, M'Sila, Sousa

Standard (coach: Yannick Ferrera) Invallers: Thuram, Andrade, Dompé, Gobitaka, Boschilia, Santini

Stadion: De Freethiel
Scheidsrechter: Luc Wouters

Wedstrijdstatistieken

WBE
STA
43
Balbezit
57
7
Hoekschoppen
3
24
Inworpen
21
3
Reddingen
7
1
Buitenspel
1
12
Fouten
12
7
Schoten op doel
4
12
Doelman uittrappen
8
4
Schoten naast doel
6
13
Vrije trappen
13

Huidige vorm

WBE
STA
x
x
-
+
+
-
+
+
x
x

Laatste 10 wedstrijden

WBE
STA
16
Doelpunten
17
3
Tweede gele kaarten
0
21
Gele kaarten
19
2
Gewonnen wedstrijden
5
5
Verloren wedstrijden
3
1
Rode kaarten
0
25
Doelpunten tegen
17
3
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
1
Verloren
6

8

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
6
Verloren
1

Recente ontmoetingen