zaterdag 23.01.2016 18:00 #KVMGNK
Einde
(0-0)
95'

EINDE
Het is afgelopen. Genk pakt ternauwernood een puntje mee uit Mechelen. Kabasele zorgde in het slot voor de gelijkmaker.

91'

Buyens knikt op een voorzet van Kebano. Zijn kopbal valt in de handen van Gillet.

90'

We krijgen vier minuten extra.

Doelpunt
Gele kaart
87'

DOELPUNT
Kabasele hangt de bordjes weer gelijk. De verdediger kopt een vrijschop van Bailey tegen het zijnet binnen.

85'

Hanni schildert een voorzet perfect op het hoofd van Veselinovic. De spits kopt naar de grond, maar Bizot brengt knap redding. De daaropvolgende corner wordt naast gekopt.

84'

Bailey demonstreert even de aanvallende onkunde van Genk. De flankaanvaller brengt de bal in één tijd voor doel, maar zijn voorzet waait ver over de achterlijn.

In
78'

Genk slaagt er voorlopig niet meer in om Gillet te bedreigen. KV Mechelen heeft de wedstrijd schijnbaar perfect onder controle.

In
In
Gele kaart
74'

De Camargo legt perfect af op de inlopende Buffel. De middenvelder staat centraal helemaal vrij en kan op doel trappen, maar hij misstapt zich en weg kans.

72'

Cocalic gaat neer na een spierblessure. De verdediger zal gewisseld moeten worden.

69'

Hanni heeft de 2-0 aan de voet, maar zijn afstandsschot gaat centimeters naast de verkeerde kant van de paal buiten. Genk ontsnapt.

In
In
65'

De handen gaan op elkaar want Chen maakt zijn rentree bij KV Mechelen. Hij komt Paulussen aflossen.

Gele kaart
In
63'

Maes grijpt in en brengt twee verse jongens: De Camargo en Buyens komen in de plaats van Karelis en Malinovskyi.

Gele kaart
61'

Bjelica schildert een vrijschop richting de bovenhoek. Bizot klemt de bal voor de lijn. Genk vindt voorlopig geen oplossingen.

58'

Opnieuw is daar de thuisploeg. Matthys schildert een corner op het hoofd van Verdier. Pozuelo kopt zijn inzet voor de lijn weg.

55'

KV Mechelen blijft nadrukkelijk op zoek gaan naar de tweede goal. Verdier trapt op doel, maar zijn schot wijkt nog lichtjes af op Kabasele. Ref Geldhof geeft echter een doeltrap.

53'

Walsh wil een hoekschop terug tot bij Bizot koppen, maar niemand van Genk reageert om de bal weg te trappen. Bijna profiteert KV Mechelen, maar de bal wordt uiteindelijk toch ontzet. Genk lijkt van slag.

50'

KV Mechelen blijft ook na het openingsdoelpunt aandringen. Verdier kan van dichtbij echter niet op doel besluiten.

Doelpunt
47'

DOELPUNT
KV Mechelen begint de tweede helft perfect. Paulussen mag voorzetten richting de vrijstaande De Petter. De middenvelder knikt de openingsgoal voorbij Bizot tegen de touwen.

Gele kaart
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We voetballen opnieuw Achter de Kazerne. Krijgen we wel doelpunten te zien in de tweede helft?

45'

RUST
We gaan rusten met 0-0. Het balbezit is voor Genk, maar de gevaarlijkste kansen waren voor KV Mechelen.

44'

Verdier kan de bal meegeven met Hanni, maar de spits besluit zelf op doel te trappen. Zijn schot is een makkelijke prooi voor Bizot.

43'

Een afgeweken voorzet dreigt goed te vallen voor Karelis. Gillet komt echter goed uit en voorkomt een mogelijke doelkans.

39'

Buffel slalomt door de Mechelse defensie. De middenvelder wordt in extremis afgestopt vooraleer hij tot een schot kan komen.

36'

Genk baant zich een weg naar het vijandige strafschopgebied. Pozuelo haalt de trekker over, maar het botsende schot is geen lastige klus voor Gillet.

Gele kaart
35'

Paulussen gaat flink door op de aanstormende Kebano. De verdediger krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.

30'

Hanni stuurt Verdier de diepte in. Kabasele zet zijn teen nog tegen de bal en werkt in hoekschop.

28'

Na een mislukt één-tweetje besluit Karelis maar op doel te schieten. Zijn schot wijkt nog gevaarlijk af, maar Gillet gaat goed plat en kan alsnog klemmen.

25'

Kabasele gaat neer in duel met Verdier. De wedstrijd ligt even stil voor een blessurebehandeling.

22'

Verdier draait knap weg van zijn belager en schiet vanop ruime afstand. Bizot panikeert niet en vangt het schot rustig op.

18'

Verdier legt perfect af voor Hanni. Hij ziet Walsh wegglijden waardoor Hanni vrij op doel kan knallen. Bizot brengt opnieuw prima redding. Ook de plaatsbal van Matthys wordt door de doelman onschadelijk gemaakt.

15'

Het is voorlopig een aangename wedstrijd. Genk dwingt drie opeenvolgende corners af, maar die leveren niets op. Malinovskyi waagt zijn kans dan maar van aan de rand van de zestien. De middenvelder glijdt echter weg waardoor de bal geen problemen vormt voor Gillet.

12'

De thuisploeg dringt aan. Het afgeweken schot van Bjelica zorgt even voor paniek in de Genkse defensie, maar het gevaar wordt nog weggewerkt.

9'

De Petter tekent voor de eerste grote kans van de match. Na gerommel in de zestien komt de bal voor de voet van De Petter. De middenvelder haalt van kortbij uit, maar Bizot brengt uitstekend redding.

8'

Na zijn verdedigende actie zorgt Ndidi ditmaal voor gevaar aan de overkant. Hij haalt uit vanop ruime afstand, Gillet bokst het gevaar naar veiligere oorden.

7'

Matthys ziet een afvallende bal voor zijn voeten vallen en twijfelt niet. Ndidi gooit zich in extremis nog voor het schot en blokt af.

6'

Het balbezit in deze openingsfase is overduidelijk voor Genk. Verdier devieert een vrijschop van Malinovskyi over zijn eigen doel. De daaropvolgende corner levert opnieuw geen gevaar op.

3'

Pozuelo mag de eerste hoekschoppen van de wedstrijd voor zijn rekening nemen. De Spanjaard brengt de bal echter twee keer niet goed voor.

1'

AFTRAP
Genk brengt de bal aan het rollen. We zijn vertrokken.

0'

VOORAF
Cissé, De Witte en Mingiedi zijn out. Claes keert terug uit schorsing en staat meteen weer in de basis.

Tshimanga is geschorst waardoor Hamalainen zijn kans krijgt. Ünal en Gerkens vallen naast de kern. Castagne is nog niet wedstrijdfit.

KV Mechelen (coach: Aleksandar Jankovic) Invallers: Moris, Leal, Veselinovic, Rits, Chen, Naessens, Corryn

KRC Genk (coach: Peter Maes) Invallers: Köteles, Wouters, Buyens, Gorius, Kumordzi, Bailey, De Camargo

Stadion: Achter de Kazerne
Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Wedstrijdstatistieken

KVM
GNK
10
Hoekschoppen
8

Huidige vorm

KVM
GNK
x
+
+
x
x
+
-
-
+
-

Laatste 10 wedstrijden

KVM
GNK
19
Doelpunten
19
0
Tweede gele kaarten
0
2
Gele kaarten
11
7
Gewonnen wedstrijden
6
1
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
1
12
Doelpunten tegen
8
2
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
7
Verloren
11

21

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
11
Verloren
7

Recente ontmoetingen