zaterdag 26.12.2015 18:00 #CHAGNK
Einde
(0-0)
96'

EINDE
De scheidsrechter maakt er een einde aan. Charleroi wint dankzij het doelpunt van Pollet. De Karolo's springen nu over Genk naar de zesde plaats in het klassement.

Gele kaart
93'

Ndidi haalt stevig uit. Zijn afstandspegel zoeft een metertje over het doel van Penneteau.

92'

Pozuelo schildert een vrijschop op het hoofd van Walsh. De Nederlander kan enkel richting de goal koppen, maar Penneteau vangt het slappe kopballetje makkelijk op.

90'

Genk krijgt zes minuten de tijd om deze situatie nog om te keren.

In
85'

Na gerommel gaat Bailey met de bal aan de haal. De Jamaicaan knalt echter onbesuisd over. Bovendien ging de vlag voor buitenspel ook al de hoogte in.

In
83'

Pollet heeft krampen en moet noodgedwongen naar de kant. Geraerts mag de resterende tijd volmaken.

79'

De thuisploeg kampeert nu op de eigen helft en laat het balbezit aan Genk. De Limburgers vinden voorlopig geen gaatje in het blok.

In
75'

Maes grijpt in: Buyens wordt naar de kant gehaald, De Camargo moet deze scheve situatie proberen rechttrekken.

72'

Pollet heeft duidelijk vertrouwen getankt. De spits knalt nog eens vanop ruime afstand. Bizot gaat goed plat en kan het schot makkelijk pareren.

Doelpunt
67'

DOELPUNT
Iedereen is op tijd terug op zijn plaats om het doelpunt van Pollet te vieren. Tainmont brengt voor tot bij de tweede paal, waar de aanvaller helemaal vrij mag inkoppen.

64'

Blijkbaar is er niets aan de hand. De wedstrijd gaat plots gewoon door en alle supporters gaan opnieuw richting hun plaats. Vreemd.

63'

Opschudding in het stadion. Na een mededeling door de stadionspeaker moet iedereen het stadion verlaten. De wedstrijd wordt stilgelegd en iedereen gaat richting de uitgang.

59'

Kabasele tackelt naast de bal waardoor het leer tot bij Perbet komt. De aanvaller is echter te verrast en trapt daardoor slapjes in de handen van Bizot.

58'

Pozuelo kan na die hoekschop snel uitbreken. De Spanjaard probeert Kebano in de diepte te lanceren, maar zijn pass is niet op maat. Hier laat Genk een gevaarlijke counter liggen.

58'

Baby zet zich door op de rechterkant. Via Ndidi dwingt de invaller een corner af.

53'

Het voetbal is even slordig aan beide kanten. Eerst speelt Pozuelo de bal kwijt, nadien doet Marcq hetzelfde aan de overkant.

50'

Het eerste doelgevaar na rust is vanwege de bezoekers. Penneteau bokst de vrije trap van Pozuelo echter weg.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We voetballen opnieuw. Bij Charleroi is Diandy in de kleedkamer gebleven. Hij wordt vervangen door Baby.

45'

RUST
We gaan met een brilscore richting de kleedkamers. In een aangename eerste helft nam vooral Genk het initiatief, al vielen de kansen pas in het slot van de eerste periode. Walsh knalde op Penneteau, terwijl Ndidi de lat trof. Charleroi antwoordde met afstandsschoten van Willems en Pollet.

45'

Walsh kopt een voorzet in de voeten van Marcq, die meteen op doel trapt. Zijn schot valt in de handen van Bizot.

44'

De thuisploeg lijkt plots wakker. Pollet twijfelt niet en haalt vanop ruime afstand de trekker over. Zijn schot vliegt aan een rotvaart naast het doel van Bizot.

43'

Na een ingestudeerde corner komt de bal tot bij Willems. De verdediger mag vanop de rand van de zestien uithalen, maar zijn schot zoeft langs de kruising.

Gele kaart
38'

Diandy gooit de bal in het strafschopgebied, maar zijn voorzet waait aan alles en iedereen voorbij. Charleroi kan Bizot voorlopig niet in de problemen brengen.

35'

Penneteau krijgt een corner niet goed weg gebokst. De bal valt voor de voeten van Ndidi, die in één tijd tegen de bovenkant van de lat knalt.

34'

Pozuelo bedient de inlopende Walsh. De rechtsachter neemt de voorzet meteen op de slof, maar Penneteau pakt uit met een knappe reflex.

Gele kaart
31'

Bailey gaat vlot voorbij zijn tegenstander en zoekt dan Kebano. Zajkov kan nog net zijn voet tegen de bal zetten om het gevaar te ontmijnen.

30'

De eerste dertig minuten staan op de stadionklok. Genk neemt het initiatief, al verzamelden de bezoekers geen echt grote kansen. Charleroi heeft meer moeite om in balbezit te blijven.

26'

Na balverlies van Buyens probeert Marcq vanop ruime afstand te scoren. Hij ziet Bizot iets voor zijn doel staan, maar de doelman is ruim op tijd om de bal uit de lucht te plukken.

25'

Ndidi kopt een corner terug richting de eerste paal. Daar moet Penneteau alles uit de kast halen om de bal weg te boksen voor de aanstormende Dewaest.

21'

Saglik trapt een voorzet richting Perbet. De aanvaller heeft zijn kanon al gewapend, maar Kabasele werkt net voor zijn neus weg.

In
16'

De wedstrijd van Martos is al gedaan. De verdediger gaat met een hamstringblessure naar de kant.

15'

Kebano kapt en draai in de zestien en brengt hard voor. Bailey kan zijn voet net niet tegen de bal zetten.

Gele kaart
13'

Dewaest komt te laat bij Pollet. De verdediger maakt de scheidsrechter duidelijk dat het zijn eerste fout is, maar hij vliegt toch op de bon.

10'

De tweede corner van Genk levert wel gevaar op. Dewaest krijgt zijn hoofd tegen de bal, maar zijn poging eindigt een metertje over de lat.

9'

Via Pozuelo krijgen ook de bezoekers hun eerste hoekschop. Penneteau slaat de corner naar veiligere oorden.

4'

Willems en Kebano komen keihard in botsing met elkaar. Het leek er even slecht uit te zien, maar de schade valt bij beide heren mee.

3'

Saglik draait een vrije trap gevaarlijk in de kleine rechthoek. Via Kabasele krijgt Charleroi de eerste hoekschop van de partij.

1'

AFTRAP
De kerstkalkoen is verteerd. We zijn vertrokken.

0'

VOORAF
Marinos en Ndongola zijn out. N'Ganga is geschorst. Daarmee missen de Zebra's drie belangrijke pionnen.

Hamalainen, Okriashvili en Castagne zijn niet fit. Gorius keert na een lange afwezigheid terug bij de groep.

Sporting Charleroi (coach: Felice Mazzu) Invallers: Mandanda, Stevance, Geraerts, Ferber, Galvez Lopez, Zajkov, Baby

KRC Genk (coach: Peter Maes) Invallers: Köteles, Wouters, Kumordzi, De Camargo, Gorius, Schrijvers, Ünal

Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Wedstrijdstatistieken

CHA
GNK
3
Hoekschoppen
9

Huidige vorm

CHA
GNK
+
+
x
-
+
-
x
x
x
+

Laatste 10 wedstrijden

CHA
GNK
22
Doelpunten
19
0
Tweede gele kaarten
0
16
Gele kaarten
11
8
Gewonnen wedstrijden
6
1
Verloren wedstrijden
2
1
Rode kaarten
1
6
Doelpunten tegen
8
1
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
11
Verloren
14

27

Gespeeld
Gelijk

2

Gewonnen
14
Verloren
11

Recente ontmoetingen