zondag 20.12.2015 20:00 #GNTKVK
Einde
(1-0)
92'

EINDE
Scheidsrechter Smet maakt een einde aan de wedstrijd. AA Gent heeft uiteindelijk zonder al te veel moeite afstand genomen van KV Kortrijk. Simon opende de score in de eerste helft na een mooie assist van Depoitre. In de tweede helft diepten de Buffalo's de score nog uit de 3-0 via Kums en Milicevic.

In
88'

Een afvallende bal valt voor de voeten van Van Eenoo, die de bal hoog de tribune in knalt.

In
86'

Depoitre heeft vanavond niet kunnen scoren en gaat toch wat teleurgesteld naar de kant. Coulibaly krijgt nog vijf minuten om op zoek te gaan naar een doelpunt.

84'

Na een snelle omschakeling wordt Marusic nog eens in schietpositie gebracht, maar die knalt onbesuisd hoog over.

83'

Het geloof bij Kortrijk is weg en de spelers lijken nu al een beetje te wachten op het eindsignaal.

In
80'

Aan de kant van de thuisploeg is het Dejaegere die een eerste applauswissel krijgt. Van Der Bruggen mag de laatste tien minuten vol maken.

In
79'

Pavlovic mag gaan rusten, Sarr is zijn vervanger.

77'

Voor de mannen van Walem is het momenteel de schade zoveel mogelijk te beperken. Gent lijkt nog niet voldaan en blijft op zoek gaan naar doelpunten.

74'

Kortrijk komt nog eens in de buurt van Sels. De Mets zijn poging gaat net naast.

In
Doelpunt
71'

DOELPUNT
Daar is de beslissing. Foket brengt de bal geweldig voor doel. Milicevic zet er zijn hoofd tegen en ziet zijn kopbal via Chanot in doel verdwijnen.

69'

Na een duel tussen Boyer en Depoitre hebben beide spelers verzorging nodig. De Kortrijkzaan lijkt niet verder te kunnen.

In
68'

Walem grijpt een eerste keer in. Hij haalt Poulain naar de kant en brengt met D'Haene wat meer offensieve kracht in de ploeg.

65'

De bezoekers proberen wat meer ten aanval te trekken, maar geeft daardoor ook meer ruimte weg. Gent maakt gretig gebruik van die ruimte en kan lekker counteren. Dejaegere rukt op en haalt uit van net buiten de zestien. Keet kan het schot niet klemmen en moet daardoor Depoitre in de rebound van een doelpunt houden met een ferme reflex.

62'

De thuisploeg lijkt nu los te zijn. Depoitre gebruikt goed zijn lichaam tegen Van Loo, maar schuift het leer dan voorlangs.

58'

Kan Kortrijk deze opdoffer nog te boven komen?

Penalty
57'

DOELPUNT
Kums neemt zijn verantwoordelijkheid en stuurt Sels de verkeerde kant uit: 2-0.

56'

STRAFSCHOP
De Buffalo's krijgen een penalty. Dejaegere wordt aan de arm getrokken en gaat gewillig neer. Smet twijfelt even en legt de bal dan toch op de stip.

55'

Na een snelle tegenaanval van de thuisploeg legt Simon goed breed tot bij Depoitre. De spits twijfelt te lang en geeft Poulain de kans om terug te keren en zijn schot af te blokken.

54'

Asare lijkt even te veel tijd te nemen om uit te verdedigen en trapt dan net op tijd weg vooraleer Papzoglou kon profiteren.

51'

De Buffalo's zijn beter uit de kleedkamers gekomen dan in de eerste helft. Milicevic krijgt tijd en ruimte om uit te halen van in de zestien, maar mikt net over.

49'

Papazoglou kopt een vrije trap recht in de handen van Sels.

48'

Kortrijk ontsnapt aan een dubbele achterstand. Een geweldige voorzet van Nielsen wordt door Depoitre mooi verlengd, maar strand in het zijnet.

46'

Geen van beide ploegen heeft een wissel doorgevoerd tijdens de pauze.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Kunnen de bezoekers nog een punt redden in de Ghelamco Arena?

45'

RUST
Smet fluit de eerste helft af. Gent controleerde redelijk makkelijk, zonder zelf echte kansen af te dwingen. Moses liet de enige grote mogelijkheid niet onbenut en bezorgde de thuisploeg zo de 1-0 voorsprong. Kortrijk speelt vanuit een stevige organisatie, maar kan aanvallend weinig klaarspelen. Papzoglou's kopbal werd door Foket voor de lijn gekeerd.

44'

Er wordt één minuut extra tijd toegevoegd aan de eerste helft.

41'

De eerste hoekschop voor de bezoekers levert geen doelgevaar op.

37'

Bij de bezoekers komt de tegengoal hard aan. Het zet echter meteen weer de organisatie op poten, maar toont meteen wat meer aanvallende intenties.

Doelpunt
35'

DOELPUNT
En daar is dan dat doelpunt waarnaar de supporters op zoek waren! Een harde inspeelpass van Milicevic wordt door Depoitre prachtig verlengd tot bij Simon, die plotseling oog in oog staat met Keet. De Gentse lieveling faalt niet en plaatst met links de bal onhoudbaar voorbij de kansloze doelman.

33'

Het thuispubliek laat zich nu massaal horen. Het merkt dat de ploeg hun steun kan gebruiken.

31'

Onder de luide aanmoedigingen van het thuispubliek lukt het Moses nu toch eens om een goeie actie op te zetten. Zijn voorzet wordt net op tijd onschadelijk gemaakt door een Kortrijks hoofd, alvorens Depoitre zou kunnen koppen.

28'

Bij de thuisploeg zitten er te veel slordigheden in het aanvallend compartiment. Een echt vlotte aanval of goede voorzet kregen we nog niet te zien.

25'

Kortrijk steekt een prachtige aanval in elkaar. Na enkele versnellingen brengt De Mets de bal goed voor doel, Papzogoglou kopt in maar ziet zijn poging voor de lijn gekeerd worden door Foket. De mooiste en gevaarlijke actie van de match tot nu toe.

21'

Het meeste balbezit blijft voor de thuisploeg, zonder dat het echte kansen kan afdwingen. Kortrijk komt wat beter in de wedstrijd, maar vindt vooraan voorlopig geen echt aanspeelpunt.

18'

De thuisploeg komt er snel en goed uit. Depoitre verslikt zich in zijn actie, maar met een gelukje valt de bal voor de voeten van Dejaeghere. De ex-Kerel twijfelt niet en knalt meteen richting doel, zijn vizier laat het voorlopig nog afweten.

16'

Marusic kapt naar binnen en zoekt met links de verste hoek. Zijn poging gaat niet zo gek ver naast.

12'

De bezoekers komen er eens goed uit. De Smet kan zich op gang trekken en op doel afstormen. Kums toont zich niet vies van het harde werk en verovert de bal na een knappe inspanning.

10'

Simon toont zich een eerste keer aan de thuisfans. Zijn gekruiste poging met links gaat enkele meters naast.

7'

Gent wil de laatste thuiswedstrijd in het boerenjaar 2015 graag afsluiten met een overwinning en straalt dat ook uit. Kortrijk probeert de voetballen vanuit een stevige organisatie.

4'

Ook Kortrijk dreigt een eerste keer. Papazoglou kan net niet bij een voorzet, Marusic aan de tweede paal wel maar knalt hoog over.

2'

Depoitre kopt de corner van Milicevic een metertje over.

1'

Gent steekt al meteen de neus aan het venster. Depoitre kan een goeie voorzet verlengen, maar via een Kortrijks lichaam verdwijnt de bal in hoekschop.

1'

AFTRAP
Scheidsrechter Smet fluit de slotwedstrijd van speeldag 20 op gang.

0'

VOORAF
Leider Gent mag de speeldag afsluiten en weet zo welke concurrenten er in de toppers punten hebben laten liggen. Zelf krijgen de Buffalo's KV Kortrijk over de vloer. De Kerels boekten een fraaie bekerzege tegen Anderlecht maar leden nadien nederlagen tegen Lokeren, Moeskroen en Standard. Kortrijk droomt echter nog steeds van de top 6 en wil daarom stunten in Gent.

Van Haezebrouck houdt vast aan de ploeg die het de laatste weken uitstekend doet. Dezelfde elf spelers die woensdag KV Mechelen uit de beker stootten, starten aan de aftrap. Simon lijkt weer naar zijn beste vorm te groeien en krijgt de voorkeur op Saief.

Ook weinig probelemen voor Walem. Hij steunt vooral op zijn sterke defensie met Chanot en Poulain.

KAA Gent (coach: Hein Vanhaezebrouck) Invallers: Vandenbussche, Rafinha, Vitas, Van Der Bruggen, Polentanovic, Saief, Raman, Coulibaly

KV Kortrijk (coach: Johan Walem) Invallers: Sifakis, Claeys, Verstraete, Van Eenoo, D'Haene, Sarr, Kis

Stadion: Ghelamco Arena
Scheidsrechter: Wim Smet

Wedstrijdstatistieken

GNT
KVK
60
Balbezit
40
4
Hoekschoppen
2
20
Inworpen
24
1
Reddingen
2
1
Buitenspel
7
20
Fouten
19
5
Schoten op doel
1
9
Doelman uittrappen
13
6
Schoten naast doel
5
26
Vrije trappen
21

Huidige vorm

GNT
KVK
+
x
-
x
+
+
+
-
x
+

Laatste 10 wedstrijden

GNT
KVK
11
Doelpunten
24
1
Tweede gele kaarten
0
15
Gele kaarten
16
3
Gewonnen wedstrijden
7
6
Verloren wedstrijden
3
0
Rode kaarten
0
14
Doelpunten tegen
13
1
Gelijke spelen
0
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
12
Verloren
7

23

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
7
Verloren
12

Recente ontmoetingen