zondag 06.12.2015 18:00 #GNKAND
Einde
(0-0)
93'

EINDE
De topper tussen Genk en Anderlecht eindigt onbeslist. Beide ploegen kregen kansen genoeg om te winnen, maar ze faalden in de afwerking. Zo is de logische eindstand 0-0.

In
In
89'

We krijgen er zodadelijk drie minuten bij. Benieuwd of er nog een ploeg met de zege gaat lopen!

86'

Tshimanga wordt aangespeeld door Okriashvili en tracht af te drukken. De net ingevallen Lukebakio heeft echter een perfecte tackle in huis om hem het scoren te beletten.

85'

De goal kan aan beide zijden vallen. Zowel Anderlecht als Genk zoeken de snelle counter, maar het loopt steeds stroef bij de laatste pass of de afwerking. Valt er nog een goal uit de lucht in de laatste vijf minuten?

In
82'

Opnieuw een reuzekans voor de bezoekers! Het voorzetschot van Praet kan de aanstormende Sylla net niet bedienen. Genk komt alweer goed weg.

80'

Ook Maes voert een eerste wussel door. Bailey mag gaan rusten voor Okriashvili.

In
78'

Tielemans ziet Praet in de zestien, die kapt zich in schietpositie maar knalt hoog over. De efficiëntie bij beide ploegen is er vandaag toch niet echt.

In
76'

En daar is ook de eerste aangekondigde wissel. Een ongelukkige Okaka wordt naar de kant gehaald voor supersub Sylla. Kan hij paarswit nog over de streep trekken?

73'

Reuzekans voor Anderlecht! Okaka bedient Suarez, die meteen wordt afgeblokt. In de herneming kan Najar van kortbij de 0-1 op het bord zetten, maar hij trapt op een uitstekend keepende Bizot.

70'

Bizot moet op een paar minuten tijd tweemaal in actie komen. Zowel Praet als Defour proberen het met een lage schuiver op doel, maar de doelman houdt voorlopig zijn netten droog.

66'

Bij Anderlecht lijkt Sylla er te gaan in komen. Allicht voor de totaal onzichtbare Okaka.

Gele kaart
62'

Na een gemene overtreding van Najar op Kabasele wordt er opnieuw een gele kaart getrokken. De duels zijn wel op het scherpst van de snee in deze topper.

Gele kaart
60'

Opnieuw doelgevaar vanwege Anderlecht! Gillet neemt een hoekschop in één tijd hard op de slof, maar de bal wordt afgeblokt door een wirwar van benen. Ook deze had tegen de netten kunnen eindigen. Paarswit komt opzetten de jongste minuten.

59'

Praet wordt neergehaald net voor de zestien, waarop Defour een vrije trap mag nemen op een interessante plek. De middenvelder krult deze perfect naar de hoek, maar Bizot heeft een geweldige redding in huis. Dit had de 0-1 kunnen zijn!

57'

Genk lijkt gevaarlijk te zullen gaan worden op counter, maar Kebano heeft pech dat het leer net omhoog springt wanneer hij wil voorzetten. Hier zat meer in voor de thuisploeg.

54'

Het gaat plots goed op en neer. Ditmaal dwijlt Kebano de rechterflank af en bedient dan De Camargo. Hij kan net niet bij zijn voorzet.

53'

Tielemans probeert te knallen vanop de zestien, maar Tshimanga en Kabasele gooien zich beiden voor de bal. Goed verdedigd van de Limburgers.

50'

Klein kansje voor de bezoekers. Defour verstuurt een voorzet op het hoofd van Kara, maar hij kan niet genoeg richten. De tweede helft start minder fel dan de eerste.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is begonnen zonder wissels. Krijgen we hetzelfde beeld als voor de pauze?

45'

RUST
De eerste helft zit erop. Genk startte sterk en had ook op het eind de betere kansen, maar kwam nog niet tot scoren. Anderlecht had het meeste balbezit, maar dwong nog geen kansen af. 0-0, maar toch was het een aangename eerste helft.

44'

Bailey lijkt te kunnen gaan afdrukken na een tackle van Deschacht, maar een goed verdedigende Kara gooit zijn hele lichaam in de strijd.

Gele kaart
43'

Even een heet standje voor het Brusselse doel. Buffel en De Camargo worden meteen afgeblokt, waardoor we nog steeds geen doelpunt te zien krijgen.

39'

Kebano probeert het eens van ver. Zijn poging waait een paar meter naast. Nog een goede vijf minuten tot de rust. Krijgen we nog een doelpunt te zien?

37'

Anderlecht mag dan wel het balbezit hebben, de betere kansen zijn toch voor Genk. Kebano dribbelt zich voorbij Kara en ziet dan De Camargo voor doel staan. Hij kan niet goed genoeg bij de bal om het leer in doel te plaatsen, Najar werkt weg.

32'

Eindelijk nog eens een schot op doel. Pozuelo zoekt Buffel aan de rand van de zestien. De Genkse aanvoerder trapt meteen op doel, maar Proto kan de lage schuiver makkelijk klemmen.

30'

Verbist heeft toch zijn gele kaarten op zak. Suarez en Walsh hebben even een opstootje na een duel en worden beiden geboekt door de ref.

Gele kaart
Gele kaart
28'

Anderlecht heeft maar liefst 63% balbezit, daarmee is duidelijk dat paarswit intussen het overwicht heeft overgenomen. Genk kruipt terug op de eigen helft.

25'

Bizot torpedeert Suarez net buiten de zestien, maar ook hier geeft Verbist, vreemd genoeg, geen kaart. Ook hier was toch een stevig geurtje aan...

23'

We zijn intussen halfweg de eerste helft. Van de felle start is nog maar weinig te merken. Het is wachten op de grote doelkansen bij beide ploegen.

20'

Suarez haalt Walsh neer op de rechterflank. De Argentijn moet altijd een gele kaart krijgen, maar Verbist wuift het protest van De Camargo en co weg.

17'

De storm is wat gaan liggen bij Genk. Anderlecht komt stilaan terug in de wedstrijd en tracht het leer in de eigen rangen te houden. Echt gevaar hebben de Brusselaars echter nog niet kunnen forceren.

12'

Uitstekende counter van Racing Genk! Kebano is sneller op de bal dan Kara en probeert De Camargo te bedienen. Proto is net op tijd uitgekomen om hem het scoren te beletten.

9'

Opnieuw Genk! Ndidi krijgt alle tijd en ruimte om op een hoekschop op doel te koppen, maar Proto kan nog net overtikken. Een goede kopper prikt deze tegen de netten.

7'

Genk is de betere ploeg in de openingsfase. Tshimanga zet zich door en moet altijd achteruit leggen, maar hij gaat zelf zijn kans. Het gevolg is dat de kans verkeken is na goed stoorwerk van Kara.

5'

De lijnrechter gaat even neer tegen de grond, tot groot jolijt van de supporters. Hij ziet er wel de humor van in en kruipt al lachend terug recht.

3'

De eerste noemenswaardige mogelijkheid is voor de bezoekers. Najar zet zich door op rechts en mikt naar de eerste paal. Zijn schot gaat net naast de kooi van Bizot, die vandaag de voorkeur krijgt in doel.

1'

AFTRAP
Johan Verbist is de scheidsrechter van vanavond en hij heeft zonet de topper op gang geblazen! Houdt Genk de punten thuis of pakt Anderlecht de volle buit in Limburg?

0'

VOORAF
Topper tussen twee ploegen in een dip(je). Genk puurde amper drie punten uit zijn laatste zes matchen, Anderlecht liep tegen een pijnlijke bekeruitschakeling aan in Kortrijk. De Brusselaars staan door het puntenverlies van Gent virtueel wel aan de leiding, maar dan mogen er alvast geen punten verloren worden in Limburg. Genk kan dan weer vertrouwen tanken uit de bekerzege tegen Charleroi.

Gorius en Hamalainen zijn out. Verder lijkt Maes voor ervaring te kiezen. Buffel krijgt de voorkeur op Heynen. Buyens staat niet in de basiself, Bailey wél. In doel behoudt Bizot het vertrouwen, Köteles zit op de bank.

Bij Anderlecht was Hasi niet tevreden na de nederlaag in Kortrijk. Nuytinck moet plaatsmaken voor Kara, N'Sakala mag blijven staan. Voorin geeft de trainer het vertrouwen aan Okaka en Suarez. Dendoncker is ook nog niet hersteld waardoor Tielemans blijft staan. Praet keert wel terug.

KRC Genk (coach: Peter Maes) Invallers: Köteles, Okriashvili, Ünal, Schrijvers, Heynen, Gerkens, Castagne & Buyens

RSC Anderlecht (coach: Besnik Hasi) Invallers: Roef, Heylen, Nuytinck, Lukebakio, Kawaya, Ezekiel & Sylla

Stadion: Cristal Arena
Scheidsrechter: Verbist

Wedstrijdstatistieken

GNK
AND
42
Balbezit
58
5
Hoekschoppen
7
20
Inworpen
20
5
Reddingen
2
2
Buitenspel
1
19
Fouten
16
2
Schoten op doel
5
13
Doelman uittrappen
7
2
Schoten naast doel
5
17
Vrije trappen
21

Huidige vorm

GNK
AND
x
+
+
null
x
x
x
+
x
-

Laatste 10 wedstrijden

GNK
AND
31
Doelpunten
10
0
Tweede gele kaarten
1
7
Gele kaarten
18
7
Gewonnen wedstrijden
2
1
Verloren wedstrijden
5
0
Rode kaarten
1
8
Doelpunten tegen
17
2
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
7
Verloren
22

35

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
22
Verloren
7

Recente ontmoetingen