zaterdag 21.11.2015 20:00 #OHLGNK
Einde
(0-2)
93'

EINDE
De wedstrijd is afgelopen. Een efficiënt Genk pakt de tweede uitoverwinning van het seizoen. OH Leuven blijft door de nederlaag in het sukkelstraatje.

92'

Bostock slingert een vrijschop richting de tweede paal. Dewaest moet nog een hoekschop toestaan, maar die corner levert niets op.

89'

Bostock ziet de seconden genadeloos wegtikken en besluit het doel onder vuur te nemen. Zijn optimistische poging eindigt huizenhoog over.

86'

Pozuelo trapt een vrije trap hard richting de eerste paal. Daar probeert De Camargo met de hak te scoren, maar hij geraakt niet voorbij de talrijke verdedigers.

In
81'

Ngawa brengt de bal strak voor doel. De inlopende Cerigioni kan vrij aanleggen, maar hij raakt de bal helemaal verkeerd.

79'

Pozuelo twijfelt niet en neemt de aflegger van De Camargo meteen op de slof. Zijn schot eindigt in het zijnet.

Gele kaart
In
74'

Buffel maakt zijn wederoptreden. Hij komt Bailey vervangen.

Gele kaart
67'

Er zit opnieuw vuur in de wedstrijd. De duels worden scherper, het thuispubliek gelooft er weer in en beide ploegen kiezen opnieuw voor de aanval.

Doelpunt
63'

DOELPUNT
Cerigioni geeft de thuisploeg opnieuw hoop. Na een snelle vrije trap brengt Monteyne de bal tot bij Cergioni. De spits schuift de bal onder Köteles binnen.

61'

Walsh stuurt De Camargo in het straatje. De aanvaller wordt echter onterecht afgevlagd voor buitenspel.

In
In
59'

Mathijssen grijpt in: Sula en Houdret gaan naar de kant, Bostock en Kostovski krijgen nog een halfuur speelgelegenheid.

57'

Remacle brengt de bal perfect voor doel. Cerigioni komt net te laat om af te werken. Via Dewaest belandt de bal uiteindelijk nog in hoekschop.

Doelpunt
51'

DOELPUNT
De Camargo mept OH Leuven nu helemaal uit de wedstrijd. Kebano schildert de bal perfect op het hoofd van de spits, die Riou tegenvoets te grazen neemt.

Gele kaart
49'

Tshimanga vliegt als eerste speler in het boekje van Van de Velde.

In
46'

Aan het begin van de tweede helft komt De Camargo in de plaats van Unal.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan. Kan OH Leuven deze scheve situatie nog recht zetten?

45'

RUST
Genk duikt de kleedkamers in met een 0-2-voorsprong. OH Leuven begon prima aan de wedstrijd, maar Kebano zorgde na 13 minuten voor een koude douche. Halverwege de eerste helft verdubbelde Bailey de Limburgse voorsprong.

45'

Na een goede onderschepping van Tshimanga breken de bezoekers snel uit. Kebano wacht echter te lang waardoor zijn schot afgeblokt wordt.

43'

Trossard wordt op de hielen gezeten door Dewaest. De flankaanvaller kan toch nog richting doel trappen, maar zijn gekraakt schot wordt eenvoudig opgeraapt door Köteles.

39'

Genk laat het balbezit aan de thuisploeg. OH Leuven krijgt het Genkse blok echter niet ontwricht.

In
35'

De wedstrijd van Asamoah is definitief afgelopen. Cerigioni komt hem vervangen.

31'

Het spel ligt even stil na een stevige botsing tussen Asamoah en Ndidi. De middenvelder van OH Leuven zal de wedstrijd zelfs vroegtijdig moeten staken.

26'

De reactie van OH Leuven laat niet lang op zich wachten. Köteles moet alle zeilen bijzetten op een poging van Asamoah.

Doelpunt
25'

DOELPUNT
Bailey snijdt vanop zijn rechterflank naar binnen. Via een gelukje blijft de Jamaicaan in balbezit. Vervolgens knalt hij het leer enig mooi in de bovenhoek: 0-2.

20'

De thuisploeg lijkt na het tegendoelpunt helemaal van slag. De troepen van Mathijssen geraken niet meer in de buurt van Köteles.

17'

De bezoekers komen een teen te kort om de 0-2 binnen te duwen. Tshimanga haalt de achterlijn en zet hard voor. De aanvallers van Genk staan echter geparkeerd.

Doelpunt
13'

DOELPUNT
Kebano brengt Genk op voorsprong. Na een rommelige fase tikt Rougkalas de bal ongelukkig tot bij Kebano. De middenvelder twijfelt niet en prikt de bal in de verre hoek binnen.

12'

Ditmaal wordt Reclame perfect bediend door Trossard. De flankaanvaller krijgt een zee van ruimte, maar knalt recht op Köteles. De thuisploeg blijft de overhand houden.

10'

Trossard gooit de bal richting de tweede paal. Sula klimt hoog en knikt richting de korte hoek. Köteles gaat goed plat.

9'

Genk laat zich een eerste keer gelden. Na een vlotte combinatie haalt Pozuelo de trekker over. Zijn schot wordt echter afgeblokt.

7'

De openingsminuten zijn volledig voor de thuisploeg. Remacle gooit een vrijschop scherp voor doel, maar iedereen komt te laat om Köteles aan het werk te zetten.

3'

OH Leuven is gretig aan de wedstrijd begonnen. Trossard dwingt een eerste hoekschop af, maar die corner levert uiteindelijk geen gevaar op.

1'

AFTRAP
De bal rolt aan Den Dreef.

0'

VOORAF
Twee ploegen in nood. OH Leuven heeft enkel nog Westerlo achter zich. Door de nederlaag van de Kempenaars in Gent kan OHL een goede zaak doen. Genk van zijn kant verloor zijn plaats in de top 6 en staat nu zelfs pas negende. Verliezen zou dan ook een kleine ramp zijn.

Nog heel wat afwezigen bij OHL. Zo worden Croizet, Regales en Reynaud zeker gespaard. Kostovski zit wel weer in de kern, maar start op de bank.

Bij Genk zijn Gorius en Hamalainen out. Buffel en De Camargo starten op de bank. Zo hebben Pozuelo en Ünal een basisplaats.

OH Leuven (coach: Jacky Mathijssen) Invallers: Lenaerts, Vandenbroeck, Cerigioni, Azevedo, Bostock, Kostovski, Tapoko

KRC Genk (coach: Peter Maes) Invallers: Bizot, Castagne, Gerkens, Schrijvers, Buffel, Okriashvili, De Camargo

Stadion: Den Dreef
Scheidsrechter: Joeri Van de Velde

Wedstrijdstatistieken

OHL
GNK
49
Balbezit
51
7
Hoekschoppen
3
28
Inworpen
28
0
Reddingen
5
0
Buitenspel
4
18
Fouten
16
6
Schoten op doel
3
4
Doelman uittrappen
5
3
Schoten naast doel
1
20
Vrije trappen
18

Huidige vorm

OHL
GNK
x
x
x
x
x
x
x
x
+
+

Laatste 10 wedstrijden

OHL
GNK
18
Doelpunten
31
0
Tweede gele kaarten
0
0
Gele kaarten
7
5
Gewonnen wedstrijden
7
2
Verloren wedstrijden
1
0
Rode kaarten
0
10
Doelpunten tegen
8
3
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
0
Verloren
4

7

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
4
Verloren
0

Recente ontmoetingen