woensdag 22.05.2019 20:30 #KVKCHA
Einde
(1-1)
98'

EINDE
De finale zit erop! Charleroi wint met 1-2 in Kortrijk, en speelt komend weekend de andere finale tegen Antwerp.

97'

Kagelmacher krijgt nog een goede kopkans van in de zestien, maar hij kopt te centraal in de handen van Riou!

Gele kaart
95'

De gemoederen raken verhit na enkele hete standjes. Vanderhaeghe wordt zelfs nog naar de tribune gestuurd...

93'

Charleroi rekent op de snelle counters, maar het visier staat niet op scherp. Zowel Niane als Hendrickx gaan hun kans, maar de 1-3 blijft uit.

In
91'

Bijna de gelijkmaker! D'Haene heeft eerst een prima actie in huis, en vervolgens knalt hij hard naar de linkerbovenhoek! Riou heeft een prima reflex in huis!

Gele kaart
87'

Charleroi krijgt wat meer ruimte nu, doordat Kortrijk risico's moet nemen. Henen kan op doel afstormen, maar in plaats van breed te leggen op Niane, knalt Henen gewoon ver over en naast. Onbegrijpelijk.

In
85'

Osimhen, de held van de dag, wordt naar de kant gehaald, nadat hij een bal in het gezicht kreeg. Niane is zijn logische vervanger voorin.

Gele kaart
In
81'

Bij Kortrijk komt Koita nog in de ploeg. Kan hij misschien nog voor de kentering zorgen bij de Kerels? Veel tijd rest er natuurlijk niet meer, maar één doelpuntje kan veel verschil maken.

In
76'

Mazzu haalt intussen Morioka naar de kant. Henen mag nog een kwartiertje komen opdraven. Of langer indien er toch nog verlengingen zouden volgen...

72'

Na een fout op Bruno, mag diezelfde Bruno een vrije trap nemen net voor de zestien. Zijn poging is niet goed genoeg, want hij trapt recht in de muur. De tijd begint nu toch wat meer te dringen voor Kortrijk, dat in de tweede helft niets meer laat zien.

In
65'

Vanderhaeghe grijpt in en brengt Batsula in de ploeg. Het is de bleke Rolland die terecht plek moet ruimen. Nog een klein half uurtje op de klok.

61'

Kortrijk moet komen en doet dat ook. Het levert enkele hete standjes op, maar de echt grote doelkansen blijven voorlopig nog uit.

Doelpunt
56'

DOELPUNT
Charleroi op voorsprong! Osimhen neemt een bal eerst goed aan, om vervolgens hard in de verste hoek binnen te knallen. Opnieuw een knap doelpunt van de Nigeriaan!

51'

Charleroi lijkt het best uit de kleedkamer gekomen te zijn. Het zette al een aantal goede aanvallen op, maar de laatste pass of actie komt er telkens net niet uit.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan! Wie trekt het laken naar zich toe?

45'

RUST
De eerste helft zit erop! Kortrijk kwam al snel voorsprong na een vroeg doelpunt van Ezekiel, maar Osimhen maakte net voor de rust gelijk. Het verschil zal moeten worden gemaakt na de pauze!

44'

Bijna de perfecte reactie van Kortrijk! Hines-Ike kan koppen na een hoekschop aan de overkant, maar Riou duikt goed naar de hoek.

Doelpunt
42'

DOELPUNT
Een goal van Charleroi hing in de lucht en die is nu ook verdiend gevallen! Osimhen wint het duel en verlengt een hoekschop staalhard in de volley in doel: 1-1! Knap doelpunt!

40'

Charleroi laat de bal even rond gaan op de helft van Kortrijk, en uiteindelijk wordt de bal afgelegd voor Ilaimaharitra. Ook hij probeert het eens vanop afstand, maar alweer belandt het leer niet tussen de palen. Kortrijk moet toch gaan opletten...

38'

Hendrickx mag even oprukken met de bal aan de voet. Hij ziet zijn kans om te schieten, maar trapt een metertje naast de kooi van Bruzzese.

36'

Op een hoekschop voor Charleroi wint Zajkov het duel. Hij kan zijn kopbal echter niet voldoende kadreren. De Carolo's komen toch wat opzetten de laatste minuten.

34'

Een afvallende bal valt voor de voeten van Bruno, maar die mist compleet zijn controle, waardoor de kans is verkeken. Hier was beter mee te doen! Nog zo'n tien minuten tot de rust.

Gele kaart
30'

Opnieuw Kortrijk! Ditmaal is het Rougeaux die het duel wint en de actie kan opzetten. Vervolgens wordt Chevalier bediend, maar ook hij vindt net geen ploegmaat voor doel.

27'

Kortrijk blijft de betere ploeg! D'Haene haalt na een goede actie de achterlijn en probeert achteruit te leggen. De Charleroi-defensie kan nog net voorkomen dat Lepoint kan worden bereikt.

22'

We zijn halfweg de eerste helft! Kortrijk heeft iets meer dan 60% balbezit, dus het heeft de wedstrijd voorlopig wel goed onder controle.

18'

Het spel is bij momenten wat bitsiger geworden. Scheidsrechter Lardot heeft de partij al een paar keer moeten stilleggen. Charleroi moet natuurlijk iets doen om het tij te kunnen keren.

14'

Toch nog eens een kansje voor Charleroi. Nurio zet voor vanop links, Osimhen kan er zijn hoofd tegen plaatsen, maar Bruzzese ziet het leer ver over waaien.

10'

De kansen blijven grotendeels uit, maar het voetbal is voorlopig niet slecht. Het is vooral Kortrijk dat de bal opeist, nochtans is het nu aan Charleroi om een achterstand goed te maken.

Doelpunt
6'

DOELPUNT
De vervanger van Avenatti heet Ezekiel en die scoort al meteen na een halve minuut. Hij reageert alerter dan de Charleroi-defensie op een lange bal en wipt het leer over Riou in doel: 1-0!

In
4'

Het eerste gevaar komt van Charleroi. Op een hoekschop kan Dessoleil verlengen richting de tweede paal, maar daar kan het leer niet in doel worden verlengd.

2'

De wedstrijd is nog maar net gestart en Vanderhaeghe moet al noodgedwongen wisselen. Na een duel met Dessoleil kan Avenatti niet meer verder. Meteen een domper voor de thuisploeg.

1'

AFTRAP
We zijn begonnen aan de finale van Playoff 2! Pakt Kortrijk de zege in eigen huis, of worden ze verrast door Charleroi?

0'

KV Kortrijk en Sporting Charleroi spelen woensdag de finale van Play-Off 2. De winnaar mag het zondag op de Bosuil opnemen tegen Antwerp in een match met als inzet een Europees ticket.

Wedstrijdstatistieken

KVK
CHA
54
Balbezit
46
3
Hoekschoppen
6
37
Inworpen
25
4
Reddingen
5
1
Buitenspel
1
14
Fouten
13
6
Schoten op doel
6
11
Doelman uittrappen
4
2
Schoten naast doel
8
14
Vrije trappen
15

Huidige vorm

KVK
CHA
+
+
x
+
+
+
+
+
+
-

Laatste 10 wedstrijden

KVK
CHA
24
Doelpunten
22
0
Tweede gele kaarten
0
16
Gele kaarten
16
7
Gewonnen wedstrijden
8
3
Verloren wedstrijden
1
0
Rode kaarten
1
13
Doelpunten tegen
6
0
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
12
Verloren
10

26

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
10
Verloren
12

Recente ontmoetingen