93'

EINDE
Afgelopen! KV Kortrijk wint met 4-2 van Zulte Waregem.

92'

Nog een laatste belegering van het doel van Bansen door de Kortrijk-spelers. Zowel Chevalier als Avenatti krijgen de 5-2 er niet in.

90'

Drie minuten extra tijd!

In
87'

Wissel Kortrijk: Azouni out, Golubovic in.

85'

De Sart brengt de bal aan de tweede paal tot bij Azouni. Die drukt met de binnenkant van de voet af, maar te flauw.

83'

Harbaoui probeert het met een acrobatische omhaal! Niet zo gek ver naast.

In
81'

Vervanging KVK: Lepoint out, Kumordzi in.

Doelpunt
77'

DOELPUNT
4-2 Avenatti! Stojanovic scoort tweemaal, dan kan ik niet achterblijven denkt Avenatti. Een perfecte center van D'haene wordt onhoudbaar binnengekopt door de spits. Tiende goal van het seizoen voor de Uruguayaan.

75'

Toch GEEN strafschop! Boterberg oordeelt dat Van der Bruggen de bal beroerde.

74'

STRAFSCHOP
Onze woorden zijn nog niet koud, of Boterberg fluit een penalty voor Zulte Waregem! Van der Bruggen gaat voor de bal, maar haalt Bjordal onderuit. Tijd voor de VAR.

73'

RODE KAART
Ibrahima Seck moet van het veld! Hij gaat door op de enkel van Lepoint en beseft wat hij zonet gedaan heeft. Terecht rood voor de lange middenvelder. Het kwartje lijkt zo naar de kant van Kortrijk te gaan vallen.

Tweede gele kaart
In
In
71'

Tijd voor enkele wissels. Bij KV Kortrijk verlaat Stojanovic het veld. Batsula komt hem vervangen. Zulte Waregem grijpt in door De Pauw naar de kant te halen en extra spits Sylla te brengen.

67'

Stojanovic laat zijn hattrick liggen! Lepoint wint het duel van Pletinckx en Stojanovic rekende zich al rijk met diens derde doelpunt, maar Bansen pakt uit met een knappe voetreflex.

Gele kaart
65'

Geel voor De fauw na te laat inkomen op Stojanovic.

Gele kaart
60'

Geel voor Seck. De Senegalees zwierde al enkele keren lustig met de armen en dat moet hij nu bekopen.

59'

Avenatti met links uit de draai! Hij kan de bal niet laag houden.

Doelpunt
50'

DOELPUNT
3-2 Stojanovic! Wat krijgen we hier nog allemaal? De Serviër wordt diep gestuurd door Avenatti, heeft het nog even moeilijk met Pletinckx, maar werkt het leer dan toch voorbij Bansen in doel. De tweede van de avond voor de aanvaller.

47'

Hamdi Harbaoui schiet overhaast ver naast. De aanvaller had nochtans veel vrijheid.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Kortrijk heeft weer afgetrapt!

45'

RUST
Wat hebben we een leuke eerste helft gezien tussen KVK en Essevee! 2-2 is de ruststand.

45'

Even een opstootje tussen Avenatti en Bansen. Boterberg lost het met woorden op. Geen VAR!

45'

Bansen lijkt te laat te komen op een hoge bal. Avenatti gaat in duel en wordt geraakt. Krijgen we opnieuw de VAR?

45'

1 minuut extra tijd.

44'

Zulte Waregem is nu de evenknie van Kortrijk. Bongonda dwingt een vrije trap af na een fout van De Sart. Harbaoui springt hoog en knikt een meter naast.

Doelpunt
39'

DOELPUNT
2-2! KV Kortrijk wordt door het centrum gepakt! Bongonda, Bjordal en Harbaoui spelen de verdediging op zoek en het is Bongonda die het afmaakt en beheerst voorbij Bruzzese binnen schuift!

32'

Stojanovic uit een erg scherpe hoek voorlangs.

29'

Lepoint heeft iets moois in gedachten tegen zijn ex-club. Hij probeert oog in oog met de 21-jarige Bansen het leer over de doelman te stiften, maar dat loopt fout. De bal neemt niet genoeg hoogte.

Doelpunt
27'

DOELPUNT
KVK alweer op 2-1! Jovan Stojanovic profiteert van een foutje van Ibrahima Seck. Een hoekschop van Chevalier wordt niet weggewerkt door Seck en de Serviër neemt het geschenk met open armen aan.

Penalty
25'

DOELPUNT
Harbaoui scoort en hijst zich op gelijke hoogte van Ally Samatta! Het twintigste doelpunt van het seizoen voor de Tunesiër. Ijzig kalm door het midden. Zulte Waregem tegen de gang van het spel in op 1-1.

23'

STRAFSCHOP
De fauw trapt de bal tegen de arm van D'haene. Bewust of niet? Dat laten we in het midden. Maar Boterberg raadpleegt de VAR en fluit penalty!

20'

Daar is Essevee nu echt voor het eerst! Bjordal bereikt de vrijstaande Bongonda op links, maar die trapt onbesuisd naast.

18'

Peeters begaat een fout op Van der Bruggen en kan het niet laten om de bal na het fluitsignaal van Boterberg nog in doel te deponeren. De ref geeft hem een waarschuwing.

16'

Zulte Waregem komt voor het eerst min of meer aan het doel van de Kerels. Een vrije trap van Stef Peeters vindt geen ploegmaat.

Gele kaart
15'

Geel voor Azouni. Die pakte zonet even zijn revanche op Walsh.

12'

Ook Lepoint kan de 2-0 niet over de lijn krijgen. Met zijn rechter houdt de middenvelder de bal goed laag, maar Bansen strekt zich goed.

11'

Heel knappe redding van Eike Bansen! Kortrijk blijft maar aanvallen. Avenatti lobt richting Hines-Ike en de Amerikaan besluit een staalharde volley uit zijn sloffen te toveren. Met gevaar voor lijf en leden houdt Bansen de bal er nog uit. Mirakelsave!

9'

De corner van Chevalier wordt weggeramd door Peeters.

8'

Een plaatsbal van De Sart wijkt via Seck af. Hoekschop.

6'

Chevalier ei zo na met de 2-0! De Kortrijkzanen vliegen erin. Chevalier omspeelt Heylen, maar vindt nog keeper Bansen op zijn weg.

Doelpunt
3'

DOELPUNT
Avenatti met een razendsnelle openingsgoal! Azouni dropt de bal in de zestien meter op Stojanovic en die kopt in één tijd door naar de vrijstaande Avenatti. Controle en droog binnen leggen. 1-0 na drie minuten!

Gele kaart
2'

Sandy Walsh maakt onmiddellijk een stevige overtreding op Azouni. Scheidsrechter Boterberg trekt geel.

1'

AFTRAP
Harbaoui met baltoets 1 in Kortrijk. We zijn vertrokken!

0'

VOORAF
Dury: "Als je roteert, moet je ook fatsoenlijk roteren. Ik wil kansen geven in play-off II."

0'

VOORAF
Vanderhaeghe: "We hebben drie keer op rij gewonnen. We zouden die reeks graag verderzetten."

0'

Selectie Zulte Waregem
Bossut, Bostyn, Bansen, De fauw, Heylen, Walsh, Demir, Bürki, Pletinckx, Marcq, Faik, De Pauw, Soisalo, Seck, Peeters, Harbaoui, Bongonda, Bjordal, Sylla en De Smet

0'

Selectie Kortrijk
Sebastien Bruzzese, Bennard Kumordzi, Lucas Rougeaux, Gary Kagelmacher, Larry Azouni, Aboubakary Koita, Teddy Chevalier, Jovan Stojanovic, Jarno De Smet, Brendan Hines-Ike, Felipe Avenatti, Christophe Lepoint, Charilaos Charisis, Hannes Van Der Bruggen, Julien De Sart, Andriy Batsula, Kristof D'Haene, Imoh Ezekiel, Petar Golubovic en Joel Pereira.

Head to Head

Gewonnen
9
Verloren
14

28

Gespeeld
Gelijk

5

Gewonnen
14
Verloren
9

Recente ontmoetingen