woensdag 15.05.2019 20:30 #WESCHA
Einde
(0-1)
Gele kaart
95'

EINDE
De wedstrijd is afgelopen. Charleroi wint met 0-2 op het veld van Charleroi na doelpunten van Morioka en Perbet. Dankzij de zege en het 1-1 gelijkspel van STVV tegen KV Oostende, zijn de Zebra's ook zeker van de finale van Play-Off 2.

In
Doelpunt
89'

DOELPUNT
Perbet legt de wedstrijd nu toch in een beslissende plooi. Bruno houdt de bal ternauwernood binnen de lijnen. Hij stuurt Perbet vervolgens prima diep, die één op één met Van Langendonck niet faalt: 0-2.

In
86'

Laatste troefkaart voor Westerlo: Dewaele gaat naar de kant voor Van Genechten.

85'

De Westelse defensie staat even te schutteren. Oshimen en Perbet spelen de kans echter niet goed uit.

84'

Ook Mazzu gooit een nieuwe aanvaller in de strijd. Morioka mag gaan rusten en wordt vervangen door Perbet.

In
83'

Oshimen laat de kans op de beslissende goal opnieuw liggen. Corstjens legt de bal onbedoeld klaar voor de spits. Hij tikt de bal voorbij de uitgekomen Van Langendonck, maar ook naast het doel.

In
81'

Peeters zorgt voor een verse kracht in zijn aanvalslinie: Naessens komt Gboho aflossen.

Gele kaart
78'

Charleroi doet de boeken bijna dicht, maar Hendrickx en Oshimen komen niet tot scoren. Hendrickx ziet zijn schot gepareerd door Van Langendonck. In de herneming trapt Oshimen in het zijnet.

In
73'

Busi, die omwille van zijn gele kaart een risicopatiënt geworden is, mag naar de kant. Marinos neemt zijn plek op de rechtsachter over.

71'

De bal gaat nog eens richting de kooi van Riou, maar de doelman moet niet in actie komen. De kopbal van Gboho gaat immers ruimschoots naast.

68'

Waar Westerlo voor de pauze nog vlotjes een versnelling hoger kon schakelen, slaat de motor nu niet meer aan. De thuisploeg krijgt geen vuist gemaakt. Charleroi zit momenteel in een zetel.

Gele kaart
65'

Het spel ligt steeds vaker stil. Busi gaat aan het shirt van Van Den Bogaert hangen en vliegt eveneens op de bon.

Gele kaart
61'

Gboho snoept Bruno de bal af, waarna de middenvelder van Charleroi een overtreding nodig heeft. Het komt Bruno op een gele kaart te staan. Daardoor mist hij de volgende wedstrijd.

In
60'

Peeters gooit een extra aanvaller in de strijd. De Schryver moet plaatsruimen voor Petrov.

59'

Intussen voetballen we gelukkig opnieuw. Van Eenoo zorgt voor het eerste wapenfeit van de tweede helft, maar Riou gaat goed plat op het lage schot.

58'

Corstjens en Oshimen gaan met elkaar in de clinch. Scheidsrechter Verboomen moet beide heren met een strenge toespraak tot bedaren brengen.

51'

Oshimen was ongetwijfeld jaloers op de lobgoal van Morioka. De spits probeert Van Langendonck ook te vloeren met een boogballetje, maar zijn poging was wel zeer optimistisch.

50'

Brüls kopt uitstekend door tot bij Gboho. De spits draait weg van zijn verdediger, maar zijn blinde voorzet vindt vervolgens geen ploegmaat.

Gele kaart
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
We gaan rusten met een verrassende 0-1 voorsprong voor Charleroi. Westerlo domineerde in de eerste helft, maar de bezoekers scoorden. Morioka strafte een fout van Van Langendonck genadeloos af. Ruststand: 0-1.

45'

Gboho gaat bovenop de voet van Ilaimaharitra staan. Het levert de spits de eerste gele kaart van de partij op.

Doelpunt
42'

DOELPUNT
Niet Westerlo, maar wel Charleroi opent de score. Van Langendonck geeft de bal zomaar cadeau aan Morioka. De Japanner neemt het geschenk in dank aan en lepelt de bal over de doelman in doel: 0-1.

39'

Het zal Bob Peeters deugd doen om zijn ploeg zo vlot te zien combineren. Enig minpuntje: de afwerking laat vooralsnog te wensen over. Gboho komt een teen te kort om de kers op de taart te zetten.

37'

Het draait steeds beter voor Westerlo. Gboho betrekt Antunes in een vlotte combinatie. Het schot van de middenvelder is vervolgens wel te slap om Riou echt te doen bibberen.

34'

De thuisploeg verdient stilaan een doelpunt. Van Den Bogaert zorgt met een goede voorzet opnieuw voor gevaar. De Schryver probeert de bal op de volley te nemen, maar kan het leer niet goed raken. Riou zorgt met een rustige kattensprong voor de redding.

32'

Westerlo laat de kans op de voorsprong liggen. De aanvalslinie tikt de doelpoging prima uit, maar in de afwerking loopt het spaak. Van Den Bogaert en Gboho besluiten te zwak om Riou te kunnen verslaan.

31'

Morioka laat zich de bal afsnoepen waardoor Brüls aan een slalom kan beginnen. De middenvelder slingert zich voorbij enkele tegenstanders, maar ziet zijn schot wel op een verdediger afgeblokt.

28'

Charleroi is momenteel niet aan het feest in het Kuipje. Oshimen denkt van balverlies te kunnen profiteren, maar de Westelse deur gaat op het juiste moment dicht.

27'

Gboho is momenteel moeilijk te bereiken voor de middenvelders van Westerlo. Van Eenoo probeert de spits nog eens in het straatje te sturen, maar zijn pass is te hard.

24'

De thuisploeg is de meest gevaarlijke ploeg. Via een counter belandt de bal tot bij Brüls, die over het doel van Riou trapt. In de tussentijd ging ook de vlag voor buitenspel de lucht in.

21'

Prima aanval van Westerlo. Van Den Bogaert vindt de vrijstaande Brüls. De middenvelder wil de bal in één tijd in de verste hoek deponeren, maar raakt het leer niet goed waardoor zijn poging ver voorlangs eindigt.

19'

Van Eenoo krijgt tijd en ruimte om zijn linkervoet te wapenen. Riou moet uiteindelijk niet in actie komen, want het schot zoeft een tweetal meter naast.

17'

Charleroi steekt een leuke aanval in elkaar. Busi schildert zijn voorzet op het hoofd van Oshimen, maar de spits kopt over het doel van Van Langendonck.

14'

De wedstrijd lijkt los te komen. Van Den Bogaert zet laag voor richting De Schryver. De middenvelder ziet Ilaimaharitra echter voor zijn neus opduiken waardoor hij niet tot een doelpoging kan komen.

13'

Het eerste schot op doel komt van de voet van Morioka. De Japanner krijgt de ruimte om uit te halen vanop de rand van het strafschopgebied, maar hij trapt enkele meters naast.

10'

De eerste tien minuten hebben vooralsnog een muis gebaard. De studieronde is nog volop bezig.

8'

Bruno verstuurt een eerste voorzet richting Oshimen. Corstjens beseft het gevaar en ruimt voor de neus van de topschutter van Charleroi op.

4'

De openingsminuten worden volledig in handen genomen door de thuisploeg. Westerlo eist het balbezit op, maar doelkansen zijn er nog niet uit voort gevloeid.

1'

AFTRAP
Scheidsrechter Verboomen fluit de wedstrijd op gang.

Wedstrijdstatistieken

WES
CHA
55
Balbezit
45
6
Hoekschoppen
3
32
Inworpen
21
1
Reddingen
4
1
Buitenspel
0
9
Fouten
9
4
Schoten op doel
3
9
Doelman uittrappen
9
3
Schoten naast doel
6
9
Vrije trappen
10

Huidige vorm

WES
CHA
+
+
x
+
+
-
-
+
x
+

Laatste 10 wedstrijden

WES
CHA
13
Doelpunten
20
1
Tweede gele kaarten
0
18
Gele kaarten
14
3
Gewonnen wedstrijden
7
4
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
0
12
Doelpunten tegen
7
3
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
12
Verloren
8

25

Gespeeld
Gelijk

5

Gewonnen
8
Verloren
12

Recente ontmoetingen