vrijdag 19.04.2019 20:30 #STAGNK
Einde
(0-1)
94'

EINDE
De topper zit erop! Genk wint met 1-3 in Standard en blijft op titelkoers!

89'

We krijgen er zodadelijk nog vier minuten extra tijd bij!

In
In
86'

Ook Genk wisselt nu twee keer. Wouters en Ndongala komen in de ploeg, terwijl Malinovskiy en Trossard mogen gaan rusten.

Doelpunt
81'

DOELPUNT
Meteen na de 0-3 valt de tegengoal van Standard! Bokadi legt als 'valse targetspits' goed af voor Marin, en die poeiert het leer in de korte hoek: 1-3!

Doelpunt
79'

DOELPUNT
Het staat hier zowaar 0-3! Ito bedient knap Heynen... Die wacht lang genoeg tot Trossard helemaal vrij staat aan de tweede paal en die heeft dan maar het leer binnen te leggen. Een aanval uit het boekje!

78'

Ook de 0-3 heeft er al een paar keer serieus ingezeten. Trossard probeert het eens van heel erg ver, maar zijn stevige rechter kan dit zeker aan. Zijn pegel spat uit elkaar op de lat. Wat een knal!

In
In
75'

Dubbele wissel bij Standard nu. Lestienne en Bokadi komen in de ploeg voor Halilovic en Mpoku. Er rest hen nog een kwartiertje om zich te bewijzen.

74'

Opnieuw een kans voor beide teams! Eerst knalt Ito vanuit een scherpe hoek voorlangs, aan de overkant staat Vukovic opnieuw pal op een vlam van Djenepo.

72'

Ei zo na de 1-2! Carcela brengt een hoge voorzet in één tijd hard voor doel. Djenepo hoeft er zijn voet maar tegen te zetten, maar Genk heeft het geluk dat de bal recht in de handen van Vukovic belandt.

70'

Standard komt sporadisch wel eens opzetten, maar Racing Genk is gewoon de betere ploeg en heeft de partij helemaal in handen. De wedstrijd lijkt gespeeld, ook al resteren er nog twintig minuten voor de Luikenaars om de achterstand goed te maken.

67'

Trossard heeft een geniaal idee in gedachten. Met een subliem hakje zet hij Samatta voor doel, maar Ochoa was net op tijd uit zijn doel gekomen. Knap gedaan dit!

Gele kaart
63'

Wanneer krijgen we de eerste wissel te zien? Preud'homme grijpt voorlopig nog niet in, maar zal toch stilaan in actie moeten komen.

Gele kaart
58'

Standard drukt nu wat door op zoek naar de aansluitingstreffer. Genk houdt de boel echter perfect gesloten en geeft niet echt veel weg. Nog een half uur op de klok.

Doelpunt
52'

DOELPUNT
En daar is de dubbele voorsprong voor Genk! Gouden Stier Samatta wordt goed de ruimte ingestuurd en die besluit rustig voorbij Ochoa: 0-2! Kan Standard dit nog rechttrekken?

50'

Berge krijgt het leer wat ongelukkig op de hand in de eigen zestien. Van Driessche pleegt even overleg met de VAR en besluit uiteindelijk geen strafschop te geven.

49'

Terug naar de overkant, want Carcela laat zich nog eens opmerken. Hij dribbelt zich knap vrij en heeft dan een goed schot in petto. Vukovic laat zich opnieuw niet ringeloren.

47'

De eerste dreiging komt toch nog van de bezoekers. Maehle probeert het opnieuw met een streep, maar alweer belandt zijn poging niet tussen de palen en hoeft Ochoa dus niet in actie te komen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Voorlopig zijn er nog geen wissels te bespeuren.

45'

RUST
We gaan rusten bij een 0-1 stand! Kan Standard het tij nog keren na de pauze?

44'

Even opschudding wanneer Halilovic de zestien induikt en neer gaat. Heynen raakt hem lichtjes met het hand in zijn aangezicht, maar Van Driessche vindt het te weinig voor een strafschop.

Doelpunt
41'

DOELPUNT
Vijf minuten voor de rust komt Genk op voorsprong! Na een goede actie langs de linkerflank over Malinovskyi en Uronen, kan Trossard de bal voor doel brengen. Heynen komt goed ingelopen en tikt de bal tegen de netten: 0-1!

39'

Standard komt nog tweemaal gevaarlijk opzetten! Eerst zet Marin zich goed door, Vukovic kan met een goede reflex nog net in hoekschop weren. In de daaropvolgende fase wordt een poging van Laifis nog net afgeblokt.

34'

De kansen bij Genk blijven nu toch ook wat uit. Het kreeg wel al enkele vrije trappen vanop de zijkanten, en dan is het altijd opletten geblazen als Malinovskyi zich achter de bal zet. Maar een doelpunt leverde dat nog niet op.

30'

Standard eist meer en meer het balbezit op nu, zonder echt voor grote dreiging te zorgen. De beste kans van de wedstrijd was nog steeds voor Racing Genk.

26'

De Standard verdediging kan een hoekschop ontzetten, maar het leer belandt voor de voeten van Maehle. Die geeft er een stevige lel op, maar hij ziet zijn kogel overvliegen.

23'

Fai komt te laat in op Heynen en krijgt terecht geel van Bram Van Driessche. Ook daar houden beide ploegen elkaar in evenwicht, want aan de overkant werd ook Dewaest al geboekt.

Gele kaart
19'

De partij is goed in evenwicht. Ditmaal is het Laifis die nog eens opduikt in de zestien, maar hij kan niet genoeg kracht achter zijn schotje zetten. Na een iets rustigere start, komt het vuur meer en meer in de wedstrijd!

15'

En daar is het antwoord van Standard. Mpoku mag een gevaarlijke vrije trap voor zijn rekening nemen, net buiten de zestien. Hij viseert de verste hoek, maar Vukovic kan makkelijk wegboksen.

Gele kaart
11'

Reuzekans voor Genk! Malinovskyi bedient Ito, maar die moet te ver uitwijken, oog in oog met Ochoa door een slechte baltoets. Hij vindt wel nog Samatta voor doel, maar zijn poging kan van de lijn worden gekeerd. Standard komt met de schrik vrij!

8'

Het eerste schot richting doel komt van Genk. Na een slechte pass van Mpoku kan Heynen richting het Luikse doel trekken. Zijn poging gaat echter hoog over doel.

5'

Bij de bezoekers is Ito voorlopig de meeste bedrijvige man. Ook Trossard heeft eens een goede opening gezien, maar Samatta verslikt zich wat in de controle, waardoor Ochoa makkelijk kan klemmen.

1'

AFTRAP
Standard en KRC Genk trappen de 5de speeldag van Play-Off 1 op gang! Zetten de Limburgers hun 'road to the title' verder, of maken zij ook kennis met de hel van Sclessin?

0'

SELECTIE KRC GENK
Vukovic, Uronen, Lucumi, Dewaest, Maehle, Heynen, Berge, Trossard, Malinovskyi, Ito, Samatta, Jackers, Vandevoordt, DE Norre, Wouters, Paintsil, Fiolic, Seigers, Aidoo, Ndongala, Gano. Geblesseerd: Ingvartsen, Piotrowski, Borges.

0'

SELECTIE STANDARD
Ochoa, Fai, Vanheusden, Kosanovic, Laifis, Cimirot, Marin, Carcela, Halilovic, Djenepo, Mpoku, Gillet, Goreux, Cavanda, Bokadi, Pocognoli, Miangue, Bastien, Balikwisha, Lestienne, Emond. Geblesseerd: Oulare, Sa.

Wedstrijdstatistieken

STA
GNK
6
Hoekschoppen
3

Huidige vorm

STA
GNK
+
+
x
+
+
x
+
+
+
-

Laatste 10 wedstrijden

STA
GNK
17
Doelpunten
19
0
Tweede gele kaarten
0
28
Gele kaarten
11
4
Gewonnen wedstrijden
6
5
Verloren wedstrijden
2
1
Rode kaarten
1
16
Doelpunten tegen
8
1
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
25
Verloren
14

48

Gespeeld
Gelijk

9

Gewonnen
14
Verloren
25

Recente ontmoetingen