Gele kaart
95'

EINDE
Het is afgelopen. Genk geeft in extremis de drie punten weg door de late gelijkmaker van Harbaoui. Eindstand: 3-3.

93'

DOELPUNT
Zulte Waregem zorgt voor de gelijkmaker! Vukovic brengt in eerste instantie redding op een kopbal van De Fauw, maar in de herneming tikt Harbaoui van dichtbij binnen: 3-3.

Gele kaart
Gele kaart
Doelpunt
90'

Er komen vijf minuten extra tijd bij.

89'

Genk vergeet de wedstrijd dood te doen op de counter. Na veel gesukkel kan Samatta op doel afwerken, maar Bossut pakt uit met een uitstekende redding.

85'

Ingvartsen, zopas ingevallen, laat meteen een kans onbenut. Samatta kopt een voorzet centraal richting de invaller, maar hij kopt recht in de armen van Bossut.

In
In
81'

Malinovskyi stuurt Samatta in de diepte. De Tanzaniaan staat er alleen voor en knalt dan maar in het zijnet.

Gele kaart
Doelpunt
72'

DOELPUNT
Walsh zorgt voor de aansluitingstreffer. De Nederlander wordt helemaal vrij gelaten door de Genkse verdediging. De ex-Genkenaar knikt vervolgens eenvoudig binnen: 2-3.

In
71'

Seck brengt de handen nog eens op elkaar. De Genk-huurling haalt de trekker over vanop ruime afstand. Vukovic laat de bal naast vliegen.

65'

Zulte Waregem reageert via Bongonda. Hij viseert de verste hoek, maar Vukovic zweeft zijn schot prima uit zijn doelvlak. In de herneming trapt Walsh een metertje over.

Doelpunt
61'

DOELPUNT
Trossard schiet Genk op rozen. Hij kapt Pletinckx het bos in. Vervolgens plaatst hij de bal keurig in de verste hoek binnen: 1-3.

In
59'

Het is tijd voor de comeback van Berge. De Noor komt Piotrowski aflossen.

56'

Genk voetbalt opnieuw makkelijk doorheen de verdediging van Zulte Waregem. Piotrowski zoekt Samatta aan de tweede paal, maar Bossut slaat de voorzet net op tijd weg.

55'

Malinovskyi wapent zijn zware linker voor een plaatsbal richting de bovenhoek. De Oekraïner haalt wel zwaar uit, maar zijn schot mist richting.

In
In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We voetballen opnieuw in het Regenboogstadion.

45'

RUST
We gaan rusten met een 1-2 voorsprong voor Genk. De Limburgers kwamen op achterstand na een penaltygoal van Harbaoui. Via Malinovksyi en Ito boog de competitieleider de achterstand echter om in een 1-2 voorsprong bij de rust.

45'

Bossut speelt even met vuur. De doelman wacht erg lang om de bal weg te werken waardoor Ito zijn kans waagt. Uiteindelijk schiet Bossut de bal via de Japanner over de achterlijn.

44'

Daar is de thuisploeg nog eens. Harbaoui troeft De Norre af op een voorzet. Zijn kopbal gaat echter ongevaarlijk naast.

42'

Bij Zulte Waregem krijgen ze de hoekschop niet goed weg. In de herneming knalt Trossard richting doel. Zijn schot is te centraal om Bossut te verrassen.

41'

Genk mag nu naar hartenlust counteren. Trossard knijpt naar binnen, maar zijn schot gaat via een Waregems been in hoekschop.

Doelpunt
38'

DOELPUNT
Ito schiet Genk op voorsprong na een knappe aanval. Malinovksyi stuurt Maehle in de rug van de verdediging. De Deen brengt perfect voor tot bij Ito, die zijn eerste van het seizoen maakt.

35'

Trossard laat dé kans op de voorsprong liggen. Malinovskyi lepelt de bal over de verdediging tot bij Trossard. Hij staat helemaal alleen voor Bossut, maar schiet de bal over het doel.

34'

Baudry geeft de bal cadeau aan Trossard. De flankspits heeft veel ruimte, maar speelt de bal vervolgens verloren. Hier komt Baudry goed weg.

29'

Lucumi glijdt onderuit waardoor Bongonda de flank open heeft. Hij bedient De Pauw, maar hij stift het balletje recht in de armen van Vukovic. Hier laat Zulte Waregem een goede kans onbenut.

26'

Een voorzet van Piotrowski is te ver voor Ito, maar de Japanner kan toch binnen houden. Hij verstuurt vervolgens terug een voorzet naar Piotrowski, maar de Pool kopt ongevaarlijk naast.

22'

Genk put moed uit de gelijkmaker. Maehle vindt bijna Samatta, maar Pletinckx kan in extremis in hoekschop werken.

Doelpunt
19'

DOELPUNT
Malinovskyi hangt de bordjes opnieuw op gelijke hoogte. Ito zet een knap nummertje op aan de rechterkant. Hij gaat vlot voorbij zijn tegenstander en bedient Malinovskyi op het perfecte moment: 1-1.

Penalty
13'

DOELPUNT
Harbaoui zet de penalty feilloos om. De spits stuurt Vukovic de verkeerde kant uit en legt proper binnen: 1-0.

11'

STRAFSCHOP
We krijgen een strafschop voor de thuisploeg. Vukovic lost een schot waardoor Bjørdal in de rebound iets kan klaarspelen. Dewaest tikt hem echter langs achteren aan waardoor Laforge naar de stip wijst.

10'

De paal brengt redding voor Zulte Waregem. Ito wordt in het straatje gestuurd. Oog in oog met Bossut besluit de Japanner tegen het doelkader.

4'

De eerste kans is voor Zulte Waregem. Harbaoui pikt een voorzet op in de tweede zone. Vanuit een scherpe hoek besluit hij op doel, maar Vukovic staat pal.

2'

Een lekker voetbalweertje kan je de huidige weersomstandigheden niet noemen. Een mix van regen en hagelbollen teistert de spelers.

1'

AFTRAP
De bal rolt in het Regenboogstadion. We zijn eraan begonnen!

0'

SELECTIE KRC GENK
Vukovic, De Norre, Lucumi, Dewaest, Maehle, Malinovskyi, Heynen, Trossard, Pozuelo, Ito, Samatta, Jackers, Seigers, Wouters, Aidoo, Pitrowski, Fiolic, Paintsil, Ndongala, Gano, Ingvartsen. Geblesseerd: Uronen, Vandevoordt, Berge.

0'

SELECTIE ZULTE WAREGEM
Bossut, De fauw, Pletinckx, Baudry, Bürki, De Pauw, Seck, Peeters, Bongonda, Harbaoui, Sylla, Bostyn, Heylen, Walsh, De Smet, Bjordal, Faik, Tardieu, Soisalo, Bedia, Buffel. Geblesseerd: Demir, Bansen.

Wedstrijdstatistieken

ZWA
GNK
1
Hoekschoppen
5

Huidige vorm

ZWA
GNK
-
+
x
-
+
-
-
x
-
+

Laatste 10 wedstrijden

ZWA
GNK
16
Doelpunten
15
2
Tweede gele kaarten
0
21
Gele kaarten
15
1
Gewonnen wedstrijden
4
2
Verloren wedstrijden
3
0
Rode kaarten
1
19
Doelpunten tegen
14
7
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
7
Verloren
22

36

Gespeeld
Gelijk

7

Gewonnen
22
Verloren
7

Recente ontmoetingen