zondag 10.03.2019 18:00 #CERSTA
Einde
(0-2)
95'

EINDE
Standard verzekert zich van een plaats in Play-Off 1. Op het einde moest de ploeg van Michel Preud'homme toch even oppassen, maar Cercle kon Ochoa niet meer bedreigen. De eindstand is 1-2.

94'

In een ultieme poging om de gelijkmaker te scoren, gaat Nardi naar voren bij een corner. De keeper van Cercle kan net niet koppen.

93'

Bij Cercle is centrale verdediger Taravel mee in aanval getrokken. Tijd voor power play.

In
90'

Cercle probeert om bij Ochoa in de buurt te komen, maar Standard laat dit niet gebeuren. Cercle komt er niet door. De Bruggelingen zijn al even de betere ploeg, maar een echt slotoffensief is er niet.

In
87'

Palun probeert te scoren, maar Vanheusden blokt de bal goed af. Palun duwt Vanheusden tegen Ochoa aan en die heeft verzorging nodig.

83'

Cercle drukt nu echt door op Standard. De uitploeg kan niet meer uitvoetballen. Cavanda kan de bal alleen nog maar naar voor wegknallen.

Gele kaart
79'

Na de vele overtredingen op Mpoku krijgt Etienne een gele kaart.

In
78'

Carcela, die deze week nog ziek was, komt het veld op. Het goudhaantje van Standard komt in de plaats van Lestienne. Kan hij de overwinning van Standard veiligstellen?

76'

Na het doelpunt van Cardona is het een heel andere wedstrijd geworden. Standard leek de wedstrijd volledig onder controle te hebben, maar Cercle is nu de betere ploeg.

In
71'

Emond heeft zijn werk gedaan na zijn twee doelpunten. Hij wordt vervangen door Samuel Bastien.

Gele kaart
69'

Cercle leeft opnieuw na de goal. Ze spelen energieker en Standard moet meer fouten maken. Nu pakt Emond geel na een trekfout.

68'

De goal heeft het enthousiasme bij Cardona aangewakkerd. Nu gaat hij iets te enthousiast door op Vanheusden. Cardona krijgt geel.

Gele kaart
Doelpunt
66'

DOELPUNT
Etienne jaagt goed door op Cavanda die de bal verliest op rand van de zestien meter. Etienne krijgt de bal bij Cardona die de aansluitingstreffer tegen de netten duwt, 1-2.

63'

Mpoku neemt een vrije trap heel snel. Hij ziet Lestienne diep lopen. Lestienne trapt in een zeer scherpe hoek op Nardi.

61'

Standard neemt een corner kort. Mpoku brengt de bal voor. Via Kosanovic komt de bal bij Bokadi terecht die de bal ver over trapt.

In
58'

Standard speelt de bal goed rond. Na een goede infiltratie probeert Lestienne de bal tot bij Marin te krijgen met een lobje, maar Taravel werkt de bal weg. Standard is de betere ploeg op het veld.

53'

Gevaarlijke corner van Standard. Kosanovic zet de bal voor. De bal blijft hangen in de zestien meter, maar Cercle weet op tijd te ontzetten.

50'

Standard controleert de wedstrijd. Cercle probeert te voetballen, maar de Luikse ploeg laat de Bruggelingen niet in de buurt van Ochoa komen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is begonnen.

45'

RUST
Geen extra tijd in de eerste helft. Standard gaat rusten met een 0-2 voorsprong. Renaud Emond maakte beide doelpunten.

43'

Mpoku probeert een leidersfiguur te zijn voor zijn ploeg. Hij komt mee verdedigen en brengt rust in zijn ploeg. Hij lokt ook veel fouten uit.

40'

Standard begint weer met een mooie aanval. Marin steekt de bal tussendoor naar Lestienne die met een lobje Emond wil vrijspelen, maar de bal wordt weggewerkt door Marega.

36'

DOELPUNT
Na een prachtig uitgespeelde aanval maakt Emond zijn tweede van de avond. Bokadi heeft een mooie steekpass klaar voor Lestienne die daarna met een fraai hakje Emond vrijspeelt. Emond werkt goed af om zijn ploeg op een 0-2 voorsprong te zetten.

Doelpunt
34'

Na een betere fase van Standard begint Cercle halve kansen te creëren. De opzet is goed, maar de laatste pass is er momenteel nog niet.

32'

Mpoku stuurt Emond diep. Nardi is als eerste bij de bal en kapt Emond mooi uit.

29'

Standard begint voor meer en meer dreiging te zorgen, maar Nardi heeft nog niet moeten ingrijpen. Ook langs de kant van Cercle Brugge zijn er geen kansen.

25'

Goede voorzet van Laifis vanop de linkerkant naar de tweede paal, maar daar staat niemand.

24'

Standard verovert de bal op het middenveld. De bal komt bij Lestienne terecht en hij probeert Nardi te lobben vanop 45 meter. De bal vliegt over.

22'

Een eerste schot van Cercle is een schot van afstand. De bal gaat ver langs. Standard zet Cercle goed onder druk.

Doelpunt
18'

DOELPUNT
Na de eerste corner van de wedstrijd knalt Renaud Emond zijn ploeg op voorsprong. Nardi schat de bal niet zo goed in. Hij gaat onder de bal door en aan de tweede paal staat Emond klaar om de bal binnen te leggen. Het is 0-1.

16'

Beide ploegen spelen op balbezit. Zo blijft de wedstrijd in evenwicht. Zowel Standard als Cercle Brugge vinden de vrije man niet.

10'

Na een mindere inspeelpass bij Standard kan Cercle counteren. Na een afgeblokt schot komt de bal bij Gakpé terecht. Ochoa heeft een prachtige reflex in petto, maar Gakpé staat buitenspel.

8'

Standard is de betere ploeg in de openingsminuten. Ze zetten hoog druk, maar een echte kans blijft momenteel uit.

4'

De eerste doelkans van de wedstrijd is een vrije trap van Standard. Razvan Marin trapt de vrije trap net boven de deklat.

1'

AFTRAP
De scheidsrechter van deze wedstrijd, Nathan Verboomen, fluit de wedstrijd op gang.

Wedstrijdstatistieken

CER
STA
48
Balbezit
52
5
Hoekschoppen
4
28
Inworpen
14
1
Reddingen
0
3
Buitenspel
0
15
Fouten
13
1
Schoten op doel
3
3
Doelman uittrappen
6
3
Schoten naast doel
3
13
Vrije trappen
18

Huidige vorm

CER
STA
x
-
-
x
x
+
-
x
x
+

Laatste 10 wedstrijden

CER
STA
16
Doelpunten
17
0
Tweede gele kaarten
0
16
Gele kaarten
19
2
Gewonnen wedstrijden
5
6
Verloren wedstrijden
3
0
Rode kaarten
0
24
Doelpunten tegen
17
2
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
5
Verloren
17

25

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
17
Verloren
5

Recente ontmoetingen