zaterdag 02.03.2019 20:30 #BRUSTV
Einde
(0-0)
94'

EINDE
Einde van de wedstrijd. Club Brugge wint met het kleinste verschil van STVV. Een penalty van Vakanen volstond voor de drie punten. De Bruggelingen naderen nu tot op zes punten van leider Genk.

93'

De Petter lijkt de laatste kans van STVV om zeep geholpen te hebben. De bal valt voor de voet van de invaller, maar hij knalt onbesuisd naast.

90'

Er komen vier minuten toegevoegde tijd bij.

Gele kaart
Gele kaart
In
88'

De popjes gaan aan het dansen na een opstootje tussen Botaka en Diatta. Beide heren vliegen op het gele karton.

In
In
86'

De bezoekers beginnen nu toch aan een (klein) slotoffensief te beginnen. De kopbal van Asamoah is echter niet op maat.

In
82'

STVV steekt nog eens de neus aan het venster, maar Kamada schiet ruim naast. De bezoekers kunnen niet echt een vuist maken na de achterstand.

80'

Vanaken laat de 2-0 liggen. Na een knap nummertje van Schrijvers moet Vanaken altijd voor de dubbele voorsprong zorgen. De Gouden Schoen trapt uiteindelijk nog ver naast.

Penalty
76'

DOELPUNT
Vanaken trapt Club Brugge op voorsprong. Hij stuurt Steppe de verkeerde kant uit en legt de 1-0 rustig binnen.

Gele kaart
74'

STRAFSCHOP
We krijgen een strafschop voor Club Brugge. Wesley en De Petter hangen aan elkaar waarna beide spelers tegen de grond gaan. Tot ieders verbazing fluit Laforge voor een penalty.

In
70'

Brys ziet dat het schip water begint te maken. De Petter moet dus voor rust in de tent zorgen. Hij komt in de plaats van Sankhon.

67'

Het is pompen of verzuipen voor STVV. De Kanaries worden steeds meer in een wurggreep gehouden. Het lijkt een kwestie van tijd vooraleer Club Brugge scoort.

64'

Club Brugge begint stilaan met zijn geluk te spelen. Diatta mag vanop één meter op doel koppen, maar via Denswil gaat de bal alsnog naast.

61'

Het wordt opnieuw zeer warm voor het doel van Steppe. Schrijvers lijkt Vanaken te bedienen, maar Tomiyasu staat opnieuw op de juiste plaats om in extremis weg te werken.

Gele kaart
Gele kaart
59'

Wat een knal van Denswil! Hij probeert Steppe te verschalken met een schot vanop zeer grote afstand. Zijn poging ketst af op de bovenkant van de deklat.

57'

De ruimtes worden stilaan groter. Kamada kan Boli alleen op Horvath afsturen, maar zijn pass is net te hard. Hier komt Club Brugge goed weg.

55'

De druk van Club Brugge begint opnieuw toe te nemen. Tomiyasu kan een voorzet van Schrijvers op het nippertje wegknallen. Het publiek voelt dat STVV aan het wankelen gebracht kan worden.

54'

De daaropvolgende vrije trap is een kolfje naar de hand van Denswil. Het schot van de Nederlander eindigt echter enkele meters over het doel.

Gele kaart
53'

Teixeira hakt er stevig in bij Vormer. Het levert de verdediger een terechte gele kaart op.

50'

Teixeira kleeft op de huid van Wesley. De Braziliaan kan zich toch loswrikken, maar schiet vervolgens wel te centraal in de handen van Steppe.

49'

Boli pikt de bal op nadat Amrabat zijn interceptie half mist. Sankhon knalt de aflegger ruim over de kooi van Horvath.

Gele kaart
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
Laforge fluit voor de rust. De beste kansen waren voor Club Brugge, maar dankzij onder meer een knappe reflex van Steppe staat het nog 0-0.

45'

Boli duwt Schrijvers vol in het gezicht. Het levert de aanvaller de tweede gele kaart van de wedstrijd op.

45'

Botaka lanceert Boli op de flank. De spits snijdt naar binnen en bedient opnieuw Botaka. Via de voet van Poulain gaat het schot in hoekschop. Hier zat meer in voor de Limburgers.

Gele kaart
43'

Laforge is de overtredingen van Poulain stilaan beu. De verdediger vliegt op de bon na een zoveelste fout.

41'

Schrijvers laat de openingstreffer liggen. Een doorgekopte hoekschop belandt in de tweede zone. Daar staat Schrijvers helemaal alleen, maar hij schampt de bal in de handen van Steppe.

41'

Botaka trekt eens op avontuur. Zijn schot gaat gevaarlijk richting de verste hoek. Horvath schat de situatie goed in en laat de bal voorlangs botsen.

36'

De Sart wordt in de diepte gestuurd. Hij wint zijn sprintduel net niet, maar de lijnrechter had ook buitenspel gesignaleerd.

34'

Het meeste gevaar vanwege Club Brugge komt voornamelijk vanop links. Diatta bedient Wesley opnieuw, maar zijn hakbal komt er niet helemaal uit.

28'

Vlietinck snijdt vanop rechts naar binnen. De flankverdediger twijfelt geen seconde en viseert de korte hoek. Zijn lage schuiver wordt zonder problemen gepakt door Steppe.

27'

Nu krijgt ook de thuisploeg een vrijschop op een interessante plek. Vanaken knalt echter recht in de Truiense muur.

23'

STVV heeft intussen al verschillende vrije trappen verzameld rondom het strafschopgebied van Club Brugge. De Limburgers vangen echter niet veel aan met de stilstaande fases.

16'

Steppe houdt Diatta van de openingstreffer! Diatta krijgt zijn hoofd tegen een hoekschop. De kopbal lijkt perfect in de hoek te gaan, maar met een geweldige redding houdt Steppe zijn netten proper.

13'

Aan de overkant schildert Diatta de bal op het hoofd van Vormer. De Nederlander kopt over, maar claimt wel een strafschop. De scheidsrechter en videoref vinden er terecht niets aan.

13'

Sint-Truiden loert nadrukkelijk op de counter. Kamada slingert zich bijna voorbij drie tegenstanders, maar de Japanner loopt zich uiteindelijk dood.

11'

De eerste goede kans is voor de thuisploeg. Wesley gaat vlot voorbij Teixeira. De zee gaat nadien open, maar hij plaatst de bal te slap in de handen van Steppe.

10'

De bezoekers geraken ook eens aan de overkant. Boli kopt de bal tegen de netten, maar de vlag voor buitenspel was al enige tijd de hoogte in gegaan.

8'

Club Brugge is uitstekend aan de wedstrijd begonnen. STVV wordt achteruit gedrukt, maar de laatste pass is voorlopig nog niet op maat.

6'

Vanaken snoept Sankhon de bal af. De middenvelder heeft ruimte om op te stomen, maar Teixeira roept de Gouden Schoen een halt toe.

1'

AFTRAP
Het eerste fluitsignaal van Laforge weerklinkt door het Jan Breydelstadion. We zijn eraan begonnen.

0'

SELECTIE STVV
Steppe, Garcia, Teixeira, Tomiyasu, Acolatse, Sankhon, Asamoah, Botaka, Kamada, Boli, De Sart, Pirard, Herbots, Mmaee, Ceballos, Sekine, De Petter, De Bruyn, Sylla, Kinoshita. Geblesseerd: Endo, Janssens.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Horvath, Amrabat, Poulain, Denswil, Vlietinck, Vormer, Vanaken, Rits, Diatta, Wesley, Schrijvers, Letica, Peres, Cools, Nakamba, Ngonge, Openda, Vossen, Rezaei. Geblesseerd: Mechele, Mata, Dennis, Danjuma, Mitrovic.

Wedstrijdstatistieken

BRU
STV
9
Hoekschoppen
4

Huidige vorm

BRU
STV
-
+
+
-
-
+
-
+
+
+

Laatste 10 wedstrijden

BRU
STV
22
Doelpunten
14
0
Tweede gele kaarten
0
18
Gele kaarten
18
6
Gewonnen wedstrijden
4
3
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
1
14
Doelpunten tegen
11
1
Gelijke spelen
4
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
15
Verloren
6

27

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
6
Verloren
15

Recente ontmoetingen