zaterdag 16.02.2019 18:00 #KVKCHA
Einde
(0-0)
95'

EINDE
Einde van de wedstrijd. Charleroi pakt in extremis de drie punten op bezoek bij KV Kortrijk. De Zebra's mogen nog steeds dromen van Play-Off 1. Voor KV Kortrijk lijkt het einde verhaal.

Doelpunt
94'

DOELPUNT
Perbet zorgt voor de ontlading bij Charleroi! De spits krijgt een zee van ruimte en mag alleen op Bruzzese afstormen. Zonder kijken knalt hij de bal onder de doelman binnen: 1-2.

Gele kaart
91'

Wat een spannend slot. Aan de overkant lijkt D'Haene de held te worden, maar de linksachter twijfelt net een seconde te lang.

90'

Bruzzese redt nu de meubelen voor de thuisploeg. Met een gelukje caprioleert de bal tot bij Osimhen. De spits geraakt echter van dichtbij niet voorbij de doelman.

Gele kaart
Gele kaart
In
86'

Ook Mazzu denkt nog aan de drie belangrijke punten. Hij haalt Morioka naar de kant en gooit er met Perbet een extra spits in.

Gele kaart
84'

Penneteau houdt Charleroi tot tweemaal toe recht. Eerst bokst de doelman een schot van De Sart weg. Nadien brengt hij redding op een stevige knal van Koita.

82'

Morioka verschaft zichzelf plots enige ruimte. Zijn afstandsschot is vervolgens wel te slap om Bruzzese te verontrusten.

In
78'

Bruzzese gaat compleet naast een voorzet, maar kegelt wel Van Der Bruggen onderuit. De aanvoerder van KV Kortrijk kan gelukkig wel verder.

78'

Bij KV Kortrijk wordt de laatste troefkaart getrokken. Stojanovic komt in de plaats van Batsula.

75'

Mazzu gooit Niane in de strijd. Bruno moet naar de kant komen.

In
74'

De ruimtes beginnen stilaan groter te worden. Op de tegenaanval kan Batsula op doel trappen. Zijn schot komt echter niet goed uit de verf.

In
Gele kaart
72'

Nu willen ze ook bij KV Kortrijk graag een strafschop na een tuimelperte in het strafschopgebied. Verboomen laat gewoon verder voetballen.

70'

De wedstrijd van Ezekiel zit erop. De doelpuntenmaker staat zijn plaats af aan Chevalier.

Gele kaart
In
Penalty
66'

DOELPUNT
Na de misser van Bruno mag Morioka de strafschop nu omzetten. De huurling van Anderlecht trapt de bal proper tegen de touwen: 1-1.

65'

STRAFSCHOP
We krijgen een tweede strafschop voor Charleroi. Morioka mag alleen richting Bruzzese lopen. De doelman duikt in de voeten, maar raakt de Japanner. Verboomen wijst meteen naar de stip.

64'

Eerste wissel bij de thuisploeg: Ouali moet naar de kant voor Koita.

61'

Osimhen troeft Lepoint af in een luchtduel, maar kopt recht in de handen van Bruzzese. Aan de overkant lopen De Sart en Avenatti elkaar in de weg.

57'

Na een stevige inspanning van Ezekiel kan Batsula voorzetten tot bij Avenatti. De Uruguayaan klimt erg hoog, maar knikt voorlangs.

In
54'

Osimhen duikt prima de ruimte in, maar is vervolgens te egoïstisch. De spits trapt zelf vanuit een scherpe hoek. Afspelen naar Morioka of Gholizadeh was nochtans ook een interessante optie.

52'

Mazzu grijpt meteen naar zijn eerste wisselmogelijkheid. Delfi moet plaatsruimen voor Gholizadeh.

Gele kaart
Doelpunt
48'

DOELPUNT
Ezekiel brengt KV Kortrijk op voorsprong. De Nigeriaan duikt in de rug van de verdediging. Hij houdt Angella op afstand en schuift de bal onder Penneteau in doel: 1-0. Het is voor Ezekiel de eerste competitiegoal dit seizoen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
Scheidsrechter Verboomen fluit voor de rust. Beide ploegen kwamen voorlopig nog niet tot scoren.

45'

Vlak voor de rust komt Charleroi plots gevaarlijk opzetten. Osimhen staat aan de eerste paal klaar om de openingstreffer binnen te tikken, maar Bruzzese gaat uitstekend plat.

44'

Een vrije trap van De Sart waait ver voorbij iedereen over de achterlijn. Het lijkt tijd voor de rust.

40'

Een lange haal van Dessoleil valt bijna goed voor Morioka, maar Bruzzese grijpt simpel in. De bezoekers hebben na de gemiste strafschop bijna niets meer getoond.

36'

Osimhen is niet bepaald aan het feest vanavond. De spits van Charleroi staat vaak op een eiland en moet nu ook even bekomen na een ingreep van Lepoint.

30'

De paal staat in de weg voor KV Kortrijk. Ezekiel gooit zich met een knappe duik richting een voorzet, maar zijn kopbal spat uiteen tegen het doelhout.

26'

Morioka stuurt Bruno met een listig balletje door de verdediging. Bruzzese had het gevaar zien aankomen en duikt op het juiste moment in de voeten van Bruno.

24'

Een afgeslagen corner valt voor de voeten van Azouni. De Kortrijkse rechtsachter trapt zonder veel overtuiging naast.

21'

De bal gaat snel van voet tot voet, maar meestal belandt het leer wel in de voeten van de tegenpartij. Het is even rommelig.

18'

De thuisploeg komt steeds beter in de wedstrijd. Ezekiel vindt het hoofd van Batsula, maar hij knikt via Busi in hoekschop.

Gele kaart
13'

Charleroi ontsnapt aan een achterstand. Na veel geharrewar krijgt Ezekiel zijn hoofd tegen de bal, maar zijn kopbal wordt voor de doellijn weggewerkt.

11'

De thuisploeg steekt de neus aan het venster. D'Haene vindt Ouali, maar hij kan de bal niet vol raken. Bovendien stond de rechtsbuiten ook in buitenspel.

4'

Bruno laat de kans op een vroege openingstreffer liggen. De middenvelder trapt de penalty bijzonder slap in de armen van Bruzzese.

3'

STRAFSCHOP
Er komt nu toch een strafschop voor Charleroi. In eerste instantie trapt Diandy nog tegen de deklat, maar in de herneming kopt hij tegen de uitgestoken arm van D'Haene. Penalty voor de bezoekers.

2'

Azouni loopt Nurio langs achteren aan op de rand van het strafschopgebied. De spelers van Charleroi willen graag een penalty, maar het wordt een vrijschop.

1'

AFTRAP
KV Kortrijk en Charleroi hopen nog op Play-Off 1. Wiens droom wordt vanavond aan diggelen geslagen? Na 90 minuten weten we het antwoord.

Head to Head

Gewonnen
12
Verloren
9

25

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
9
Verloren
12

Recente ontmoetingen