zaterdag 09.02.2019 20:30 #LOKANT
Einde
(1-0)
96'

EINDE
Einde van de wedstrijd. Lokeren houdt stand en pakt drie belangrijke punten in de strijd om de degradatie. Antwerp loopt een pijnlijk blauwtje. Eindstand: 2-1.

Gele kaart
92'

Bij Antwerp pompen ze de bal nu blind richting het strafschopgebied. Mbokani krijgt zijn hoofd tegen een voorzet, maar hij knikt naast.

In
Penalty
90'

Er komen vijf minuten extra tijd bij.

90'

DOELPUNT
Refaelov zet de strafschop feilloos om. Krijgen we nog een Antwerpse stormloop in deze slotfase?

Gele kaart
89'

STRAFSCHOP
Boucaut geeft Antwerp een strafschop. Mpati geeft Mbokani een licht duwtje in de zestien. Genoeg voor een strafschop volgens de ref.

In
84'

Het strijdershart van Lokeren groeit met de minuut. Eerst blokt Deschacht een poging van Mbokani, nadien gooit Ben-Harush zich voor een schot van Haroun.

80'

Bij Lokeren gooien ze letterlijk en figuurlijk hun lichaam in de strijd voor de overwinning. Zelfs Musona komt helemaal terug gelopen om een schot van Mbokani af te blokken.

Gele kaart
75'

Owusu maakt zich uitstekend vrij op een stilstaande fase. Hij kan de bal afleggen naar Baby, maar zijn pass is niet op maat.

In
In
72'

Verhulst houdt Mbokani nog maar eens van een doelpunt. De Congolees mag helemaal vrij inkoppen, maar met een geweldige reflex houdt Verhulst zijn netten schoon.

72'

Een wissel aan beide kanten. Bij Antwerp komt Simão in de ploeg voor Lamkel Zé. Aan de kant van Lokeren gaat Miric geblesseerd van het veld voor Saroka.

69'

Antwerp vraagt om een strafschop na vermeend handspel van Overmeire. Scheidsrechter Boucaut laat terecht begaan.

In
Doelpunt
67'

DOELPUNT
Miric zet Lokeren op een 2-0 voorsprong! Tirpan wurmt zich op kracht voorbij Juklerød. Zijn voorzet belandt op het hoofd van Miric, die van dichtbij binnen kopt.

64'

Filipovic en Tirpan lopen elkaar voor de voeten waardoor Mbokani de lachende derde is. Verhulst duwt zijn schot opnieuw uit zijn doelvlak.

62'

Lokeren moet in deze tweede helft steeds vaker achteruit kruipen. De thuisploeg kan nu toch nog eens dreigen, maar Terki knalt onbesuisd over.

In
61'

Bölöni gooit een extra aanvaller in de strijd. Yatabaré moet naar de kant voor Owusu.

55'

De bezoekers spelen duidelijk met meer pit. Mbokani glipt voorbij zijn bewaker, maar wordt vervolgens wel afgevlagd voor buitenspel.

50'

Verhulst redt de meubelen voor Lokeren. Lamkel Zé trapt richting de verste hoek, maar Verhulst duwt het schot in corner.

48'

Antwerp toont zich een eerste keer. Mbokani gaat vlot voorbij Filipovic. Zijn schot is vervolgens wel te zwak om Verhulst in de problemen te brengen.

46'

Yatabaré heeft de donderpreek van Bölöni blijkbaar gemist. De middenvelder geeft de bal al meteen cadeau aan Musona. De doelpuntenmaker schiet slap naast.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start. Kan Lokeren eindelijk nog eens winnen of tapt Antwerp uit een ander vaatje?

45'

RUST
Boucaut fluit voor de rust. Lokeren staat verrassend, maar wel verdiend, op voorsprong tegen Antwerp. De thuisploeg leidt met 1-0 dankzij een doelpunt van Musona.

45'

Het wordt nu toch even warm voor het doel van Verhulst. De bal valt echter niet goed voor de bezoekers waardoor het gevaar gekeerd kan worden.

45'

Het gezicht van Bölöni staat op onweer na een dramatische voorzet van Yatabaré. De spelers van Antwerp mogen zich zo dadelijk ongetwijfeld aan een donderpreek verwachten.

44'

Nog eens een doelpoging vanwege Lokeren. Cevallos zet laag voor, Musona knalt in één tijd over de kruising.

42'

Lamkel Zé breekt door op links, maar Tirpan werkt de voorzet in allerijl weg. Op de tegenaanval gaat Musona met de bal aan de haal. De Zimbabwaan loopt zich echter vast.

40'

Van Damme probeert een ploegmaat in de diepte te sturen, maar zijn pass belandt pardoes over de achterlijn. De Antwerpse trein komt niet op gang.

34'

Antwerp dient de thuisploeg meteen van antwoord. Mbokani neemt een voorzet meteen op de volley. Verhulst staat aan de grond genageld, maar ziet de bal naast doel belanden.

Doelpunt
32'

DOELPUNT
Musona schiet Lokeren op voorsprong! De thuisploeg laat de bal knap van voet tot voet gaan. Uiteindelijk belandt de bal tot bij Musona, die vanuit een scherpe hoek meteen voorbij Bolat schiet.

32'

Antwerp kan eindelijk nog eens uitbreken, maar dan is de controle van Refaelov niet zuiver. Het is voorlopig niet de avond van de bezoekers.

28'

Daar is de thuisploeg opnieuw. Filipovic verstuurt zijn schot richting de verste hoek. Buta kan de bal nog net op tijd wegkoppen.

26'

Lokeren komt steeds beter opzetten. Terki kan draaien en op doel schieten, maar zijn schot belandt recht in de armen van Bolat.

23'

Plots glipt Cevallos voorbij de Antwerpse verdediging. Van Damme kan de Ecuadoraan net nog voldoende hinderen om het doelgevaar in de kiem te smoren.

18'

Eerste kans voor Lokeren. Cevallos vindt het hoofd van Filipovic. De verdediger kopt de mogelijkheid recht in de armen van Bolat.

15'

Een afvallende bal botst uitnodigend voor de voet van Lamkel Zé. De middenvelder twijfelt niet, maar jaagt de bal uiteindelijk wel ruim over.

10'

Lokeren legt enkele aardige combinaties op de mat. In de zone van de waarheid loopt het voorlopig wel spaak, maar De Boeck geeft zijn team toch een aanmoedigend applaus.

9'

Ben-Harush deelt bijna een cadeautje uit aan Mbokani. Gelukkig voor de linksachter staat Deschacht goed op te letten om het gevaar onschadelijk te maken.

2'

De bezoekers komen al meteen een eerste keer opzetten. Buta zet voor tot bij Mbokani, maar hij tikt aan de eerste paal naast.

1'

AFTRAP
Daknam maakt zich klaar voor de laatste wedstrijd van de voetbalzaterdag. Klimt Lokeren uit het diepe dal of zet Antwerp de achtervolging richting leider Genk voort?

Wedstrijdstatistieken

LOK
ANT
3
Hoekschoppen
7

Huidige vorm

LOK
ANT
x
+
x
-
x
+
x
+
x
x

Laatste 10 wedstrijden

LOK
ANT
11
Doelpunten
9
0
Tweede gele kaarten
0
12
Gele kaarten
25
2
Gewonnen wedstrijden
4
8
Verloren wedstrijden
4
0
Rode kaarten
0
21
Doelpunten tegen
11
0
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
6
Verloren
3

11

Gespeeld
Gelijk

2

Gewonnen
3
Verloren
6

Recente ontmoetingen