vrijdag 08.02.2019 20:30 #GNKSTA
Einde
(0-0)
94'

EINDE
Einde van de partij! Een sterk Racing Genk verslaat Standard na twee doelpunten van topschutter Samatta: 2-0!

In
92'

Mpoku vindt Carcela voor doel en ook hij treft eens de lat. Het doelhout is hier vandaag al meermaals in beeld geweest! Voorlopig geen eerredder voor Standard.

88'

DOELPUNT
Meteen na de gemiste kans van Vanheusden slaat Genk toe! Na een snelle counter via Maehle en Ndongala, komt het leer voor de voeten van Samatta. Die blijft opnieuw ijzig kalm en legt de 2-0 tegen de netten!

Doelpunt
87'

Reuzekans voor Standard nog! Een voorzetschot van Carcela belandt aan de tweede paal. Daar staat Vanheusden ongedekt, maar hij trapt naast de bal. Daar komt Genk goed weg!

Gele kaart
In
83'

Aiai, pech voor Racing Genk... Trossard blijft met de voet steken in het gras en lijkt een blessure te hebben opgelopen. Dit zou wel eens ernstig kunnen zijn voor het Genkse goudhaantje.

In
In
78'

En ook Clement grijpt eens in. Ndongala mag Paintsil komen vervangen. Kan hij de wedstrijd in een definitieve plooi leggen?

In
72'

Preud'homme grijpt opnieuw in en haalt een onzichtbare Djenepo naar de kant. Wintertransfer Halilovic mag zich bewijzen in de laatste twintig minuten!

71'

Bijna de 2-0! Dewaest kan een vrije trap nog aaien met het hoofd, waarna het leer de paal treft. In de herneming kan Ochoa de bal toch klemmen.

Gele kaart
Doelpunt
68'

DOELPUNT
Net wanneer Standard even een beter moment kent, komt Genk op voorsprong! Na een goede loopactie wordt Trossard vrijgespeeld en die kan hard op doel trappen. Ochoa kan in eerste instantie nog redden, maar aan de tweede paal kan Samatta makkelijk binnenleggen: 1-0!

63'

Carcela blijft liggen na een onschuldig duel op het middenveld. Hij verlaat het veld even voor verzorging... Half mankend lijkt de Luikse wonderboy toch nog verder te kunnen.

58'

Even een gevaarlijk standje in de Genkse rechthoek wanneer Vukovic zich lijkt te miskijken op een lange bal. Gelukkig voor de doelman gelooft Lestienne er niet echt in, waardoor deze niet kan profiteren.

53'

Twee grote kansen op rij voor Racing Genk! Aidoo kan richting het lege doel koppen, maar Bokadi haalt het leer nog van de lijn met de borst. In de daaropvolgende fase mag opnieuw Aidoo voor gevaar zorgen met het hoofd. Ditmaal kopt de verdediger over doel!

In
50'

Vijf minuten na de rust krijgen we de eerste wissel te zien. Cimirot, die een beetje ziek bleek te zijn, maakt plaats voor Bastien.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn weer vertrokken! Voorlopig zijn er nog geen wissels te bespeuren in de Crystal Arena.

45'

RUST
De eerste helft zit erop! De topper begon vrij rustig, maar gaandeweg liet Genk zich toch stevig gelden. De Limburgers kregen de beste kansen, maar kwamen voorlopig nog niet tot scoren. Standard kwam ook een paar keer gevaarlijk opzetten, maar mag tevreden zijn met de 0-0 ruststand.

45'

Net voor de rust nog één keer Standard! Carcela ziet plots Lestienne ongedekt staan. Die kan zijn schot niet goed kadreren.

43'

Vanop rechts viseert Malinovskyi opnieuw de verste winkelhaak vanuit vrije trap. Ochoa komt opnieuw met de schrik vrij!

40'

Vanuit een scherpe hoek mag Samatta op doel afstormen. Zijn knal gaat net naast de winkelhaak voorlangs! Nog vijf minuten tot de rust! Gaan we straks de kleedkamers in zonder doelpunten?

Gele kaart
36'

En daar is Genk alweer! Heynen zet zich sterk door en vindt dan Pozuelo voor doel. Dit legt slim achteruit op Trossard, maar hij besluit te zwak in de handen van Ochoa! In de daaropvolgende fase tikt de Standard-goalie een vlam van Paintsil nog net naast. Hoe lang houdt Standard dit nog vol?

34'

Pech voor Genk, want nu treft ook Malinovskyi het doelhout! Ochoa komt net te laat op de harde stuiter, maar wordt gered door de paal.

32'

Cimirot krijgt de bal even niet weg uit de eigen zestien... Trossard kan profiteren en mag aanleggen, maar ziet zijn poging sterven op de lat. De thuisploeg verdient stilaan een doelpunt.

30'

De eerste gele kaart komt op naam van Vanheusden. Het is opnieuw Malinovskyi die de daaropvolgende vrije trap voor zijn rekening mag nemen. Hij trapt ditmaal te centraal in de handen van Ochoa.

Gele kaart
26'

De grootste kansen zijn toch voor Racing Genk. Na een snelle counter belandt de bal voor de voeten van Paintsil. Die schuift hem aan de verste paal voorlangs.

22'

Lestienne mag een hoekschop nemen voor Standard, Laifis verlengt het leer met de hak te opzichtig over doel. We zijn intussen halfweg de eerste helft, maar het echte spektakel moet er nog aan komen.

19'

Een vrije trap voor Racing Genk en dat weet je dat er een bom staat aan te komen. De knal van Malinovskyi tikt nog eens, net voor doel, maar gelukkig voor Ochoa belandt het leer niet tussen de palen.

16'

Ook Standard krijgt wat meer ruimte, door het aanvallende spel van Genk. Carcela mag oprukken langs de rechterflank en viseert dan opnieuw de verste hoek. Ditmaal vliegt zijn afzwaaier ver naast.

11'

Opnieuw Racing Genk! Ditmaal zorgt Maehle voor de voorbereiding. Voor doel doet Paintsil er net niet genoeg mee. De Limburgers zijn baas in de openingsfase!

8'

Bijna de 1-0! Pozuelo verstuurt een sublieme doorsteekpass op Trossard. Die kan gaan scoren, maar Ochoa heeft een prima beenreflex in huis. Meteen erna kan Trossard nogmaals op doel besluiten, ditmaal belandt het leer in de handen van de Luikse doelman.

5'

Ook aan de overkant een eerste keer doelgevaar. Carcela brengt zichzelf in schietpositie en kiest dan voor de verste hoek. Doelman Vukovic ziet het leer voorlangs gaan.

3'

Het eerste schot richting doel komt van de thuisploeg. Het is Paintsil die hoog over doel besluit, al had scheidsrechter Laforge al gefloten voor buitenspel.

1'

AFTRAP
Een topper van formaat mag speeldag 25 openen. Racing Genk en Standard zijn dé twee teams in vorm. Benieuwd of we dan ook vuurwerk op het veld te zien krijgen!

0'

SELECTIE STANDARD
Ochoa, Laifis, Vanheusden, Bokadi, Cavanda, Marin, Cimirot, Lestienne, Carcela, Mpoku, Djenepo, Gillet, Goreux, Kosanovic, Miangue, Raskin, Halilovic, Bastien, Balikwisha, Emond. Geblesseerd: Oulare, Pocognoli, Sa. Geschorst: Fai.

0'

SELECTIE KRC GENK
Vukovic, Maehle, Aidoo, Dewaest, Uronen, Heynen, Malinovskyi, Ndongala, Pozuelo, Trossard, Samatta, Jackers, Vandevoordt, De Norre, Borges, Wouters, Seigers, Piotrowski, Fiolic, Paintsil, Ingvartsen, Gano. Geblesseerd: Berge, Lucumi.

Wedstrijdstatistieken

GNK
STA
5
Hoekschoppen
3

Huidige vorm

GNK
STA
+
+
x
-
+
+
+
+
+
+

Laatste 10 wedstrijden

GNK
STA
17
Doelpunten
17
0
Tweede gele kaarten
0
13
Gele kaarten
19
5
Gewonnen wedstrijden
5
2
Verloren wedstrijden
3
1
Rode kaarten
0
12
Doelpunten tegen
17
3
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
13
Verloren
25

47

Gespeeld
Gelijk

9

Gewonnen
25
Verloren
13

Recente ontmoetingen