zondag 03.02.2019 14:30 #BRUGNT
Einde
(0-1)
97'

EINDE
De wedstrijd is afgelopen. Na een stevig slot van de wedstrijd komen beide ploegen niet meer tot scoren. Het eindigt op 1-1.

Gele kaart
Gele kaart
90'

Er komen vijf minuten extra tijd bij.

90'

Verstraete loopt Vanaken opzichtig onderuit in de zestien. Zowel Van Driessche als de videoref vindt er niets aan.

88'

Nu redt Horvath de meubelen voor Club Brugge. Rosted kopt een hoekschop richting de korte hoek, Horvath duwt in corner.

In
87'

Leko gooit zijn laatste troefkaart op tafel. Rezaei komt in de ploeg voor Wesley.

85'

Kaminski houdt AA Gent nog maar eens recht. Openda zet voor richting Wesley. De Braziliaan stuit van dichtbij op de Gentse keeper.

83'

De Bruggelingen bestoken opnieuw de kooi van Kaminski. Schrijvers staat ditmaal aan het kanon, maar zijn plaatsbal gaat toch ruim naast.

82'

Club Brugge blijft op zoek gaan naar de overwinning. Kaminski duwt een schot van Diatta onorthodox weg. Even later schiet Openda naast.

Gele kaart
80'

Kaminski heeft zich blijkbaar geblesseerd en heeft verzorging nodig. De doelman moet verder, want de Gentse wissels zijn allemaal opgebruikt.

78'

AA Gent staat onder druk. Het thuispubliek vraagt om een penalty na vermeend handspel van Bronn, maar daar gaat Van Driessche niet op in. In de herneming knalt Denswil op doel, maar Kaminski brengt redding.

77'

Cools had al bijna de Brugse held kunnen zijn. Hij schiet een afvallende bal meteen richting de korte hoek. Kaminski duwt in hoekschop.

In
76'

Leko haalt Vormer naar de kant voor Cools. Het publiek trakteert de trainer op een fluitconcert. Ook de Nederlander zelf is niet tevreden met de wissel en trapt uit frustratie tegen een sporttas.

Rode kaart
74'

RODE KAART
Na het bekijken van de beelden moet ook Dennis vroegtijdig naar de kleedkamer. We spelen opnieuw met tien tegen tien.

73'

Dennis gaat vol op het scheenbeen van Souquet staan. Van Driessche wordt naar het scherm geroepen.

Doelpunt
71'

DOELPUNT
Openda staat slechts enkele seconden op het veld en hij zorgt al meteen voor de gelijkmaker. Na geharrewar in de kleine rechthoek duwt Openda zijn teen tegen de bal: 1-1.

In
70'

Leko gooit ook een verse kracht de strijd in. Openda komt Amrabat aflossen.

In
69'

Ook de laatste wisselmogelijkheid van Gent wordt meteen benut. David maakt plaats voor Dejaegere.

In
65'

Thorup moet zijn tactische plaatje bijstellen na de rode kaart voor Esiti. Hij haalt Dompé naar de kant voor Verstraete.

Tweede gele kaart
62'

RODE KAART
AA Gent moet met tien man verder. Esiti, zonet nog een gele kaart gepakt, komt stevig in botsing met Vormer. Voor Van Driessche is dat voldoende om de middenvelder zijn tweede gele kaart onder de neus te duwen.

In
61'

Bij AA Gent gaat Bezus naar de kant. Yaremchuk komt de Oekraïner aflossen.

57'

De thuisploeg moet aanvallen, maar zet daardoor wel de deur achterin open. Mechele moet spurten tegen de pijlsnelle David. Uiteindelijk wint de verdediger het sprintduel nipt.

Gele kaart
Gele kaart
52'

Club Brugge morst met een enorme mogelijkheid. Schrijvers glipt door de buitenspelval en ziet drie ploegmaats tegenover één Gentenaar staan. Zijn voorzet vindt echter geen ploegmaat, maar wel de eenzame Gentenaar.

49'

Schrijvers wakkert het vuur aan. De spits mag vrij aanleggen van buiten de zestien. Zijn schot vliegt een tweetal meter naast.

47'

De tweede helft is nog maar net begonnen of Sørloth laat een dot van een kans liggen. De Noor komt helemaal vrij om een vrije trap in de eerste zone binnen te werken, maar hij duwt de bal enkele meters naast.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start. Tapt Club Brugge uit een ander vaatje of stoomt AA Gent door?

45'

RUST
Tijd voor de rust. AA Gent leidt bij de pauze met 0-1 na het doelpunt van David.

42'

Diatta zoekt Wesley aan de eerste paal, maar zijn voorzet dwarrelt gevaarlijk richting doel. Kaminski neemt geen risico en duwt de bal over de achterlijn.

39'

AA Gent dwingt drie corners op rij af. De hoekschoppen leveren steeds paniek in de Brugse rangen op, maar een doelpunt vloeit er niet uit voort.

37'

Dennis scoort geen punten bij het thuispubliek. Eerst trapt hij half naast een voorzet. In de herneming knalt hij onbesuisd naast.

Gele kaart
31'

Bronn en Wesley liggen al ruim een halfuur met elkaar in de clinch. Na een trekfout van Bronn vliegt de Gentse verdediger uiteindelijk in het boekje van Van Driessche.

29'

De match gaat lekker over en weer. Aan de overkant staat Dompé opnieuw aan het kanon, maar hij schiet voorlangs.

28'

Kaminski houdt de thuisploeg opnieuw van de gelijkmaker. Ditmaal is de kopbal afkomstig van Dennis' hoofd. Kaminski tikt de bal met een knappe reflex uit zijn doelvlak.

26'

Daar is het antwoord van Club Brugge. Schrijvers kan koppen op een voorzet van Dennis. Kaminski strekt zijn volledige lichaam om de kopbal te kunnen plukken.

25'

Aan de overkant mag Bezus een vrije trap richting doel afvuren. Zijn poging eindigt rakelings naast de kruising.

Gele kaart
23'

Schrijvers glijdt David nogal opzichtig onderuit. Het levert de Bruggeling de eerste gele kaart van de match op.

22'

Wesley lokt op slimme manier een vrije trap uit op de rand van het strafschopgebied. Vormer zet zich achter de bal, maar hij knalt recht in de Gentse muur.

Doelpunt
18'

DOELPUNT
David kopt AA Gent op voorsprong. Horvath redt eerst de meubelen op een schot van Dompé, maar enkele tellen later is het toch raak. Sørloth zet voor op het hoofd van David. De kleine spits knikt van dichtbij raak.

17'

Dennis snijdt vanop zijn linkerflank naar binnen. Zijn laag schot wordt uiteindelijk makkelijk gepakt door Kaminski.

13'

De thuisploeg zorgt even voor paniek op hoekschop. Denswil knikt richting de verre hoek, Souquet kopt de bal voor de lijn opnieuw in corner.

12'

Club Brugge steekt de neus aan het venster. Vormer slingert zijn voorzet richting Diatta, maar Esiti knalt ternauwernood nog in corner.

9'

Daar is Dompé opnieuw. Hij gaat met een flukse beweging voorbij Diatta en snelt vervolgens ook voorbij Amrabat. Horvath moet zijn schot vervolgens in hoekschop boksen.

5'

Het eerste schot richting een vijandig doel komt van AA Gent. Dompé probeert Horvath aan het werk te zetten met een vrije trap, maar zijn schot gaat enkele meters naast.

1'

AFTRAP
Van Driessche fluit de wedstrijd op gang.

0'

SELECTIE KAA GENT
Kaminski, Asare, Rosted, Bronn, Souquet, Bezus, Odjidja, Esiti, Chakvetadze, Yaremchuk, Sorloth, Thoelen, Coosemans, Plastun, Derijck, De Smet, Smith, Verstraete, Dejaegere, Dompé, David, Kvilitaia. Geblesseed: Azango.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Horvath, Poulain, Mechele, Denswil, Diatta, Vormer, Vanaken, Amrabat, Dennis, Wesley, Schrijvers, Letica, Decarli, Rits, Mata, Openda, Rezaei, Cools. Geblesseerd: Vossen, Danjuma, Vlietinckx. Geschorst: Nakamba.

Wedstrijdstatistieken

BRU
GNT
55
Balbezit
45
10
Hoekschoppen
9
30
Inworpen
19
3
Reddingen
8
3
Buitenspel
1
17
Fouten
20
9
Schoten op doel
4
8
Doelman uittrappen
10
5
Schoten naast doel
4
21
Vrije trappen
20

Huidige vorm

BRU
GNT
+
+
x
+
+
x
+
+
-
x

Laatste 10 wedstrijden

BRU
GNT
22
Doelpunten
14
0
Tweede gele kaarten
0
18
Gele kaarten
17
6
Gewonnen wedstrijden
4
3
Verloren wedstrijden
6
0
Rode kaarten
1
14
Doelpunten tegen
16
1
Gelijke spelen
0
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
23
Verloren
15

47

Gespeeld
Gelijk

9

Gewonnen
15
Verloren
23

Recente ontmoetingen