vrijdag 25.01.2019 20:30 #ANTSTA
Einde
(0-0)
94'

EINDE
Geen winnaar op de Bosuil, na een interessante tweede helft: 1-1!

91'

We krijgen er drie minuten extra tijd bij! Wat heeft het slot nog in petto?

Gele kaart
In
In
89'

Reuzekans nog voor Standard! Het begint bij mistasten van Bolat. In de daaropvolgende fase valt het leer met wat geluk voor de voeten van Vanheusden, maar die tikt net naast. Antwerp komt met de schrik vrij!

86'

Na de gelijkmaker is de strijd er niet minder op geworden. Beide ploegen geloven nog volop in hun kansen. Valt er nog een winnaar uit de bus in de slotfase?

82'

DOELPUNT
Met zijn tienen komt Antwerp toch op gelijke hoogte! Het is Bolat, die perfect was uitgekomen, die eigenlijk de aanval opzet via Yatabaré. De ingevallen Rodrigues zorgt voor de assist op Mbokani en die knalt door de benen van Ochoa: 1-1!

Doelpunt
In
78'

Meteen ook een tweede wissel bij de thuisploeg. Borges mag gaan rusten, Rodrigues is zijn vervanger in het laatste kwartier.

In
75'

Bölöni voert intussen zijn eerste wissel door. De onzichtbare Bolingi verlaat het veld. Owusu is de man die voor de gelijkmaker moet trachten te zorgen.

Doelpunt
73'

DOELPUNT
Na terecht ingrijpen van de VAR komt Standard op voorsprong. Carcela legt breed op Lestienne en die heeft het leer maar binnen te tikken.De lijnrechter had al gevlagd voor buitenspel, maar de VAR corrigeert terecht de foute beslissing: 0-1!

67'

De numerieke meerderheid levert meteen een uitstekende kans op voor Standard. Bolingi, niet bezig aan zijn beste partij, verliest knullig het leer, waarna de bal uiteindelijk voor de voeten valt van Djenepo. Die zet zichzelf knap in een schietpositie, maar trapt net naast de kooi van Bolat!

Gele kaart
63'

RODE KAART
Antwerp moet nog een half uur met zijn tienen verder! Lamkel Zé kreeg zonet al een domme gele kaart na een overbodige duw op Djenepo. Luttele minuten later krijgt hij terecht zijn tweede geel achter zijn naam, na een vuile overtreding op Carcela. Een keerpunt in de wedstrijd?

Tweede gele kaart
Gele kaart
61'

Even een scrimmage voor het Luikse doel! De bal valt echter niet ideaal voor een Antwerpse voet, waardoor het leer kan worden weggekegeld uit de gevarenzone.

Gele kaart
Gele kaart
57'

Ei zo na de 0-1! Na een duel op hoekschop tussen Luyindama en Van Damme, kopt deze laatste richting eigen doel, maar gelukkig voor de Antwerpse verdediger sterft de bal op de lat. Daar komt Antwerp bijzonder goed weg!

53'

De Rouches mogen een vrije trap nemen vanop een interessante plek. Marin krult hem langs de muur, maar Bolat gaat goed plat. Toch wat meer dreiging nu vanwege de bezoekers.

49'

Standard heeft zijn eerste schot tussen de palen beet! Djenepo haalt eens uit vanop afstand, Bolat kan in twee tijden klemmen.

47'

Meteen een uitstekende mogelijkheid voor Antwerp! Lamkel Zé kan op doel besluiten, maar vindt de benen van Ochoa op zijn weg. Standard ontsnapt!

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan! Zet Antwerp de druk op Standard nog wat verder, of komen de Luikenaars met verse moed uit de kleedkamer? De eerste die vanavond scoort, zou wel eens de matchwinnaar kunnen worden...

Gele kaart
45'

RUST
Een fysieke strijd kregen we toch echt wel te zien in deze eerste helft. Beide ploegen kwamen nog niet tot scoren en zo gaan we rusten zonder doelpunten.

45'

Net voor de rust krijgt Standard nog zijn grootste kans van de avond! Marin probeert het met een lage schuiver, maar Bolat ziet het leer net voorlangs gaan.

43'

Mbokani vindt Refaelov in de zestien. Die draait knap weg en viseert dan de verste hoek, maar hij knalt hoog over doel. De mogelijkheden blijven toch vooral van de thuisploeg komen!

41'

Opvallend is toch dat de diepe spitsen vanavond weinig in beeld komen. Mbokani verliest de fysieke strijd met de sterke Luyindama, aan de overkant heeft Emond met moeite de bal geraakt.

38'

Na een aanval aan de overkant krijgt Djenepo met wat geluk het leer voor de voeten. Hij raakt de bal echter volledig verkeerd, waardoor die richting de zijlijn vertrekt.

35'

En daar is Antwerp weer! Buta krijgt tijd en ruimte om zijn kans te gaan, maar hij talmt te lang en ook hij besluit Refaelov aan te spelen. De voorzet belandt echter in de voeten van Luyindama. Dit had de openingstreffer kunnen inluiden!

32'

Lestienne probeert het eens vanop afstand. Zijn vizier staat duidelijk nog niet even scherp als in zijn Club Brugge-periode. Toch eens een schaarse doelpoging van de Luikenaars.

30'

Dankzij een ingestudeerd nummertje op vrije trap komt Antwerp opnieuw opzetten. De alerte Standard-defensie kan de daaropvolgende voorzet echter wegwerken. De troepen van Bölöni zetten toch aardig wat druk de jongste minuten.

27'

Via de driehoek Refaelov-Mbokani-Lamkel Zé zet Antwerp een aardige aanval op! Lamkel Zé kan op doel trappen, maar besluit het leer toch nog voor te brengen voor Refaelov. Die kan er net niet genoeg bij, waardoor de kans is verkeken. Daar zat toch meer in voor de Great Old!

23'

We zijn intussen halfweg de eerste helft. Beide ploegen staan bijzonder goed georganiseerd, daarom krijgen we vooral veel middenveldspel te zien.

18'

Het blijft voorlopig nog wachten op de grote kansen. We krijgen een partij te zien met heel wat inzet en leuke duels, maar het mag nog net een tikkeltje meer zijn.

13'

Opnieuw Antwerp! Lamkel Zé ontfutselt het leer en bedient dan Mbokani. De diepe spits legt breed op Refaelov, die Bolat probeert te lobben, maar zijn poging gaat over.

11'

Buta verstuurt een gevaarlijke voorzet vanop de rechterflank. De Standard-defensie vergeet even Bolingi, maar die kan er net niet bij.

7'

Grote mogelijkheden zijn er nog niet geweest in de openingsfase. Standard zit iets beter in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te zijn. Waar we wel al een paar keer getuige van mochten zijn, zijn de stevige duels tussen Luyindama en Mbokani.

2'

Het eerste schot richting doel komt van de bezoekers. Het is Marin die zijn kans gaat, maar dat levert niet echt groot gevaar op.

1'

AFTRAP
We zijn er aan begonnen op de Bosuil! Antwerp en Standard kunnen beiden opschuiven naar de tweede plaats, dus beide ploegen zullen er allicht vol voor gaan!

0'

SELECTIE STANDARD
Ochoa, Fai, Luyindama, Vanheusden, Laifis, Cimirot, Marin, Lestienne, Emond, Djenepo, Carcela, Gillet, Cavanda, Kosanovic, Goreux, Miangue, Bokadi, Agbo, Bastien, Balikwisha. Geblesseerd: Oulare, Pocognoli, Sa. Geschorst: Mpoku.

0'

SELECTIE ANTWERP
Bolat, Buta, Arslanagic, Van Damme, Juklerod, Yatabare, Borges, Lamkel Zé, Refaelov, Bolingi, Mbokani, Teunckens, Hairemans, Baby, Rodrigues, Batubinsika, Nazaryna, Owusu, Opare, Kakudji. Geblesseerd: Haroun, Govea.

Wedstrijdstatistieken

ANT
STA
1
Hoekschoppen
3

Huidige vorm

ANT
STA
+
+
+
+
x
+
x
+
+
-

Laatste 10 wedstrijden

ANT
STA
10
Doelpunten
17
0
Tweede gele kaarten
0
24
Gele kaarten
19
4
Gewonnen wedstrijden
5
5
Verloren wedstrijden
3
0
Rode kaarten
0
13
Doelpunten tegen
17
1
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
3
Verloren
3

9

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
3
Verloren
3

Recente ontmoetingen