zondag 27.01.2019 20:00 #KVKGNT
Einde
(1-1)
95'

EINDE
Het is afgelopen. AA Gent wint met 1-2 en pakt zo drie belangrijke punten op het veld van KV Kortrijk.

91'

Een afgeweken schot van Chevalier dwarrelt gevaarlijk richting de bovenhoek. Kaminski kan de bal nog net naast de paal duwen. De doelman komt ook in botsing met de paal, maar de schade valt mee.

90'

Er komen vier minuten extra tijd bij.

Gele kaart
Gele kaart
Gele kaart
86'

Alle hens aan dek bij AA Gent nadat Mboyo zijn hoofd tegen een hoekschop krijgt. Na enig gerommel krijgen ze de bal bij AA Gent dan toch weg.

85'

De tijd begint te dringen voor de thuisploeg. Ezekiel, zopas ingevallen, zet Kaminski aan het werk met een kopbal, maar daar ligt de Gentse keeper niet wakker van.

In
82'

AA Gent kan de match volledig op slot gooien. Op de counter belandt de bal tot bij Sørloth. De Noor schiet de bal echter het stadion uit.

78'

Bruzzese ontsnapt aan de blunder van het jaar. De doelman lost knullig een schotje van Bezus. Dejaegere tikt in de herneming binnen, maar gelukkig voor de Kortrijkse keeper wordt er gevlagd voor buitenspel.

In
Doelpunt
76'

DOELPUNT
De Smet schiet AA Gent op voorsprong met een wonderschoon doelpunt. De linksachter snijdt naar binnen en schiet vervolgens met zijn rechtervoet richting de verste bovenhoek. Via de kruising gaat de bal enig mooi in doel.

Gele kaart
In
72'

Ook bij KV Kortrijk wordt een eerste keer gewisseld. Batsula komt doelpuntenmaker Ouali aflossen.

70'

Chevalier werkt zich te pletter. Hij zet voor richting De Sart, die Dejaegere aftroeft, maar ook voorlangs kopt.

68'

Azouni laat zich de kaas van het brood eten. Gelukkig voor de rechtsachter speelt AA Gent de situatie niet goed uit.

In
In
67'

Het is tijd voor het debuut van Bezus bij AA Gent. Hij komt Smith aflossen. Ook Dompé gaat naar de kant voor Chakvetadze.

63'

Bij KV Kortrijk willen ze graag een strafschop na een aangekopte handsbal. Visser wuift het protest weg.

62'

Sørloth wil graag een vrije trap, maar Visser laat doorspelen. Aan de overkant tikt Mboyo een voorzet een half metertje naast.

In
58'

Thorup gooit een verse kracht in de Gentse aanvalslinie. Yaremchuk gaat naar de kant voor Sørloth.

55'

En opnieuw ontsnapt AA Gent aan een achterstand. Mboyo bedient Ouali opnieuw aan de tweede paal, maar de doelpuntenmaker schiet van dichtbij tegen de onderkant van de deklat.

54'

Kaminski redt de meubelen voor AA Gent. Avenati neemt een voorzet meteen op de slof. Zijn schot strandt recht op het lichaam van de Gentse doelman.

48'

Azouni zet laag voor richting het strafschoppunt. Plastun keilt de bal in allerijl weg.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Dezelfde 22 spelers staan terug op het veld. De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
Het rustsignaal weerklinkt in het Guldensporenstadion. AA Gent kwam vroeg op voorsprong via David, maar na een kwartier zorgde Ouali voor de 1-1 ruststand.

43'

Het vizier van Yaremchuk staat na 43 minuten nog niet op scherp. De spits probeert zijn schot richting de verste hoek te krullen, maar van een krul was geen sprake.

42'

Kumordzi heeft zijn handen vol om een voorzet voor de neus van Yaremchuk weg te werken. In de rebound besluit Smith op doel. Zijn schot gaat enkele meters naast.

41'

De thuisaanhang houdt hun hart even vast wanneer Bruzzese de aanstormende Dompé uitkapt. Gelukkig voor de doelman loopt zijn fantasietje goed af.

Gele kaart
37'

De bezoekers worden sterker. Na een stevige inspanning van Rosted schiet Smith enkele centimeters naast.

36'

Daar is AA Gent opnieuw. Dejaegere bedient de lopende David. De aanvaller kan zijn tweede goal van de avond ruiken, maar hij mikt zijn schot tegen de buitenkant van de paal.

34'

Mboyo staat te vechten met de bal op de rand van zijn eigen strafschopgebied. Hij verspeelt het leer aan Yaremchuk, maar gelukkig voor Mboyo levert diens schot geen doelpunt op.

33'

Azouni slingert zich voorbij twee tegenstanders, maar botst vervolgens wel op een andere Gentenaar. De Kortrijkse rechtsachter is alvast wel aan een bedrijvige partij bezig.

28'

AA Gent steekt de neus nog eens aan het venster met een geweldige vrije trap van Dompé. De flankspits jaagt de bal richting de bovenhoek, maar Bruzzese tikt met een knappe redding over.

25'

Een ingestudeerde corner van Kortrijk lijkt mis te gaan, maar De Sart maakt er alsnog het beste van. Via de hand van Kaminski krijgen we een nieuwe hoekschop.

22'

KV Kortrijk dicteert de wet. Ouali verstuurt een voorzet richting de eerste zone. Zijn poging strandt echter recht in de armen van Kaminski.

20'

Beide ploegen hebben moeite om balbezit te houden. Het is vooral KV Kortrijk dat de wedstrijd in handen probeert te nemen, maar echt gevaarlijk is de thuisploeg niet meer geweest.

Doelpunt
15'

DOELPUNT
Ouali brengt KV Kortrijk langszij. Mboyo verstuurt een strakke voorzet richting de tweede paal. Daar komt Ouali ingelopen om de bal van dichtbij over de lijn te duwen: 1-1.

12'

Na veelvuldig balbezit ziet Mboyo geen andere optie dan op doel te besluiten. Zijn afstandspoging waait uiteindelijk ongevaarlijk over de kooi van Kaminski.

9'

De thuisploeg lijkt toch even van slag na de vroege tegengoal. De bezoekers kunnen opnieuw dreigen vanop vrije trap. Via een bos van spelers hobbelt de bal uiteindelijk naast.

Doelpunt
4'

DOELPUNT
Daar is de openingstreffer al. Een voorzet van Dompé belandt tot bij David. De spits kan de bal rustig controleren en schiet vervolgens van dichtbij voorbij Bruzzese: 0-1.

3'

Van een studieronde is alvast geen sprake. Ook AA Gent laat zich een eerste keer zien via Dejaegere, maar hij schiet een voorzet enkele meters naast.

1'

We spelen amper 23 seconden of het is al paniek achterin bij AA Gent. Avenati kan net niet bij een voorzet, Rosted schiet in hoekschop.

1'

AFTRAP
Scheidsrechter Visser fluit de laatste wedstrijd van speeldag 23 op gang.

Wedstrijdstatistieken

KVK
GNT
11
Hoekschoppen
2

Huidige vorm

KVK
GNT
x
+
+
x
-
+
-
x
-
+

Laatste 10 wedstrijden

KVK
GNT
22
Doelpunten
14
0
Tweede gele kaarten
0
26
Gele kaarten
17
7
Gewonnen wedstrijden
4
3
Verloren wedstrijden
6
0
Rode kaarten
1
13
Doelpunten tegen
16
0
Gelijke spelen
0
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
7
Verloren
18

29

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
18
Verloren
7

Recente ontmoetingen