In
93'

EINDE
Einde van de wedstrijd! Genk wint in Sint-Truiden met 2-3 na een uiterst spannende derby!

92'

Bijna nog de 3-3! Janssens trapt door een bos van benen op doel, Jackers kan nog net de gelijkmaker voorkomen!

Gele kaart
89'

We krijgen er zodadelijk nog drie minuten bij! De strijd lijkt gestreden, maar in deze wedstrijd weet je nooit!

In
85'

Tijd om eens te wisselen! Heynen komt de moegestreden Pozuelo vervangen. Aan de overkant is Janssens de vervanger van Sekine. Kan STVV nog terugkomen in de slotfase?

In
Gele kaart
Doelpunt
81'

DOELPUNT
En daar is de verdiende 2-3! Ndongala kan een vlotte aanval simpel binnenleggen en zo staat Genk voor het eerst op voorsprong.

79'

Ei zo na de 2-3! Samatta staat plots oog in oog met Steppe. De doelman is gezien, maar wordt gered door de lat. Genk duwt door voor de winnende treffer!

Gele kaart
Doelpunt
75'

DOELPUNT
Alles te herbeginnen voor STVV! Samatta steekt slim door tot bij Trossard. Die doet het ditmaal wel goed en trapt het leer via de paal tegen de netten: 2-2! Wat krijgen we hier nog allemaal te zien in het laatste kwartier?

72'

Genk meteen met het antwoord! Ndongala zet voor tot bij Trossard. Die kan koppen, maar plaatst het leer te centraal, waardoor Steppe makkelijk kan klemmen.

Doelpunt
71'

DOELPUNT
Na een fout van Aidoo op Boli krijgt STVV een vrije trap vanop een interessante plek! Diezelfde Boli trapt het leer onder de springende muur in doel: 2-1!

69'

Toch nog eens wat dreiging vanwege STVV. Kamada opnieuw met de heerlijke dieptepass, maar Sekine verslikt zich in de controle. Hier had meer in gezeten voor de thuisploeg!

66'

Opnieuw een harde knal richting doel van Trossard, maar die belandt op het hoofd van Ndongala. Er was overigens ook al gefloten voor buitenspel. STVV ziet even sterretjes...

61'

Bijna de 1-2! Pozuelo legt af voor de harde linker van Trossard. Die viseert de winkelhaak met een goed schot, maar Steppe heeft een geweldige reflex in huis! De doelman kan duidelijk nog goed zien uit zijn gehavend oog!

59'

Ndongala draait zich vrij en schiet dan richting de korte hoek. Steppe laat zich opnieuw niet verrassen. Genk kan meer en meer zijn stempel drukken op de wedstrijd.

55'

Trossard mag zomaar naar binnen snijden en op doel afstormen. De afwerking van de linkerflank is echter heel wat minder. Nog maar weinig gezien trouwens vandaag van Trossard. Aan de overkant zorgt Ndongala dan toch voor heel wat meer gevaar...

Gele kaart
49'

Berge lijdt balverlies en haalt Boli neer. Terechte gele kaart voor de Genkse middenvelder. Eerder pakte ook Malinovskyi al geel, STVV wordt voorlopig gespaard van kaarten door scheidsrechter Visser.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Voorlopig geen wissels te bespeuren! Wie trekt het laken naar zich toe in deze tweede helft?

45'

RUST
We gaan rusten met een billijk gelijkspel. Botaka bracht STVV op voorsprong, maar Samatta maakte gelijk. Alles zal moeten worden beslist in de tweede helft!

44'

We krijgen er zometeen drie minuten extra tijd bij! Genk probeert het alvast nog eens met een lage schuiver van Berge, maar Steppe ziet (voor zover hij alles nog kan zien) het leer voorlangs gaan.

41'

We zijn terug aan het voetballen. Zowel Dewaest als Steppe lijken nog verder te kunnen.

38'

De wedstrijd ligt even stil na een stevige botsing tussen Steppe en Dewaest. De doelman heeft meteen een ei op het oog, waardoor de kans bestaat dat zijn wedstrijd er op zit.

34'

Nog zo'n tien minuten tot de rust! Gaat Genk er nog over voor de pauze, of gaan we straks rusten met een gelijke stand?

Gele kaart
Doelpunt
29'

DOELPUNT
En daar is de gelijkmaker! Ndongala bedient Samatta, die heeft de vrije weg naar doel doordat Teixeira te laat uitstapt. De Gouden Stier omspeelt Steppe en legt de 1-1 simpel tegen de netten.

20'

Opnieuw veel te makkelijk balverlies in de Truiense defensie. Vervolgens wordt Samatta richting Steppe gestuurd, maar de aanvaller vertrok iets te snel uit buitenspelpositie.

18'

Het gaat hier vlot op en neer! Kamada verstuurt een prima dieptepass richting Boli. Die kruist zijn schot, maar Jackers kan er nog net zijn voet tegen plaatsen. Hier komt Genk opnieuw goed weg!

16'

Balverlies bij STVV leidt een aanval in voor de bezoekers. Het is Malinovskyi die er zijn zware voet tegen kan zetten, maar hij trapt te centraal binnen het bereik van Steppe.

15'

Sint-Truiden laat even de bal rondgaan, terwijl Genk moet jagen. Uiteindelijk is het Sekine die het leer krijgt toegespeeld rond de zestien. Hij twijfelt echter iets te lang om op doel te trappen, waardoor de kans verkeken is.

10'

Na de vroege achterstand is het wel Genk dat het initiatief neemt. De leider heeft natuurlijk ook niet al te veel keus, want het is op achtervolgen aangewezen.

6'

Ook Genk komt een eerste keer dreigen. Op een vrije trap wordt Dewaest onbegrijpelijk helemaal alleen gelaten. Hij kopt te zwak in de handen van Steppe.

4'

Opnieuw Sint-Truiden! Na een knappe aanval valt de bal voor de voeten van Boli. Die kan op doel trappen, maar zijn poging kan nog net worden afgeblokt door Maehle. Bijna was de dubbele voorsprong al een feit voor de thuisploeg!

Doelpunt
2'

DOELPUNT
Genk mag direct achtervolgen! De vrije trap van Kamada wijkt af tot in de voeten van Botaka. Die heeft het leer maar binnen te tikken: 1-0! Wat een begin van de derby!

1'

Meteen een eerste wapenfeit van STVV! Aidoo speelt terug op Jackers, de doelman neemt het leer in de handen en zo krijgt Sint-Truiden een onrechtstreekse vrije trap vanop een interessante plek!

1'

AFTRAP
STVV en KRC Genk mogen het kalenderjaar 2019 op gang trappen! De Limburgse derby zorgt altijd voor een extra dimensie en dat zal vanavond ongetwijfeld niet anders zijn.

0'

SELECTIE KRC GENK
Jackers, Maehle, Aidoo, Dewaest, Uronen, Berge, Malinovskyi, Ndongala, Pozuelo, Trossard, Samatta, Vandevoordt, Borges, Wouters, Heynen, Paintsil, Zhegrova, Gano. Geblesseerd: Screciu, Lucumi.

0'

SELECTIE STVV
Steppe, Mmaee, De Petter, Garcia Tena, Botaka, Sekine, Sankhon, Asamoah, De Sart, Boli, Kamada, Pirard, Herbots, Koike, Doore, De Bruyn, Janssens, Nazon, Balango. Geblesseerd: Teixeira, Ceballos, Gladon. Geschorst: Bezus, Acolatse.

Wedstrijdstatistieken

STV
GNK
35
Balbezit
65
2
Hoekschoppen
5
13
Inworpen
17
5
Reddingen
1
1
Buitenspel
3
19
Fouten
18
3
Schoten op doel
8
9
Doelman uittrappen
5
2
Schoten naast doel
5
21
Vrije trappen
20

Huidige vorm

STV
GNK
-
+
-
+
x
+
-
-
+
+

Laatste 10 wedstrijden

STV
GNK
14
Doelpunten
17
0
Tweede gele kaarten
0
18
Gele kaarten
13
4
Gewonnen wedstrijden
5
2
Verloren wedstrijden
2
1
Rode kaarten
1
11
Doelpunten tegen
12
4
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
5
Verloren
19

28

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
19
Verloren
5

Recente ontmoetingen