93'

EINDE
Het eindsignaal weerklinkt. KV Kortrijk wint voor de derde keer dit seizoen van Zulte Waregem. De thuisploeg stond 0-2 in het krijt, maar na een spectaculaire ommekeer blijven de drie punten toch in Kortrijk. Eindstand: 4-2.

In
91'

Harbaoui kan Zulte Waregem opnieuw in de match brengen. Hij krijgt de bal perfect aangespeeld, maar knalt de opgelegde kans van dichtbij tegen de deklat.

Doelpunt
89'

DOELPUNT
Chevalier beslist de derby. Bürki trapt halfslachtig naast de bal waardoor Chevalier alleen op Bossut kan afstormen. De spits blijft koel en werkt proper af: 4-2.

In
Gele kaart
87'

Het wordt even heet voor het doel van Kaminski. Bongonda kopt tegen het lichaam van Lepoint. Het geharrewar in de kleine rechthoek levert uiteindelijk niets op.

In
85'

Bij Zulte Waregem slaan ze aan het klungelen waardoor Chevalier kan profiteren. De spits plaatst zijn schot een dikke meter naast.

Gele kaart
In
In
80'

Dury gooit twee nieuwe namen in de strijd. Bedia en De Fauw komen Demir en Nissilä vervangen.

79'

Ouali kan plots zonder problemen voorbij zijn tegenstander hollen. Walsh kopt zijn voorzet voor de neus van Mboyo in corner.

76'

De aanhang van KV Kortrijk zingt en springt achter het doel van Kaminski. De thuissupporters smullen van deze derby.

Doelpunt
73'

DOELPUNT
Mboyo zet KV Kortrijk op 3-2! De spits mag een voorzet zomaar controleren en zich vrij draaien. Hij legt de bal vervolgens door de benen van Walsh over de doellijn.

Doelpunt
71'

DOELPUNT
De ommekeer van KV Kortrijk is compleet. Een vrije trap wordt doorgekopt tot bij Lepoint. De verdediger tikt de bal als een echte spits voorbij Bossut: 2-2!

70'

KV Kortrijk stoomt door op enthousiasme. Zulte Waregem wordt op de eigen zestien terug geduwd.

Gele kaart
Doelpunt
65'

DOELPUNT
De spanning is weer helemaal terug. Mboyo zet zich stevig door voorbij Walsh. De spits schiet de bal vervolgens proper in de verste hoek binnen: 1-2.

62'

Bossut redt de meubelen voor Essevee. Baudry gaat naast de bal waardoor Mboyo alleen voor Bossut verschijnt. De doelman duikt echter prima in de voeten.

In
Doelpunt
59'

DOELPUNT
Faik verdubbelt de voorsprong van Zulte Waregem. De Nederlander mag een vrije trap nemen op een zeer interessante plek. Hij draait de bal over de muur tegen de touwen: 0-2.

56'

Kagelmacher laat zich aftroeven door Björdal. De Noor zet scherp voor richting de tweede paal, maar daar komt Bongonda enkele passen te laat om voor gevaar te kunnen zorgen.

Gele kaart
52'

Faik tikt Ezekiel onderuit. Het komt de Nederlander op een gele kaart te staan.

47'

Tardieu neemt de bal nogal nonchalant op de slof. De Fransman lijkt zelf niet in zijn schot te geloven, maar zijn poging is niet eens zo onaardig.

Gele kaart
46'

De tweede helft is net begonnen en Ezekiel vliegt al op de bon. De Nigeriaan ging volgens Van Driessche te hevig met zijn arm in duel.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Alle spelers staan terug op het veld. De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
Tijd om te rusten. Zulte Waregem klom vlak voor de pauze op voorsprong. Nissilä zorgde voor het enige doelpunt in de eerste helft.

Doelpunt
42'

DOELPUNT
Zulte Waregem komt op voorsprong dankzij Nissilä. Björdal legt achteruit tot aan het strafschoppunt. Daar duikt de jonge Fin op en hij schiet de 0-1 overtuigend voorbij Kaminski.

40'

Zulte Waregem lijkt nog eens voor gevaar te kunnen zorgen met een vrije trap van Faik. De Nederlander trapt de bal echter pardoes over de achterlijn.

38'

Lepoint verstuurt een lange bal richting D'Haene, die in één tijd wil voorzetten. De bal hobbelt echter rechtstreeks in de armen van Bossut. De precisie in de zone van de waarheid ontbreekt.

32'

Wat een kans voor Walsh. Bongonda zet de bal voor richting de tweede paal. De Nederlander staat helemaal alleen, maar schampt de bal recht in de armen van Kaminski.

28'

Beide ploegen spelen met een groot strijdershart, maar op doelkansen is het nu toch al enige tijd wachten.

21'

D'Haene stoomt zijn flank af en vindt Ouali aan de kleine rechthoek. De Fransman heeft te veel tijd nodig waardoor Baudry in corner kan werken.

19'

De thuisploeg zit in een goede periode. Mboyo kan op doel koppen, maar Van Driessche zag een duw in de rug van Walsh.

17'

De Sart zet Bossut aan het werk met een zwiepende vrije trap. In de herneming heerst er paniek bij Zulte Waregem, maar de thuisploeg profiteert niet.

14'

Björdal vindt ruimte op de rechterflank. Zijn lage voorzet belandt tot bij Harbaoui, die de bal met een hakje in doel probeert te werken. Zijn poging komt er echter niet uit.

11'

KV Kortrijk breekt gevaarlijk uit via Charisis. De Griek vindt De Sart, maar diens schot is te centraal gemikt.

10'

Ezekiel zoekt en vindt een gaatje om op doel te trappen. Zijn schot is echter veel te slap om Bossut in de problemen te brengen.

4'

Daar is het antwoord van KV Kortrijk. D'Haene schiet verrassend vanuit de tweede lijn. Zijn schot zoeft naast het doel van Bossut.

2'

Zulte Waregem laat al meteen van zich spreken. Björdal dwingt Kaminski tot een bescheiden redding. Op de daaropvolgende hoekschop komt Harbaoui helemaal vrij, maar de spits knikt een dikke meter naast.

1'

AFTRAP
KV Kortrijk brengt de bal aan het rollen. De derby gaat van start.

0'

SELECTIE ZULTE WAREGEM
Bossut, Demir, Heylen, Baudry, De fauw, Tardieu, Walsh, Bongonda, Faik, Sylla, Harbaoui, Bedia, Madu, Nissilä, Soisalo, H. Bjordal, J. Bjordal, Bürki, Bostyn, Bansen, Pletinckx. Geblesseerd: Verboom, De Smet, Buffel, Marcq, De Pauw.

0'

SELECTIE KV KORTRIJK
Kaminski, Azouni, Kagelmacher, D'Haene, Van der Bruggen, De Sart, Charisis, Ouali, Avenatti, Ezekiel, Bruzzese, De Smet, Mboyo, Hines-Ike, Batsula, Ajagun, Chevalier, Stojanovic, Golubovic. Geblesseerd: Hoxha, Kumordzi, Rolland.

Wedstrijdstatistieken

KVK
ZWA
6
Hoekschoppen
6

Huidige vorm

KVK
ZWA
-
+
-
x
-
-
+
-
+
+

Laatste 10 wedstrijden

KVK
ZWA
24
Doelpunten
22
0
Tweede gele kaarten
1
16
Gele kaarten
17
7
Gewonnen wedstrijden
3
3
Verloren wedstrijden
3
0
Rode kaarten
1
13
Doelpunten tegen
22
0
Gelijke spelen
4
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
8
Verloren
14

27

Gespeeld
Gelijk

5

Gewonnen
14
Verloren
8

Recente ontmoetingen