woensdag 26.12.2018 20:30 #GNKGNT
Einde
(1-1)
93'

EINDE
De drie minuten extra tijd zitten erop! Genk wint met 3-1 van een nochtans sterk spelend AA Gent en sluit zo het kalenderjaar 2018 af met een overwinning!

In
In
89'

Genk wil er graag nog een vierde bijdoen! Ndongala treft echter de paal na een gekruist schot. De herneming van Maehle wordt door Thoelen onschadelijk gemaakt. 4-1 had ook ietwat overdreven geweest.

Doelpunt
85'

DOELPUNT
De wedstrijd is gespeeld! Met een stuit laat Heynen doelman Thoelen geen kans: 3-1!

81'

Nog een tiental minuten op de klok... De overwinning lijkt binnen voor de leider uit de JPL, want Gent komt er helemaal niet meer aan te pas. Bovendien moet het nog tien minuten verder met zijn tienen.

78'

Pozuelo schildert een vrije trap naar de korte hoek en zo lijkt de 3-1 een feit. Thoelen heeft echter een tijgersprong in huis en kan zo het leer nog uit zijn doel houden. Knappe redding!

Rode kaart
76'

RODE KAART
Rosted haalt de doorgebroken Ndongala neer en wordt terecht uitgesloten door scheidsrechter Smet. Nu wordt het wel heel moeilijk voor de Gentenaars...

In
73'

Thorup grijpt in en haalt de onzichtbare David naar de kant. Awoniyi moet voor wat meer power gaan zorgen in de Gentse aanval.

70'

Na balverlies van Esiti kan Genk snel counteren. Maehle bedient Pozuelo, die ziet doelman Thoelen uit zijn doel staan, maar de lobbal gaat over doel. Meteen erna kan Maehle zelf zijn kans gaan, maar nog steeds blijft de 3-1 uit.

In
65'

Ook een tweede sterkhouder van Gent moet nu het veld verlaten, want Odjidja ondervindt teveel last van de knie. Het is Birger Verstraete die zijn plaats neemt op het middenveld.

Gele kaart
In
59'

Pech voor AA Gent, waar doelpuntenmaker Bronn al hinkend naar de kant moet. Hij kan niet meer verder en wordt vervangen door Plastun.

56'

Gent geeft de moed niet op en blijft zijn zelfde spel spelen. Op die manier dwingt het nu ook een hoekschop af, maar Yaremchuk kopt over de kooi van Vukovic.

51'

Genk wil de wedstrijd nu zo snel mogelijk dood maken. Het krijgt twee kansen op rij, onder andere een bijzonder grote voor Heynen, maar de bal gaat er niet in. Zo blijft de spanning er toch nog even in.

Doelpunt
47'

DOELPUNT
Droomstart voor Genk in deze tweede helft! Pozuelo schildert een vrije trap op het hoofd van Dewaest en die kan al duikend de 2-1 binnenkoppen! Gent is aan zet nu...

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Krijgen we opnieuw een sterk Gent te zien, of schiet Genk nu wél goed uit de startblokken?

45'

RUST
Na een aangename eerste helft, gaan we rusten met een billijke 1-1 stand. Benieuwd wie er straks het laken naar zich kan toe trekken.

45'

Dompé vindt Yaremchuk voor doel. Dit mikt zijn kopbal goed naar de hoek, maar zijn poging mist wat kracht, waardoor Vukovic er nog bij kan. Aan de overkant is het opnieuw Paintsil die voor eigen succes gaat, ook Thoelen is bij de pinken.

41'

Vijf minuten voor de rust komt Genk zowaar bijna nog op voorsprong! De verdediger kan op doel koppen na een hoekschop, maar hij mikt over doel. Toch een gemiste kans dit!

35'

Ook Paintsil gaat nog eens zijn kans! Hij viseert de verste winkelhaak, maar ziet zijn knal in de tribune belanden. Het gevaar komt vaak van de linkerflank bij beide ploegen.

34'

Genk is intussen toch wakker geworden en heeft het evenwicht hersteld. Samatta kan een voorzet met het hoofd verlengen richting doel, maar de bal gaat net naast.

32'

Berge speelt knap door tot bij Maehle. Die kan het leer niet echt goed controleren, maar slaagt er toch nog in om voor te zetten. Thoelen ziet de bal nog op de lat vallen.

Gele kaart
27'

De gelijkmaker heeft Genk wat vers vertrouwen gegeven. Paintsil trapt, door een wirwar van benen, op doel. Thoelen ziet de bal laat komen, maar kan wel in twee tijden klemmen.

Doelpunt
23'

DOELPUNT
Halfweg de eerste helft is daar plots de gelijkmaker! Bij een voorzet vanop rechts, lijkt Thoelen het leer makkelijk te kunnen gaan klemmen, maar Rosted zet er in de plaats zijn hoofd tegen. Daardoor valt de bal voor de voeten van Samatta, die simpel de 1-1 binnenlegt. Flater van Rosted toch, na een misverstand in de verdediging!

22'

Genk krijgt maar geen vat op Dompé. Opnieuw mag de aalvlugge flankaanvaller op doel knallen... Zijn schot valt net over doel.

20'

Toch ook eens Genk nu! Het gevaar komt zowaar van de linksachter, maar Uronen kan zijn schot niet kadreren. Leuke wedstrijd voorlopig, de coaches lijken niet te hebben gelogen.

19'

En weer is daar Gent! Odjidja wint makkelijk het duel van Pozuelo en via een tussenstop, belandt het leer voor de voeten van David. Die trapt net voorlangs.

17'

Net als vorige week is opnieuw Odjidja de regisseur op het Gentse middenveld. Hij vindt steeds de juiste opening, iets wat voorlopig nog niet van Pozuelo kan worden gezegd.

15'

We zijn intussen een kwartier bezig. De Gentse voorsprong geeft het voorlopige beeld weer van deze partij. Maehle kon wel eens op doel trappen, maar hij zag zijn poging voorlangs gaan. Ook Dompé zoekt nu opnieuw die verste hoek, ditmaal kan Vukovic al wat makkelijker klemmen.

12'

Opnieuw AA Gent! Dompé heeft een prima schot in huis richting de verste hoek, Vukovic kan het leer nog net uit zijn doel ranselen. Dat was al bijna de dubbele voorsprong!

9'

Even wat oponthoud nadat Ndongala zijn vinger uit de kom zag gaan, maar intussen spelen we weer. Kan Genk zich snel herstellen?

Doelpunt
6'

DOELPUNT
Gent begon duidelijk het best aan de partij en bekroont dat ook meteen met een vroege voorsprong. Bronn rukt zelf op vanuit de defensie, en na een één-tweetje, knalt hij met de 'mindere' linker droog in de winkelhaak! Wat een doelpunt en wat een start van de Buffalo's!

4'

Het eerste gevaar komt van de bezoekers. Berge verliest wat knullig de bal, waardoor Gent kan counteren. Yaremchuk kan er niet veel mee doen, maar dwingt wel een hoekschop af. Die levert niets op.

1'

AFTRAP
Zowel Clement als Thorup beloofden een goede wedstrijd voor aanvang. Benieuwd of ook de spelers dat kunnen bewijzen op de mat. We zijn er aan begonnen!

0'

SELECTIE AA GENT
Thoelen, Asare, Rosted, Bronn, Souquet, Odjidja, Verstraete, Esiti, Dompé, Yaremchuk, Dejaegere, Coosemans, De Busser, Plastun, Smith, Chakvetadze, Limbombe, David, Awoniyi, Koita. Geblesseerd: Neto, Azango.

0'

SELECTIE KRC GENK
Vukovic, Maehle, Dewaest, Lucumi, Uronen, Berge, Heynen, Ndongala, Pozuelo, Paintsil, Samatta, Jackers, Vandevoordt, Nastic, Wouters, Seigers, Aidoo, Seck, Pitrowski, Fiolic, Zhegrova, Gano. Geblesseerd: Trossard, Ingvartsen. Geschorst: Malinovskyi.

Wedstrijdstatistieken

GNK
GNT
52
Balbezit
48
2
Hoekschoppen
5
20
Inworpen
27
4
Reddingen
2
1
Buitenspel
1
8
Fouten
14
5
Schoten op doel
4
8
Doelman uittrappen
14
11
Schoten naast doel
5
15
Vrije trappen
9

Huidige vorm

GNK
GNT
+
+
+
x
-
+
+
-
x
-

Laatste 10 wedstrijden

GNK
GNT
12
Doelpunten
18
0
Tweede gele kaarten
1
16
Gele kaarten
16
3
Gewonnen wedstrijden
5
3
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
2
14
Doelpunten tegen
13
4
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
21
Verloren
14

41

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
14
Verloren
21

Recente ontmoetingen