donderdag 27.12.2018 20:30 #ANDWBE
Einde
(1-0)
94'

EINDE
Anderlecht sluit het jaar dan toch af met een positieve noot. Deze 3-0 lost niet alle problemen op maar verlicht enigszins de pil en doet hopen op beterschap.

Doelpunt
In
91'

Doelpunt Anderlecht
Dimata reageert het vinnigst op een voorzet van Gerkens en mikt de 3-0 binnen.

88'

Kayembe nog een met een goede pas. Dimata kan uithalen maar mikt te hoog.

In
In
In
82'

Bijna was het toch nog spannend geworden. Badibanga staat geen buitenspel en knalt hard richting winkelhaak. Didillo heeft een fraaie redding in huis.

79'

Paars-wit blijft komen. Kums probeert het subtiel maar zijn stifter gaat een meter naast.

77'

Amuzu is nog eens dicht bij de 3-0. Dit keer besluit de jonge aanvaller wel goed maar Debaty kan de bal op de paal duwen. Ook een afstandsschot van Kayembe wordt door de doelman gered.

74'

Kums krijgt wat ruimte en probeert het met een schuiver. We kijken naar een best aangename tweede helft.

72'

Ook eens een kans voor Waasland-Beveren. Vellios mikt zijn kopbal naar de verste hoek, maar Didillon grijpt goed in.

70'

Appiah en Dimata rollen de rechterflank op. De spits zet goed voor en lijkt Amauzu de 3-0 te laten scoren maar de jonge aanvaller schiet nog over.

68'

Een knappe combinatie Kuls-Morioka door het hart van de verdediging van Waasland-Beveren eindigt met een punter van de Japanner recht op Debaty.

67'

Ampomah wil trappen maar zijn zwakke schuiver belandt bij Vellios. De Griek is te verrast om er iets lee te doen. Hij stond nochtans vrij voor Didillon.

65'

Waasland-Beveren kiest nu voor de aanval. Vellios komt in de ploeg om die in de punt te gaan spelen. Hij krijgt steun van Forte, Ampomah en Badibanga, een andere invaller.

In
62'

Ampomah loopt er toch weer tussen. Gelukkig geen blessure voor de topschutter van de bezoekers.

58'

Ampomah wil een bal onderscheppen en blijft steken in het gras. De aanvaller blijft liggen. Dat ziet er niet zo goed uit.

Gele kaart
In
Gele kaart
54'

Najar zet zich door op rechts, kapt Vukotic uit en schiet dan op Debaty. Anderlecht is nu duidelijk baas.

Gele kaart
Doelpunt
51'

Doelpunt Anderlecht
De eerste corner van de match is meteen raak. Bornauw staat helemaal vrij en kan de bal van Kums simpel raak koppen. De eerste treffer voor Bornauw.

50'

Didillon met voor het eerst een bal pakken. De kopbal van Vukotic is veel te zwak om de doelman in verlegenheid te brengen.

47'

De tweede helft is amper twee minuten oud en Morioka krijgt dé kans om er 2-0 van te maken. Amuzu vindt de Japanner vrij op de strafschopstip maar die kraakt zijn schot.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Pakt Anderlecht nog eens drie punten of kan Waasland-Beveren in deze tweede helft wel terugslaan?

45'

RUST
We rusten bi 1-0. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg maar echt overtuigen doet de paars-wit ook niet.

43'

Amuzu wordt diep gestuurd. Hij troeft Caufriez en lijkt op weg naar de 2-0 maar Alen fluit de aanvaller terug voor een lichte overtreding. Die is daar niet blij mee.

40'

Bij een lange voorzet denkt oo Amuzu aan een wereldgoal. Maar net als Najar mist hij zijn halve omhaal helemaal.

38'

Anderlecht nog eens met een kansje. Amuzu kopt een voorzet van Cobbaut een meter naast.

34'

Kums met een knappe sleepbeweging. Zijn voorzet belandt via Dimata bij Najar. De Hondurees denkt aan de goal van het jaar maar zijn omhaal komt er niet uit.

32'

Appiah en Najar met een lang uitgesponnen aanval op rechts. Uiteindelijk belandt de voorzet van de rechtsachter bij verdediger Morren. De wedstrijd kabbelt nu maar verder.

28'

Anderlecht haalt geen super niveau. Maar in tegenstelling tot de match op Moeskroen is het voorlopig wel voldoende om een tegenstander als Waasland-Beveren af te houden. De bezoekers kunnen hun straffe prestaties van de laatste weken tot nu toe niet herhalen.

Gele kaart
22'

Amuzu toont zijn snelheid en techniek. Hij zet Caufriez in de wind maar stuit dan op Debaty.

18'

Anderlecht heeft nog steeds het meeste balbezit maar is te onnauwkeurig om gevaarlijk te worden. De bezoekers komen er voorlopig amper uit.

11'

Forte kan een lange bal verlengen tot bij Ampomah. Die knalt in één keer hoog over en naast.

Doelpunt
9'

Doelpunt Anderlecht
Kums troeft op rechts zijn verdediger Bizimana af en vindt Dimata vrij voor doel. De spits kan niet missen en zet de 1-0 op het bord.

6'

Dimata wordt mooi vrijgespeeld door Najar. Amuzu krijgt de voorzet niet helemaal onder controle en legt dan maar af voor Kums. De aflegger is ook niet schitterend en dus mikt Kums hoog over. Toch een eerste dreiging van de thuisploeg.

5'

Anderlecht probeert druk vooruit te zetten. Vooral Vukotic heeft het daar moeilijk mee. De verdediger trapte al een slechte pas of drie.

3'

Heel wat nieuwe namen op het veld bij Anderlecht. Appiah, Milic, Kums, Kayembe en Morioka krijgen een kans van Belhocine. Onder meer Bakkali, Saelemaekers en Vranjes hebben plaat moeten maken.

1'

AFTRAP
We voetballen in Brussel.

0'

Opstelling Waasland-Beveren
Debaty, Schryvers, Caufriez, Moren, Vukotic, Massop, Verstraete, Lulic, Bizimana, Ampomah, Forte

0'

Opstelling Anderlecht
Didillon, Appiah, Bornauw, Milic, Cobbaut, Najar, Kums, Morioka, Kayembe, Amuzu, Dimata

0'

SELECTIE WAASLAND-BEVEREN
Debaty, Vukotic, Moren, Caufriez, Massop, Verstraete, Lulic, Bizimana, Schryvers, Forte, Ampomah, Swolfs, Bleijenberg, Gamboa, Foulon, Jubitana, Keita, Badibanga, Vellios, Dierckx. Geblesseerd: Heymans. Geschorst: Boljevic.

0'

SELECTIE ANDERLECHT
Didillon, Saelemaekers, Vranjes, Bornauw, Cobbaut, Kums, Kayembe, Najar, Gerkens, Amuzu, Dimata, Boeckx, Lawrence, Saief, Milic, Santini, Musona, Doku, Morioka, Milic. Geblesseerd: Trebel, Makarenko, Sanneh, Lokonga, Bakkali.

Head to Head

Gewonnen
10
Verloren
3

13

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
3
Verloren
10

Recente ontmoetingen